20 Ocak 2024 19:21

18 aylık bebeğimin aşısı için sabah saat 10'da çağrıldım. Devlet memuru olduğum için o saatte gelemeyeceğimi, sabah 9'da açıldıkları için 9'da gelebileceğimi belirttim. Hemşire, sistemin saat 10'da açıldığını ve 10'dan önce bir şey yapamayacaklarını söyledi; ancak ısrarım üzerine kabul etti. Daha sonra kurumumla görüşmem sonucunda saat 16'da izin alabildim. Sağlık ocağı saat 17'de kapandığı için sorun olmayacağını düşündüm ve telefonla durumu bildirdim. Orada çalışan başka bir personel, sistemin 16'dan sonra kapandığını ve işlem yapamayacaklarını ifade etti. Daha önce de sağlık ocağına sabahları 9'da geldiğimde, saat 10'a kadar kahvaltı yaptıklarını ve hastaları beklettiklerini gözlemlemiştim. Bu yüzden 16'dan sonra gelebileceğimi, işten normalde saat 17'de çıktığımı ve yalnızca 1 saat izin alabildiğimi belirterek, durumu kabul ettirmek zorunda kaldım. Ertesi gün, yani aşı günü saat 14'te Aile Sağlığı Merkezi tarafından arandım ve aşı için gelmediğim söylendi. Dün başka biriyle konuştuğumu ve 16'dan sonra geleceğimi belirttiğimi ifade ettim. Bana 'kopukluk olmuş' denildi ve 16'dan sonra sistemin kapandığı, işlem yapılamayacağı belirtildi. Bir saatlik izin alabildiğimi ve daha önce gelemeyeceğimi tekrar söyledim. Ancak saatte gelmem konusunda ısrarla kabul etmediler. Bunun üzerine saat 15:50'de işten ayrılıp, çocuğumu saat 16:00'da kreşten aldım ve saat 16:30'da sağlık ocağının kapısındaydım. Ancak, kapıda doktorların bazı günler saat 18:00'e kadar çalıştığını gösteren bir evrak asılı olmasına rağmen, kapının kilitli olduğunu ve defalarca kapıya vurmama ile telefon aramama rağmen içeride kimsenin olmadığını gördüm. Kapı kilitli ve demir kapı ile kapatılmış, üzerine büyük bir kilit vurulmuştu; yani kimse yoktu. Devlet memuru olarak üstlerimden kolay kolay izin alamıyorum. Çocuğumun 18 ay aşısı için 1 saatlik izin alabildim ve böyle bir durumla karşılaşmak beni mağdur etti. Alo 184'ü arayıp şikayetimi ilettim ve gerekirse CİMER'e yazacağımı belirttim. Sağlık çalışanlarının bu keyfi uygulamasını kabul edemeyiz. Burada bir çocuğun sağlığı söz konusu.

10 Kasım 2023 15:01
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Aile Hekimi Randevusunda Uzun Bekleyiş Ve İletişim Sorunları

25 Kasım 2024 12:43