Yedek Parça Krizi: Xiaomi Blender Mağduriyeti

Yavuz
22 Aralık 2024 20:57

31.12.2023 tarihinde Isparta Meydan AVM Media Markt firmasından Xiaomi Smart Blender aldım. Kullanım esnasında blenderın üst cam haznesindeki kapak lastiği blenderın içine düşerek parçalandı. Daha sonra Türkiye'de bulunan Xiaomi teknik servis ve satış noktalarının hepsiyle iletişime geçerek kapak lastiğinin ücretini kendim karşılamak talebiyle yedek parçanın teminini istedim. Fakat yeni bir ürün olduğunu, yedek parçasının bulunmadığını söylediler ve yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Daha sonra ürün garanti kapsamında olduğu için aldığım firma olan Media Markt'a götürdüm. Media Markt çalışanları bize yardımcı olarak 18.12.2024 tarihinde ürünü Ouno Service'e gönderdiler fakat cihaz garantili olmasına rağmen biz sadece yedek parça olan lastik ücretini bile ödemeyi kabul etmişken, servis bize ellerinde yedek parça olmadığını, üretimi durduğu için karşılamayacağını söyleyip bir de bunun üzerine dalga geçer gibi sıfır cihaz parasını (8.154 TL) isteyip, kabul edersek bu ücret karşılığında sadece bir lastik için bize yeni cihaz satmak için bizden onay istediler. Normalde satışı yapılan elektronik cihazların 2 yıl garanti süresi ve 10 yıl yedek parça temin etme zorunluluğu bulunmaktadır. Yedek parçayı firma karşılayamadığı için ben neden yeni cihaz almak zorundayım? Madem yedek parçasını temin edemeyecekleri ürünü neden satıyorlar ya da bunu satışında neden belirtmiyorlar? Ben sadece bir lastik temini olmadığı için cihazı çöpe atmak zorunda kalacağım. Eğer firma yedek parçayı karşılamıyorsa ya ürünün sıfırını göndermek zorunda ya da ürünü iade almak zorunda. Xiaomi gibi bir firma bunu yapıyorsa demek ki her ürününde aynı şeyi yaşayacağız, o zaman Xiaomi'den hiçbir ürün alınmamalı ve Media Markt'ta böyle bir firmanın satışını yapmamalı. Tüketici Hakem Heyeti'ne bile başvuru yaparak şikayette bulunacağım. Firmanın bu durumunu düzeltmesi gerektiğine inanıyorum.

Burcu
16 Mayıs 2024 10:14

İkbal
17 Nisan 2024 02:20

Kıvılcım
28 Haziran 2025 21:17
Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Xiaomi Blender Yedek Parça Sorunu!

Bahar
08 Ocak 2025 13:11
Arzu sonuçtan hiç memnun değil

05 Şubat 2025 11:45
Xiaomi Mini Blender: Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı