Araç Kiralama Markaları Adıyla Dolandırıcılık Araba Kiralama Sürecinde Yaşanan Güven Sorunu

Atakan
16 Eylül 2024 00:2242.585

Cuma günü araba kiralayacaktım. Google'dan araba kiralama yazdığımda ilk gelen sayfa açıldı ve hemen WhatsApp'tan ulaştım, yazıştık. Ehliyet fotoğrafımı istediler, sonra IBAN'dan para atmamı istediler, 9600 TL. Onu da yaptım. Sonrasında biri sizi arayacak dediler, kasko için. Ve daha fazla para istediler, kredi çekmemi falan. Ben de orada anladım. 9600 TL kaybettim. Hem de Avis markası adıyla. Sayfanın tıpkı aynısını yapmışlar. Şimdi ne yapmam gerek? Kendim yurt dışındayım, iki hafta sonra Türkiye'ye geleceğim. Yardımcı olun lütfen. Buradan polis ihbar kabul etmiyor, yurt dışında olduğum için.

Yorumlar(76)

Aydin
Aydin
2 Nisan 00:08

Aynısı benim de başıma geldi c. Savcılıgına şikayet ettim bekliyorum bakalım

Hanefi
Hanefi
24 Mart 00:57

Devlet aciz mi ki bu kadar rahatlar. Devlet istese kök söktürür ama cinayet suçu olmayınca yavaş ilerleyen adaletimiz var.

Orff
Orff
22 Şubat 00:47

En büyük mağdur olan benim sanıyorum. 941 binimi aldılar. 16 Şubat 2026 tarihinde aynı yöntem ile başkaları düşmesin. Telefon numaraları aynı fakat IBAN ve isim değişiyorlar. Bence bütün mağdurlar olarak bir gurup oluşturup toplu bir şekilde harekete geçmek gerekiyor. Site ismi değişiyorlar sürekli

Nisa
Nisa
13 Eylül 2025 19:36

Ben bir araç kiraladım ve 13.000 TL ödedim. Ödeme M** a**adına yapıldı. Bana yardımcı olan kişi ise Ç** A*** idi ve kendisini Avis Otokoç çalışanı olarak tanıttı. Bu durumdan dolayı mağdur oldum ve gerekli incelemenin yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca elimde bu konuyla ilgili ses kayıtları bulunmaktadır.

Mesut
Mesut
24 Ağustos 2025 19:22

İsim hala aynı yöntemde aynı 23/08/2025 ddolandırıcılığa devam edebiliyorlar.

Beytullah
Beytullah
24 Mayıs 2025 21:36

Bende Avis diye güvendim 48000 TL gitti arkadaşlar ben yurt dışındayım ne yapılması gerekiyorsa yanınızdayım teşekkür ediyorum lütfen beni bilgilendirin

Nesrin
Nesrin
23 Mayıs 2025 11:43

17/05/2025 tarihinde tam 500.000,00TL gitti hayatımda ilk defa araç kiralayayım dedi güvenilir firma diye Avis seçtik şu an çok mağdurum meblağ çok büyük bankalarla iletişime geçtim emniyete gittim umarım iyi sonuçlanır kötüsünü düşünmek bile istemiyorum

Asuman
Asuman
1 Mart 2025 21:48

Benimde başıma geldi ne kadar rahat insanlar ya ve daha çözüm yok şaka gibi şimdi tekrar yazıyorum ama o sayfa tekrar bulunmuyor

Ahmet
Ahmet
18 Ocak 2025 03:05

[email protected] Bana mesaj gönderin bir grup yapacağım biz beraber Lütfen gönderin en yakın zamanda

Osman
Osman
20 Aralık 2024 10:40

17.12.2024 tarihinde benimde 161,297 liramı çarptılar ve adamlar hala dediğiniz gibi aktif olarak çalışıyor ben savcılığa başvuru yaptım herkese geçmiş olsun diliyorum gelin birlik olalım arkadaşlar herkes savcılığa başvursun

Rızacan
Rızacan
16 Aralık 2024 20:16

Olayda herhangi bir çözüme ulaşan ya da haber alan kişi var mı adamlar çok rahat hareket ediyor

Osmancan
Osmancan
13 Aralık 2024 13:27

Bende savcılığa bildirdim arayan soran yok ne yapmalı özelden iletişime geçebilirsiniz [email protected]

Efecan
Efecan
Şikayeti Çözüldü
26 Kasım 2024 02:15

Aynı olay benimde başıma geldi 30 haziranda, görüyorum ki hala devam ediyor bu şebeke, o zaman poliste suç duyurusunda bulundum ama bunlar insanların canini yakmaya devam ediyor

Ali
Ali
17 Kasım 2024 14:21

16 Kasım günü bende 1 günlük araç kiralayacaktım 3800 yatırdım. Sonra 18.400 sigorta kasko falan dediler uzatmayayım 18.500 ve son olarak 22.500 toplam 63.200 yatırdım ne araba ne de para geri gelmedi. Hiç birine ulaşamıyorum. Reşat can Kaya adına İbana gönderdim.

Saniye
Saniye
7 Kasım 2024 11:21

Dün aynı olay benim balıma geldi benim daha fazla miktar gitti Sma son anda fark ettim hemen bankayı arayıp durdurdum sonuçlara kiralama ücreti olan 1700 gitti ama diğer parayı kurtarım fark edip beni anında engellediler. Arkadaşlar mutlaka savcılığa gidilmeli yolsa böyle çok kişinin canı yanacak hepimize geçmiş olsun

5 Kasım 2024 23:04

30 bin lira daha tedavi parasını aldılar

5 Kasım 2024 23:02

Selamün aleyküm. Adanalıyım Bursa'da işçi olarak çalışıyorum kızımı tedavi ettirmek için Adana da araç kiralayıp kızımı hastaneye götürecektim kiralama ücreti verdim 9800 üste sizi finans birimi arayacak dediler aradı Mobil hesabınıza giriş yapın dedi girdim 14 yaşındaki kızımın tedavi parasını çektiler. Karakola gittim tutanak tutalım zor bulunur bunlar dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum

Rabia
Rabia
30 Ekim 2024 04:05

Ben de sözde Avis firması adı altında çağlar akyıldız ile görüştüm. 102.000 TL param gitti savcılığa suç duyurusunda bulundum ne yapacağım bilmiyorum

28 Ekim 2024 21:10

Bizde bu akşam o hataya düştük 1 günlük araç kiraladık en son ödemede kasko adı altında 8500 TL talep ettiler şüphelendim araştırdım bir baktım ki dolandırıldıl çözüme ulaştıran var mı acaba

Aral
Aral
2 Ekim 2024 01:51

Aynı şey bizim de başımıza geldi bence birlik olalım ve birlikte hareket edelim bu şebeke çökertilmeli

20 Eylül 2024 17:58

Merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı olay bizim başımıza geldi savcılığa başvuruda bulunduk gelişme olursa buradan paylaşacağım ama eli kulağında bulacağız

Sahte Site İle Büyük Kayıp: 107200 TL Buhar Oldu!

Kerem
1 Nisan 2025 23:063.761

2 Yorum

Gerçek Site Sanıp Mağdur Oldum: Yardım Bekliyorum

Talha
13 Temmuz 2025 13:246.360

Cumartesi günü araba kiralayacaktım. Google'dan araba kiralama yazdığımda ilk gelen sayfa açıldı ve hemen WhatsApp'tan u...

10 Yorum

Tümünü Gör
Araç Kiralama Yanıltmacası!

Araç KiralamaYanıltmacası!

Sahte Araç Kiralama Tarafından Yanıltıldım!

Sahte AraçKiralama Tarafından Yanıltıldım!

Rent A Car Mağduru!

Rent A CarMağduru!

Özgür
Araç Kiralama Yanıltmacası!

Araç KiralamaYanıltmacası!

Ferhat
Araç Kiralarken Hakarete Uğradım!

Araç KiralarkenHakarete Uğradım!

Ela