Akadia Modern Mağduriyeti

24 Şubat 2023 07:51

Yeni evim projesi kapsamında 3.060.000 TL'ye Ankara - mba İnşaat 'a ait Akadia Modern konutlarında daire satışı konusunda anlaştık. Anlaşmış olduğumuz rakam üzerinden satış yapılması konusunda söz verilmiş olmasına karşılıklı 5000 TL kapora verdim. Neden anlaşmış olduğumuz rakam üzerinden satışı vurguluyorum? Çünkü bana çıkacak olan krediyi etkiliyor. Verdiğim kaporanın üzerinden 23 gün sonra satışın yapılacağı fiyatının 2.700.000 TL olacağını, geri kalanının ise elden teslim edilmesi gerektiğini ilettiler. Şimdi sorarım size neden elden para alıyorlar?

Kalan miktarı vadeli bir şekilde12 ay taksitle senet karşılığında yardımcı olacaklarını ilettiler. Senet karşılığı aylık 28.000 TL'dir. Proje kapsamında ilk yıl yaklaşık olarak 15.000 TL olarak düşünürsek toplam 43.000 TL ödeme yapmamız gerekecekti. Düşük bedelli satış gösterilmesinden dolayı aynı zamanda yaklaşık olarak tarafıma 360.000 TL eksik kredi çıkmasına neden olmaktadır. Yaşattıkları bu durum konusunda şikayetimi dile getiriyorum.

Kesinlikle sözlerine güvenilmeyen bir firmadır. Bugün verdiği sözleri tutmayan, gerçek değerinden daha düşük fiyatta satış gösterenlerin, yaptığı inşaatlara karşı özeni gösterir. Vergiden kırpan, malzemeden de kırpar. Deprem felaketi sonrası size dipnot.

Not: kapora vermeden önce tapu üzerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını kendilere güvenerek dile getiriyorlardı. Sonrasında bir öğrendim ki tapu üzerinde ipotek var. Neyse, son durumda ne yaptılar bilmiyorum. En başta bu durum dile getirilseydi kesinlikle bulaşmazdım. Dürüst olmadıklarına dair bir örnek.

06 Mayıs 2024 07:37
Nur Yapı Ev Hayallerim Hayal Kırıklığına Dönüştü

06 Mayıs 2024 18:14

25 Nisan 2023 15:00
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Oksijenpark Gözdağı Evleri Enflasyon Farkının İade Talebi

21 Ocak 2025 18:36
Onur sonuçtan hiç memnun değil

17 Haziran 2023 02:21