Adalet Bakanlığı Kiracının Ödeme Emrini Bekleten İcra Dairesi!

25 Temmuz 2023 23:0337.566

Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesinde görülen davamda, kiracının tahliyesine karar verilmiştir. Bu karar istinafta beklemektedir. 2 yıldır süren bu dava ve istinaf bekleme süreleri içerisinde kiracım; 19 aydır tek kuruş kira ödemeden evde oturmaktadır. Kiracının, hukuki suistimal ile ödemediği bu kira bedellerinin tahsili için Büyükçekmece 1. İcra Dairesi 2023/29335 dosya no. İle ödeme/icra emri gönderilmesi talebinde bulundum. Bu talebin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen ödeme emri çıkmadı. Nedenini öğrenmek için icra dairesine gittiğimde İcra Müdür Yardımcısı Sn. M*** d*** bana; "takip talebi ekindeki kira sözleşmesinde daire numarası yazılmadığı için ödeme emri çıkarılmayacağını, şikayet hakkınızı dilerseniz kullanabilirsiniz" dedi. Kendisine; "bu kiracının, -aynı konu ile- daha önce görülen davaları olduğunu, davayı kazandığımızı, istinafta beklediğini, gerekçeli karardaki tahliye adresini göstererek, ilk icra olmadığını, kiracının Mernis adresinin benim taşınmaz olduğunu, kiracının hiçbir zaman "kira sözleşmesine" itiraz etmediğini belirtmeme rağmen kabul etmedi. %100 haklı olduğunuz bir icra olsa bile, icra ilk başlatıldığında, zaten karşı avukatın 1 cümlelik itirazı ile icra duruyor. Yani icra dairelerinin mahkemelerin önden yükünü falan aldığı yok. Devamında da taleple, davaya dönüşüyor. Hal böyleyken, Büyükçekmece 1. İcra dairesi artık daha işin başında ödeme emri bile çıkarmak istemiyor. Ödeme emri bile çıkarılmayacaksa, bu icra dairesinin görevini ve varlığını insan sorgular hale geliyor. Madem 7 yıl önce, emlakçının düzenlediği "daire numarası" eksik olan benim kira sözleşmem onların gözünde geçersiz ise, evde oturan şahıs benim konutumu haksız işgalle, işgal mi etmektedir o zaman. Haksız işgal davası mı açayım? Bu şikayeti birazdan CİMER aracılığı ile Adalet Bakanlığı'na da göndereceğim. 19 aydır kiracının hukuki suistimali ile hukuk yönüyle sabırla baş etmeye çalışırken, bu gibi engellerle karşılaşmak, kamu düzenini bozmaktadır. Büyükçekmece 1. İcra Dairesinin 2023/29335 dosyadaki ödeme emrini bekletmeden derhal göndermesini talep/rica ediyorum. Aksi halinde, gecikmeden kaynaklı uğradığım zararlarla ilgili bütün yasal haklarımı kullanacağımı beyan ederim.

29 Temmuz 2023 17:20

Buradan tüm ev sahibi ve emlakçılara sesleniyorum! Adalet Bakanlığına da sesleniyorum. İstanbul Esenyurt Mehterçeşme Bayburtlu Konutlarındaki evimi 2 yıldır bedava işgal eden ve adı A**** A**** olan bu kiracıya kimse ev falan vermesin. A**** A****. Bu ismi bir yerlere not edin. İcradan tahliyesi ile, birinizin kapısını çalacak elbet. 19 aydır tek kuruş ödeme yapmadı. Ortada fahiş bir zamda yok. Kira bedeli 2 bin küsur lira. İlamlı icrası da var, istinafta bekliyor. Ne evden çıkıyor ne de kirasını ödüyor. Ne telefona bakıyor, ne de kapıyı açıyor. Tam bir çir. Kef. Evlere şenlik. Ben yandım, siz y@nm@yın. Dilerim benden sonra öyle bir ev sahibine denk gelsin ki, benim içimden düşünüp de yapmadığım ne varsa buna yaşatsın. Siz siz olun benim gibi hukuk yolu ile mücadele etmeyi denemeyin. Bütün davaları kazansanızda bir işe yaramıyor çünkü. Öyle bir hukuk düzeni var ki, hem cebinizdekini alıyor, hem yıllarınızı...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 49. Hukuk Dairesi 2023/1944 Büyükçekmece 1. İcra Hukuk Mahkemesi 2023/1364 Büyükçekmece 2. İcra Hukuk Mahkemesi 2022/282 Büyükçekmece 2. İcra Hukuk Mahkemesi 2023/1222 Büyükçekmece 1. İcra Dairesi 2023/29335 Büyükçekmece 2. İcra Dairesi 2022/9392 Büyükçekmece 2. İcra Dairesi 2021/34120

Size evimin resmini, işgalci kiracının kendi çektiği fotosu eşliğinde paylaşmak istiyorum. Öyle mutlu ki. Hukuk sistemimizden de çok memnun kendileri.

29 Temmuz 2023 14:47

İlamlı Tahliyesi istinafta bekleyen kötücül bir kadın var, 2 yıldır evimde bedava oturuyor. Süregelen alacaklar için -harçlar- ödeyerek icra başlatıyorsun, icra dairesi keyfi bir şekilde icra ödeme emri göndermiyor. "Git, benim icra memur muamelemi şikayet et" diyor. Mahkemeye gidiyorsun -tekrar harçlar- ödüyorsun. Mahkeme 135 gün hedef süre formu veriyor. Sistem güzel çalışıyor. Önce sağ cebine, yetmiyor sonra sol cebine de el attırmadan çarkı döndürmüyor. Ne kadar haklı isen o kadar katmerli mağdur ediliyorsun. Hukuk böyle bir şey olmamalı. İcra memurları iş yükünden mekanikleşmiş, haklılığının bir önemi yok, sadece 2023/29335'den ibaret bir dosya rakamısın onların gözünde. Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Büyükçekmece İcra Daireleri, Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemeleri, kabul ettiğiniz, ilamlı icranın geri bırakılması kararını kaldırın. Ya da istinafı bir an önce sonuçlandırın. Ya da kiracı veya kiralayan, kim haklı ise O'ndan taraf bir hukuk sistemini yeni baştan inşâ edin.

3 Ağustos 2023 17:00

İcra Hukuk Mahkemesi'ne 28.07.2023'de icra memur şikayeti davası açtım. 31.07.2023'de dava lehime sonuçlandı. İcra dairesi de 02.08.2023'de icra ödeme emri tebliğe çıkarılmasını kabul eder şekilde tensip zaptı hazırladı. Olan benim 1.103,45 lirama, kaybettiğim zamana ve strese oldu. Hem icra takibi için bir bedel ödüyorsunuz, hem de önünüze konulan engeli aşmak için de ayrıca bir bedel ödüyorsunuz. Kararda, davalının bir kusuru olmadığı öne sürülerek, yargılama giderleri benim üzerime bırakılıyor. Evet, davalı borçlu kiracı 19-20 aydır kira ödemeyerek ne gibi bir kusur işlemiş olabilir ki! İcra Memuru da basit bir ödeme emrini yerine getirmeyerek haklı tabi! Bir kusurlu ben.

Tarık
Tarık
3 Ekim 2023 16:57

İnşallah çıkmaz sizler bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz mal sahibi oldunuz diye kendinizi bir şey sanan insanlar hadi kaybol

29 Temmuz 2023 15:07

Buradan tüm ev sahipleri ve emlakçılara sesleniyorum. Esenyurt Mehterçeşme Bayburtlu Konutlarındaki evimi 2 yıldır bedava işgal eden ve ancak icra yolu ile zorla çıkacağını söyleyen ve adı Ayşegül Akkaya olan kiracıya, ev falan vermesinler. Ayşegül Akkaya, bu ismi bir yerlere not edin. Ben tahliye edince birinize gelecek elbet.

29 Temmuz 2023 14:45

Adalet Bakanlığı Geç Gelen Adalet Adalet Değil

Dilaver
18 Aralık 2023 18:2525.661

Adalet Bakanlığı, Adana bölge adliye mahkemesi, 10. Hukuk dairesi'nde 216 numaralı icra tahliye dosyam bulunmaktadır. Bi...

7 Destek1 Yorum

Adalet Bakanlığı Avukat İlgisizliği!

Selman
9 Ağustos 2023 10:418.021

2020/220 dosya numaralı açmış olduğum iş mahkemesi devam eden 11.05.2023 karar duruşmasından sonra 2 hafta içinde istisn...

1 Destek

Öne ÇıkanKonular