Alo Yoga Türkiye Markasını Taklit Eden Sahte İnternet Sitesi

Geçen hafta Alo markasından ürün almak için internetten araştırma yaparken karşıma https://www.ale-yoga.com/ adresli site çıktı. Siteye ilk tıkladığımda linkte “alo” yazarken, yaklaşık iki saniye sonra “ale” olarak değiştiğini fark ettim. Sitedeki fiyatlar oldukça uygundu ve bu nedenle gerçek site olduğunu düşünerek şüphelendim.
Daha sonra Emar AVM’deki Alo mağazasına giderek ürünlere baktım. Mağazada herhangi bir indirim olmadığını görünce çalışan kişiye, internette sitede indirim olduğunu, mağazada neden olmadığını sordum ve bu siteyi kendisine gösterdim. Çalışan, bu sitenin Alo’ya ait olmadığını, “o dolandırıcı site” diyerek açıkça ifade etti ve Alo markasının yalnızca dört mağazası olduğunu, resmi bir internet sitelerinin bulunmadığını söyledi. Bunu duyunca açıkçası şaşırdım, günümüzde böylesine bilinen bir markanın resmi internet sitesinin olmaması ve bu boşluğun dolandırıcılar tarafından kullanılabiliyor olması endişe verici.
Bu nedenle Alo markasını uyarmak istiyorum. Alo’nun resmi bir internet sitesi olmadığı, adı ve logosu kullanılarak sahte bir site üzerinden insanları yanıltabilecek girişimler olduğu yönünde markanın açık ve görünür bir bilgilendirme yapmasını, gerek mağazalarında gerekse resmi iletişim kanallarında tüketicileri bu konuda uyarmasını bekliyorum. Ayrıca adı geçen sitenin Alo ile hiçbir ilgisi varsa bunun netleştirilmesini, ilgisi yoksa da gerekli hukuki girişimlerin yapılarak kullanıcıların mağdur olmasının önüne geçilmesini talep ediyorum.


