İlhan sonuçtan çok memnun

Acil Serviste Yetersiz İlgi Ve Tedavi

07 Kasım 2024 18:39

R 82 yaşını doldurdum, eşimle birlikte Eskişehir'de kiralık bir evde yaşıyoruz. 5 Kasım 2024 günü Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki randevum için göz doktoruna gittim. Dönüşte durakta bekleyen tramvayı görünce yetişebilmek için adımlarımı sıklaştırınca ayağım burkuldu ve alnımın üstüne düştüm. Kanlar içinde tekrar acil servise geri döndüm.
Doktor, benim röntgen ve tomografi çektirmemi söyledi. Sonuçta ayağımın çatladığını ve elimde kırık olduğunu söyleyerek elime elle yazılmış çok küçük bir kağıt parçası tutuşturarak, bunu ver alçıya alsınlar, sende 1 hafta içinde bir ortopedi doktoruna randevu al dedi ve gitti.
Şimdi ben soruyorum, eli kırılmış, ayağı çatlayan bir hasta ağrılar içinde kıvranırken, hiçbir ilaç yazmadan evine git denilir mi?
Bu hastaya en azından bir ağrı kesici veya bir reçete yazılmaz mı? Kırık ve çatlağı olan bu hasta 1 hafta içinde doktor randevusu alamaz ise bu kırık ile nasıl yaşar, ya da özel hastane için yeterli parası yoksa ne yapar?
Çok büyük çoğunluğu harika insanlar olan doktorları tenzih ederek soruyorum, tek tük de olsa, bana tesadüf eden böyle doktor acaba vicdanen rahat mıdır.