Kartepe Fatih ASM İğnemi Kaydım Merkezlerinde Olmadığı İçin Vurmadı

19 Aralık 2023 13:19

Uzman Doktor tarafından yazılan reçeteli iğnemi vurulmak için evime 200 metre uzaklıkta ki Kartepe FSM Fatih aile sağlık merkezine 19.12.2023 tarihinde öğleden önce gittiğimde enjeksiyon işleminin yapıldığı odada görevli hemşire hanımefendiye iğne vurulmak istediğimi belirttim kendisi de direk aile hekiminiz kimdi diye sordu ben de aile hekimim bu sağlık merkezinde değil diye belirtince kendisi bu sağlık merkezinde o zaman enjeksiyon olamayacağımı ifade etti ben de bununla ilgili bir kural yönetmelik olup olmadığını sordum sonuçta ihtiyaca binaen gidiyoruz kimse keyfinden enjeksiyon olmaya gitmez ki... Kaydımın burada olmamasından dolayı yapmayacaklarını beyan ettiler. Ardından yakında bulunan başka bir sağlık merkezine gittiğimde kimlik bile sormadan aile hekiminiz burada mı bile demeden enjeksiyonumu yaptılar... Şimdi soruyorum vatandaşın işini çözmek yardımcı olmak bu kadar mı zor? Ayrıca kural mıdır aile hekiminiz burada değil diye iğne yapmamak böyle bir kural var mı? Kanun da yönetmelik te... Evrakım olmasına rağmen olmam Gereken iğneyi olamadım. Herhangi bir aile hekiminde reçetem ile iğne olamıyor muyum? Maalesef Sağlık Bakanlığı, aile sağlık merkezlerini denetleme konusunda çok yetersiz. Kartepe Fatih Aile Sağlığı Merkezi Reçeteli İğnemi Aile Hekim kaydım merkezlerinde olmadığı için vurmadı

Esenyurt Aile Sağlığı Merkezi'nde Yaşanan Mağduriyet

20 Ağustos 2024 11:30