Ankara Otogarı AŞTİ Yönetimi

Hazan
27 Haziran 2024 20:17

Ankara AŞTİ otogarında gece 01:00'dan sonra 'İstanbul İstanbul' diye bağırarak gezen, hangi firma elemanı olduğu belli olmayan birçok kişi, bu saatlerde dolu gelen otobüsleri fırsat bilerek usulsüz işlem yapmaktadır. Şöyle ki, 27 Haziran 2024 saat 01:00'den sonra internetten otobüs bileti bulamadım. Fakat AŞTİ terminalinde bağırarak gezen birçok firma elemanı İstanbul'a müşteri aramak adına bağırıyordu. Ben de bu kişilerden birini seçerek bir firmanın önüne götürüldüm ve saat 02:30 için almış olduğum İstanbul otobüs bileti yerine, sözde bilet üzerinde hiçbir firma ismi, vergilendirme vs. Olmayıp ekte belirttiğim bir kağıt parçasını verdiler. Kredi kartı çekmek istememe rağmen kayıt olmaması adına kabul etmeyip peşin para ile bu kağıt parçası olan bileti bana 600 TL'ye satıp, yine ekte belirttiğim plakalı araç üzerinde hiçbir firmaya ait logo, etiket vs. Bulunmayan otobüs ile Ankara otogar peronundan değil, otogar dışından kaçak olarak biz yolcuları otobüse bindirdiler. Bu durum sadece ekte belirttiğim otobüs tarafından yapılmayıp, gece geç saatlerde birçok firma tarafından otobüsler dolu olduğu için Ankara otogarında yapıldığını ve hiçbir şekilde denetleme veya bu usulsüzlüğe karşı çıkan bir görevlinin olmadığını gözlemlemiş bulunmaktayım.

Muhammet
07 Ağustos 2023 00:30