Araç Kiralama Markaları Adıyla Dolandırıcılık Araba Kiralama Sürecinde Yaşanan Güven Sorunu

16 Eylül 2024 00:22

Cuma günü araba kiralayacaktım. Google'dan araba kiralama yazdığımda ilk gelen sayfa açıldı ve hemen WhatsApp'tan ulaştım, yazıştık. Ehliyet fotoğrafımı istediler, sonra IBAN'dan para atmamı istediler, 9600 TL. Onu da yaptım. Sonrasında biri sizi arayacak dediler, kasko için. Ve daha fazla para istediler, kredi çekmemi falan. Ben de orada anladım. 9600 TL kaybettim. Hem de Avis markası adıyla. Sayfanın tıpkı aynısını yapmışlar. Şimdi ne yapmam gerek? Kendim yurt dışındayım, iki hafta sonra Türkiye'ye geleceğim. Yardımcı olun lütfen. Buradan polis ihbar kabul etmiyor, yurt dışında olduğum için.

Yorumlar (76)

Aydin

Aynısı benim de başıma geldi c. Savcılıgına şikayet ettim bekliyorum bakalım

Hanefi
Hanefi

Devlet aciz mi ki bu kadar rahatlar. Devlet istese kök söktürür ama cinayet suçu olmayınca yavaş ilerleyen adaletimiz var.

Orff
Orff

En büyük mağdur olan benim sanıyorum. 941 binimi aldılar. 16 Şubat 2026 tarihinde aynı yöntem ile başkaları düşmesin. Telefon numaraları aynı fakat IBAN ve isim değişiyorlar. Bence bütün mağdurlar olarak bir gurup oluşturup toplu bir şekilde harekete geçmek gerekiyor. Site ismi değişiyorlar sürekli

Aydin

Benimde başıma geldi sonuç aldınız mı c. Savcılığına şikayet ettim bunların açık kimliği belli oldu mu

Nisa
Nisa

Ben bir araç kiraladım ve 13.000 TL ödedim. Ödeme M** a**adına yapıldı. Bana yardımcı olan kişi ise Ç** A*** idi ve kendisini Avis Otokoç çalışanı olarak tanıttı. Bu durumdan dolayı mağdur oldum ve gerekli incelemenin yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca elimde bu konuyla ilgili ses kayıtları bulunmaktadır.

Burak
Burak

Geçmiş olsun Siber suçlarla mücadeleye şikayette bulundum araştırdım karakolda yavaş ilerler Siber suçlara ifade ver dediler. Dekontlar ve WhatsApp konuşmalarının çıktısını alıp ifademe ekledim. Bu olayların nasıl çözüleceği hakkında bilgi edinen var mı

Ramazan
Ramazan

Bugün beni de aynı kişiler dolandırdı 4000 ödedim ilkodemede ikinci ariyam WhatsApp üzerinden sözleşme mobil bankayı aç deyince uyandım

Mesut

İsim hala aynı yöntemde aynı 23/08/2025 ddolandırıcılığa devam edebiliyorlar.

Beytullah

Bende Avis diye güvendim 48000 TL gitti arkadaşlar ben yurt dışındayım ne yapılması gerekiyorsa yanınızdayım teşekkür ediyorum lütfen beni bilgilendirin

Nesrin
Nesrin

17/05/2025 tarihinde tam 500.000,00TL gitti hayatımda ilk defa araç kiralayayım dedi güvenilir firma diye Avis seçtik şu an çok mağdurum meblağ çok büyük bankalarla iletişime geçtim emniyete gittim umarım iyi sonuçlanır kötüsünü düşünmek bile istemiyorum

Perihan
Perihan

Sorununuz çözüldü mü acaba. Paranızı alabildinizmi bizim de başımıza aynısı geldi bu hafta şikayette bulunduk

Mesut

Bizim de aynı rakam bile ne sonuç aldınız acaba

Alper
Alper

Öncelikle size de geçmiş olsun. Bizim de 150bin TL'miz gitti maalesef. Karakola gittik büyük bir ç. Te olduklarını ibanları kiraladıklarını telefon numaralarını sürekli değiştirdiklerini söylediler. Avis'e şikayette bulundum güvenlik açığınız var birebir her şeyinizi kopyalamışlar diye yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Umarım en kısa zamanda yakalanırlar da başkalarının canını yakmazlar

Gamze
Gamze

Sorununuz çözüldü mü bizde mağdur olduk

Çiğdem
Çiğdem

Merhabalar aynı durum benimde 24/07/2025 de geldi 723 bin tl gitti bankalara bloke koydurdum ve savcılıkta soruşturma başlatıldı çözümlenen var mı aranızda acaba?

Karlicem
Karlicem

Bizim de 65.000 TL gitti savcılığa da başvurduk hiçbir sonuç yok gitti para

Beytullah

Aynı sorun benimde başıma geldi 48000 TL gitti yurt dışında olduğum için bir şey yapamıyorum Avis adı altında bizi çok mağdur ettiler inşallah magturiyedimiz giderilir

Atakan

Çok kötü olmuş. Ama gerçekten kimse bir şey yapmıyor, paranız gitti artık. Geçmiş olsun. Adamların IBAN adresleri her şey mevcut, ama bir şey yapamıyorlar

Asuman

Benimde başıma geldi ne kadar rahat insanlar ya ve daha çözüm yok şaka gibi şimdi tekrar yazıyorum ama o sayfa tekrar bulunmuyor

Asuman

Telefonu arayınca açıyorlar ama konuşmuyorlar şaka gibi

Atakan

Hemdee cook rahat. Polis bile bir şey yapmıyor, IBAN adresleri olduğu halde

Ahmet

[email protected] Bana mesaj gönderin bir grup yapacağım biz beraber Lütfen gönderin en yakın zamanda

Kurabildiniz mi

Nilüfer
Nilüfer

Ben de aynı şekilde dolandırıldımismail toplamda 113000 liram gitti ben de kullanılan ıban adları Öznur yel, mert yumlu, İsmail barut, tayfur Vedat bilgin. [email protected] mail adresim

Meltem
Meltem

Bende bugün aynı mağduriyetteyim hayatımda ilk defa ataç kiralayım dsdim 22700 TL çarptılar savcklığa şikayette bulundum ancak sonuç belirsiz.

Beytullah

Benimde 48000 TL lem gitti ben yurt dışında olduğum için bek bir şey yapamıyorum hep beraber olursak hakkımızı arayabiliriz saykılarımla

Ugur
Ugur

Benimde başıma geldi sonuç aldınız mi hocam

Huseyin
Huseyin

Kardeşim bende aynı mağduriyeti yaşadım mail atıyorum sana şimdi

Erdal
Erdal

Sonuç alan oldu mu

Size yazdım email adresinize

Osman

Ahmet bey WhatsApp gurubu kurarsanız daha iyi olur herkes size mail olarak numarasını atsın

Osman

17.12.2024 tarihinde benimde 161,297 liramı çarptılar ve adamlar hala dediğiniz gibi aktif olarak çalışıyor ben savcılığa başvuru yaptım herkese geçmiş olsun diliyorum gelin birlik olalım arkadaşlar herkes savcılığa başvursun

Aydin

Benimde yeni başıma geldi şikayetçi oldum lütfen bir sonuç alırsanız Banada iletin c. Savcılığına şikayet ettim

Nuran
Nuran

Nevzat yıldız araştırın adresi bilgileri

Cevat
Cevat

Yarin bende başvuracağım ancak ülkede adalet olmadığı için bir sonuçta çıkmaz maalesef. Bu gittim olaydan sonra yarin gel dediler yoğunluk var diye bankayı aradım iade işlemi oluşturdu ya dedim hesaba bir şerh koyun bloke koyun yapsalardı bir şey olmazdı ama maalesef kimsenin umurumda değil binlerce mağdur var adamlar rahat rahat hala çalışıyor.

Serhat

Geçmiş olsun bugün bizde mağdur edildik avukatımızla görüştüğümüzde savcılığa diret şikayette bulunmak daha iyi olacaktır dedi hızlı sonuç için. Ankara'dan mağdur edildik. Herkes dosya numarasını paylaşırsa daha iyi olacaktır buradan yazılmazsa hotmail Gmail bilgisi de paylaşılabilinir dosyaların birleşmesi daha kesin ve net çözüm olacaktır.

Mahmut
Mahmut

Benimde başıma geldi beni de 545 bin gitti bende savcılığa başvurdum sonuç yok [email protected]

Özcan
Özcan

Abi gelin benimde 250.000

Yusuf
Yusuf

Peki herhangi bir ilerleme oldu mu

Biz bir grup kurduk [email protected] Numaranızı atarsanız gruba alabilirim

Adile
Adile

Bugün ben de çarpıldım maalesef 34000 TL, nereye şikayet etmemiz gerekiyor aynı isim ve şirket güya geri ödeme de kabul etmiyorlar kaplanadile139gmail.com

Enes
Enes

Bende yaşadım maalesef Ankara Cumhuriyet savcılığından bir tanıdığım ilgileneceğini söyledi daha çok isim daha çok belge lazım burada gönderilen hesap numaraları genelde Paycell e ait

Şengül

Arkadaşlar İstanbul Gaziosmanpaşa'da bu konuyla ilgili birim her mağdurun onlarla iletişime geçmesini istiyor mağdurlar aynı yerde şikayetçi olurlarsa çözüme daha kolay uşaşılabileceği kanısındılar. Kim nereden yazıyor herkes bildirirse birbirimize destek çılabiliriz

Benimde bugün 2400liramı çarptılar yarın savcılığa gideceğim

Atakan

Hiçbir şeye yaramıyor galiba berfin hanim, elimde IBAN adresleri var isim soy isim kime para yolladiysam. Ama çözüm bulamıyorlar, İsviçre'de böyle olay olsa, 2 dakika da IBAN dan adamın evini basarlar, isim soy isim belli diye..cok büyük geçmiş olsun

Rızacan
Rızacan

Olayda herhangi bir çözüme ulaşan ya da haber alan kişi var mı adamlar çok rahat hareket ediyor

Serhat

Bugün bizde mağdur edildik direkt savcılığa şikayette bulunulması daha hızlı sonuç veriyor avukatımızla görüştük. Herkes şikayet dosya numarasını yazarsa bunlar birleştirilmeli diye düşünüyorum yoksa kimse sonuca varamıyor Ankara'dan mağdur edildik bizde

Osmancan

Bende savcılığa bildirdim arayan soran yok ne yapmalı özelden iletişime geçebilirsiniz [email protected]

Efecan
Efecan
Şikayeti Çözüldü

Aynı olay benimde başıma geldi 30 haziranda, görüyorum ki hala devam ediyor bu şebeke, o zaman poliste suç duyurusunda bulundum ama bunlar insanların canini yakmaya devam ediyor

2025 ediyor 8. Ay

Osmancan

Şikayet çözüldü diyor sonuca ulaştınız mı?

Bende çarpıldım bugün 2400 TL

Ali
Ali

16 Kasım günü bende 1 günlük araç kiralayacaktım 3800 yatırdım. Sonra 18.400 sigorta kasko falan dediler uzatmayayım 18.500 ve son olarak 22.500 toplam 63.200 yatırdım ne araba ne de para geri gelmedi. Hiç birine ulaşamıyorum. Reşat can Kaya adına İbana gönderdim.

Bende 52400 kaptırdım ve cengiz ilyas adına havale yaptım

Saniye

Dün aynı olay benim balıma geldi benim daha fazla miktar gitti Sma son anda fark ettim hemen bankayı arayıp durdurdum sonuçlara kiralama ücreti olan 1700 gitti ama diğer parayı kurtarım fark edip beni anında engellediler. Arkadaşlar mutlaka savcılığa gidilmeli yolsa böyle çok kişinin canı yanacak hepimize geçmiş olsun

Ahmet

Nasıl kurtardınız bende anin, da aradım ama karşı taraf iadeyi kabul ederse paranız gelir dedi mümkün mü iade edecek adam böyle yaparmı benim param gitti ama çağrı akyıldız yakalanmasın yakalandığında hangi ceza evine düşerse düşsün ona çok güzel bir sürprizim olacak omur boyu unutamayacak.

Saniye

Maalesef burada ilgilenilmiyor böyle bir ülke olduk:(

30 bin lira daha tedavi parasını aldılar

Yüksel

Selamün aleyküm. Adanalıyım Bursa'da işçi olarak çalışıyorum kızımı tedavi ettirmek için Adana da araç kiralayıp kızımı hastaneye götürecektim kiralama ücreti verdim 9800 üste sizi finans birimi arayacak dediler aradı Mobil hesabınıza giriş yapın dedi girdim 14 yaşındaki kızımın tedavi parasını çektiler. Karakola gittim tutanak tutalım zor bulunur bunlar dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum

Şengül

Çok üzüldüm bu kadar acımasızlar

Rabia

Ben de sözde Avis firması adı altında çağlar akyıldız ile görüştüm. 102.000 TL param gitti savcılığa suç duyurusunda bulundum ne yapacağım bilmiyorum

Eren

Bizim de başımıza aynı durum geldi. Lütfen savcılığa bildirin. Şikayetler bir araya gelirse ve artarsa ancak paralar geri alınabiliyor. ' bir şey çıkmaz, sonuç alınmaz ' diye düşünmeyin. Sikayetvar'a yazmak iyi ancak sıkayetvar.com parayı ödemiyor; SAVCILIK'a lütfen kisi isimleri ile birlikte usenmeyin, gidin, tek care bu.

Tuba
Tuba

Bizde bu akşam o hataya düştük 1 günlük araç kiraladık en son ödemede kasko adı altında 8500 TL talep ettiler şüphelendim araştırdım bir baktım ki dolandırıldıl çözüme ulaştıran var mı acaba

Hami
Hami

Ben savcılığa gittim şahsi yakaladılar yakjnda mahkemem var bakalım parayı alabilecek miyim

Atakan

Ne kadar para verdiniz? Hep beraber aslında suç duyurusunda bulunmamız lazım. Hangi siteden kiraladiniz?

Aral

Aynı şey bizim de başımıza geldi bence birlik olalım ve birlikte hareket edelim bu şebeke çökertilmeli

Grubu kurduk mu

Şengül

Ne yapabiliriz acaba? Para yatırdığım IBAN'dan ödeme isteği yaptım açıklamaya bir not bıraktım tabii ki ödeme yapacak halleri yok ama farkında olduğumuzu en azından belirtmiş oluruz belki olur da bu tepkilerden çekinirler

Dicle
Dicle

Merhaba ağustos ayında aynısı başıma geldi 300 bin tl miz gitti şikayet ettik ama sonuç yok

Rabia

Bence de iletişime geçebiliriz peşini bırakmamalıyız

Murat
Murat

Merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı olay bizim başımıza geldi savcılığa başvuruda bulunduk gelişme olursa buradan paylaşacağım ama eli kulağında bulacağız

Sahin
Sahin

Benimde bugün başıma geldi pazartesi savcılığa gideceğim. Kendi yazdıklarını silmişler inanlar elimde bankada kayıt oluşturdum

Şengül

Polis bulmak zor diyor. Nasıl bulacağız acaba? Bulsak paramızı nasıl alacağız. Telefon numaraları banka hesapları hep farklı anladığım kadar

Aral

İnşallah eli kulagindadir. Savcılık pek öyle demedi. Çok uzun bir süreç alabiliyor dedi. Biz çok mağdur olduk 425000 lira para gitti. Ailem dağıldı resmen asgari ücret ile geçinmeye çalışıyorum üstüne de bu. Yakin arkadaşlarımın destekleri ile ayakta durmaya çalışıyorum.

Atakan

Çok sağ olun, sizindemi Avis?

Sahte Site İle Büyük Kayıp: 107200 TL Buhar Oldu!

01 Nisan 2025 23:06

Gerçek Site Sanıp Mağdur Oldum: Yardım Bekliyorum