Allianz Hayat ve Emeklilik Allianz BES Paramızın Üstüne Konuyor, Yatırdığımız Parayı Vermiyor

11 Temmuz 2024 12:50

2023, Ekimde Yapı Kredi'den banka hesabı açacaktım. Devlete bağlı bir kuruluşa bağlı maaş yatacağı bir kart çıkaracaktım. Banka hesabı açma işlemleri sırasında görevli kişi Allianz BES hesabı açmam konusunda oldukça ısrar etti. İstemediğimi belirttikçe hem devlete bağlı hem de yaşıma bağlı çok fazla katkı getireceğini söyledi. Ben ısrarla istemiyorum dedikçe ısrarla pazarladı. Son olarak istediğiniz zaman iptal edip paramızı alıp çıkabilirsiniz dedi ve tamam dedim. Bugün Allianz hesabımdan yatırmış olduğum parayı çekmeye çalışıyorum.
Öncelikle hesap açma sürecinde bana yatırdığınız paranızı ve devlet katkısını istediğiniz zaman alıp çıkabilirsiniz denmişti, devlet katkısını almak için emekli olmam gerekiyormuş. Bu bilgilendirme ban yapılmadı bile. Bunu geçiyorum, sadece yatırım yapmış olduğum parayı alsam yeterli. Fakat Allianz emeklilikle iletişime geçtiğimde beş yıl içerisinde sözleşmemi iptal etmem durumunda paramın dörtte üçünün kesintiye uğrayacağını belirtiyor. Katkı payını geçtim yatırdığım parayı alamıyorum. Bu yaptığınız resmen suç. Hiçbir şekilde bu konu hakkında bilgilendirilmedim. Yapı Kredi görevlilerinden kesinlikle böyle bir bilgilendirme almadım. Pazarda kalitesiz ürün satar gibi insanları çok yanlış şekilde yönlendiriyorsunuz fakat bu yaptığınız iş çok daha yüksek boyutlarda.
Karşımıza ne bir müşteri temsilcisi çıkıyor, ne sorunumuzu anlatabileceğimiz birisi. Yatırım adı altında paramızla kumar oynuyorsunuz.
Gördüğüm kadarıyla kimseye geri dönüş yapılmamış, benim de pek umudum yok. Karşımızda bir muhatap bulamamız zaten işinizi ne kadar kötü yaptığınızı gösteriyor. Yatırım değil para kandırmasından ibaret bir sistem. Umarım birilerine ulaşabilirim ve benim gibi pek çok başka insanın da mağdur olmasını engellerim.

Emine sonuçtan hiç memnun değil

Allianz Hayat Ve Emeklilik BES Zorunlu Denilerek Maaşımdan Yüksek Kesinti Yapıldı

02 Haziran 2025 15:49
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 00:28
Zorunlu BES Mağduriyeti Ve İade Sorunu
Burhan sonuçtan hiç memnun değil

20 Haziran 2024 20:53
Allianz Hayat Ve Emeklilik BES Pişmanlığı
İsa sonuçtan hiç memnun değil

14 Mayıs 2024 20:56

22 Ekim 2024 20:42