18 Temmuz 2023 12:37

Atlas Mutuel tarafından 4062171 kasko poliçe numaralı 77AN099 plakalı aracımızın 02.07.2023 tarihinde yaşadığı kaza ve aldığı hasar dolayısıyla Atlas Mutuel tarafından 2304297 kaza ihbar numaralı dosyamız açılmış ve devamında ilgili aracı yetkili serviste 3 gün sonra eksper gördükten sonra ikame araç talebimiz olmuştur. İlgili ikame araç talebimiz talebimizin üzerinden ancak 6 gün geçtikten sonra karşılanmış ve bu sefer de ikame aracın tesliminde problem olmuştur.

İlgili araç, şahsım iş yerindeyken ofis binasının önünde bir önceki müşteriden alındığı şekilde ve temizlik yapılmadan tarafıma teslim edilmiştir. Aracın yalnızca yüzeysel olarak fotoğrafları ve ilgili hasarları tarafımca gözlemlenmiştir. Akabinde mesai bitiminde araca bindiğimde aracı çalıştırır çalıştırmaz ilgili aracın ekte bilginize sunulduğu ve telefonda tur assist firması yetkililerine anlatmış olduğum; fakat tur assist firması tarafından ilgili firma (otocar Rental) bu arıza ışıklarını kabul etmiyor bilgilendirmesi ile karşılaştığımız üzere aracın motor arıza ışığı; far arıza ışığı ve lastik basınç arıza ışığı yanık şekilde tarafıma teslim edilmiştir. Bu arıza ışıkları ile ilgili aracı teslim eden otocar Rental kançul grup personeli kişi ile yapmış olduğumuz telefon görüşmeleri neticesinde ilgili aracın bu arıza ışıklarının yandığının bilindiği ve bu arızaya ilişkin olarak kendi sistemlerinde bunun kayıt altında olduğunu tarafımıza bildirdiler. Bununla birlikte araçla yola çıktığımızda Ataşehir'den çıkışta polis çevirme noktasında tarafımıza ruhsat sorulması üzerine ilgili aracın içinde tarafımıza ruhsatın bırakılmamış olduğunu öğrendik ve bunu da ilgili firmanın çalışanına bildirdiğimizde ruhsatın bir önceki müşteride kaldığı cevabını aldık. Şahsımın avukat olması sebebiyle çevirmeden Avukat Kimlik kartını göstererek çıkabildim; ama sıradan bir vatandaş olsa ilgili çevirmeden ruhsatsız olarak çıkamazdı. Benim aracım Hyundai i20 2020 Model Elite Plus ve tam dolu bir araçtı; fakat teslim edilen Hyundai i20 model araç 2017 modeldi. Bunca arıza dolu ve düşük bir model aracı şahsımın kabul etmesi mümkün değildir. Motor arızalı aracı hiç kimseye ikame araç diye veremezsiniz.
Tarafıma derhal arızasız, kendi aracıma muadil, kullanılabilir bir araç tahsis edilmesini ve ilgili zararımın karşılanmasını talep ediyorum. Bununla birlikte aracımızın üzerinde şu an hiçbir onarım ve tespit işlemi de başlamamıştır. Aksi halde tüm yasal haklarımızı vekaleten ve asil olarak kullanacağımızı beyan ediyorum

18 Temmuz 2023 13:29 (Şikayetten 52 dakika sonra)
19 Temmuz 2023 14:55

Arda sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2023 15:32

12 Mart 2025 18:17