Candan sonuçtan hiç memnun değil

25 Temmuz 2023 23:36

Firma yetkilileri K** G*** ve E*** ile anahtar teslim tadilat vesilesi ile çalışmaya başladık.Her şeyi çizerken, tasarlarken ve bunu 3 boyutlu programına dökerken çok profesyonel bir izlenim verecektir. Keyifle malzeme seçimine başlarsınız, malzemeleri seçerken de tüm gün eşlik ederler. Seçim ve ön ödeme aşamaları bayağı keyifli geçer. Tadilat o kadar hızlı başlar ki bir an heyecanlanırsınız ben 3 ay verdim ama baksana 1 ayda bitecek herhalde dersiniz. Sonra problemler başlar. Bir kere aradığınızda asla açmazlar. Ulaşmanız imkansız. İşi takibi 0. Bakın tadilatta seçtiğiniz malzemenin ne kadar iyi olduğunun zerre önemi yok. Eğer kötünün de altında bir işçilik varsa sonuç da hüsran olur. Örneğin yer zeminlerini Sugar Effect son teknoloji seramik seçtiniz diyelim size öyle bir fayans ustası getirir ki inanın siz alıp yapsanız derzi daha iyi yaparsınız. İç kapıları değiştirsek mi acaba bu ekonomik ortamda bu lükse kaçsak mı diye düşünüp durmanız boşadır çünkü öyle bir kapı takarlar ki eskisi daha iyiydi dersiniz. Yine 0 bir işçilikle kapının her yanı macundur çünkü. Bir duşakabin monte eder her yanından su sızar. Duşakabini son model siyah çerçeveli seçmeniz kurtarmaz. ECA model duş başlığı alırsınız ama onlar duş başlığını ancak çocuklarınızın altına sığacağı boyda takar kala kalırsınız. Her banyoda içinizden saydıra saydıra o başlığı elinize alıp yıkanmaya çalışırsınız. Klozet yanındaki musluğun derbeder takılması sizi yorar. Günlerce kafa yorarak çizilen, bulaşık makinesini rahat yerleştirebileyim dediğiniz mutfakta evyeyi ters monte etmekle her şey boşadır. Damlalık solda değil sağdadır ve sizin tüm hesaplarınız boşa gitmiştir. Yatak odasına monte ettirdiğiniz yatak başı ışıklandırmaların biri hanya diğeri Konya'dadır. Hatta ana prizi öyle bir yere takmışlardır ki kapıcı kapıyı monte ederken priz üstüne gelmesin diye hoop kapıyı kesiverir. Mutfak ve banyo dolaplarına takılan toplam 33 kulpun 25 i elimde kaldı ve değiştirmek zorunda kaldık. Kulpları monte ederken öyle bir sıkmışlar ki kırılmış. Ama bunu ilettiğimizde fabrikadan malzeme sıkıntılı çıkmıştır deyip geçiyor. Çoğunu tekrar kendimiz satın alıp taktık. Aspiratörün içinden gelen ses için servis çağırmak durumunda kaldım. İçine kocaman marangozluk parçası düşürmüşler meğersem. Keşke demenin faydası yok, sinirim bozuldu.

Etkin
Etkin

Merhaba ben Artea yetkilisi e... Öncelikle Candan Hanım serzenişlerinin tamına yakınında haklıdır. Öncelikle mağduriyeti için içten özür diliyorum. Fakat atladığı ufak bir nokta var sadece Kendileri k. E. Olarak bahsi geçen firma üzerinden iletişime geçmişler ve Artea mimarlık sadece destek için işe dahil olmuştur. Bahsi geçen g... Firması bu işleri yapmadığı halde işi almış ve Artea dan destek istemiştir. Tüm ödemler g... Firmasına aktarılmış (dekontlarla sabittir.) ve iş g... Firması tarafından yapılmıştır. Artea firması yapılan işlerin ve uygulanan yöntemlerin yanlış olduğunu fark ettiği ve düzeltme çabalarının boşa olduğunu gördüğünde adının lekelenmemesi adına bu uygulamadan çekilmiştir. Doğal olarak işi yapan kişilerinde Taşeronlarında g... Firmasına ait olduğu belgelerle sabittir. Sonuç olarak destek olarak bile olsa bulunduğumuz bir projede Candan hanım ve ailesine yaşattığımız mağduriyetten dolayı özür dileriz.

Candan
Candan

Böyle olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz! Siz özetle bahsettiğiniz firmayla fatura kesebilmek amacıyla da çalıştınız. Ve işin en başında ortak çalışıyoruz izlenimini gayet iyi verdiniz. Tadilat üzerinden 1 yıl geçti ben hala sizin yamalı bohça işlerinizi düzeltmekle uğraşıyorum. Yepyeni kapıların kasalarına çekilen çirkin silikonları kamufle etmek için kasaları griye boyatmak gibi. Derzleri yeniletmek istediğimde gelen ustalar çalışmak istemiyor. Neden biliyor musunuz? Fayanslar terazili yapılmamış. 40 metrekarelik Basit bir iş bu. Sizin yüzlerce işten biri olarak gördüğünüz iş karşıdaki insanlar için ellerinde avuçlarında yokken kredi çekip yaptırdığı işin kötü detayları her gözüne çarptığında evlerinden veya yazlıklarından soğumasına bile neden oluyor. Biliyor musunuz ben tadilat için çektiğim krediyi hala ödüyorum. Ve inanın haftada en az 1 kere hem size hem de diğer malum beyefendiye hakkımı helal etmediğimi yaradana iletiyorum.

24 Temmuz 2024 10:08

02 Aralık 2024 19:57
Anahtar Teslim Ev Tadilatında Yaşanan Sorunlar
Taner sonuçtan hiç memnun değil

25 Ağustos 2025 18:43
soz-verilen-surede-bitmeyen-tadilat-ve-eksik-iscilik-magduriyeti-6.jpg