Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global VFS Fransa Vize Reddi

VFS Global VFS Fransa Vize Reddi
23 Şubat 2024 00:27

21 Aralıkta VFS üzerinden Fransa Vizesine başvurdum. 5 yıldır devlette öğretmenim, aynı okulda olduğum arkadaşlarımın geliri benden daha düşük olmasına rağmen ikinci başvurularında 1 yıllık Schengen aldılar. Fakat Fransa 4 Ocak'ta başvurumu "yetersiz geçim kaynağı" nedeni ile reddetti. Belgelerin tamamını olması gerektiği gibi ve daha önce başvuran arkadaşlarımınki gibi hazırladım. 9 Ocakta vize reddine itiraz dilekçemi Fransa'daki konsolosluğa gönderdim ve belgemin ulaştığı konusunda bile bir fikrim yok. VFS'nin verdiği hizmetten memnun değilim hem başvuru sürecinde hem itiraz sürecinde asla yardımcı olunmadı. İtiraz kısmında biz bilmiyoruz konsolosluğa sorun dendi her şey için ama konsolosluğa ulaşmak pek mümkün değil ve konsolosluğun sitesi bile VFS ye gönderiyor. Bu aracı kuruma neden ücret ödedim bir fikrim yok.

26 Şubat 2024 15:17 (Şikayetten 3 gün sonra)
18 Mart 2024 18:07

Merhaba, bu adrese mail attığımda bana yardımcı olamayacağınız yanıtını aldım. Bunun üzerine buraya yazıyorum zaten. Sanırım sadece otomatik yanıtlama sistemine bağladınız burayı.

Yorumlar (7)

Ömer

Merhaba size herhangi bir dönüş yapıldı mı süreç nasıl gelişti

Ömer

Teslim edildiğini gördünüz ancak dönüş olmadı değil mi

Tuğçe

Hayır maalesef Fransa'dan hiçbir şekilde dönüş alamadım ne red ne onay

Mesut

Tuğçe hanım merhabalar, dilekçenizi İstanbul'daki Fransa konsolosluğuna mı gönderdiniz? Dönüş yapıldı mı acaba?

Tuğçe

Merhaba, hayır Fransa'daki konsolosluğa gönderdim. Fransa vize reddinde diğer konsolosluklar gibi İstanbul'dakine gönderilmiyormuş (hala değişmediyse). Size gönderilen red mektubu arkasında bir adres yer alıyor "Nantes Cedex" ifadelerini içeren, itiraz mektubunu PTT aracılığı ile o adrese gönderiyorsunuz. Ayrıca itiraz mektubu Fransızca olmak zorunda diye bir şey hatırlıyorum bu nedenle bir çok insan avukat veya çevirmen tutup belli bir ücretle itiraz dilekçesi yazdırıyordu, fakat benim Fransız Okulu'ndaki bir öğrencim çeviri işinde bana yardımcı olduğu için evrakları kendim hazırlayıp ve çevirip gönderdim. Postanızın ulaşması 1 ay kadar sürebilir. Konsolosluğun da size tekrar geri dönmesi için 3 ay süresi var. Bildiğim kadarıyla tekrar olumsuz karar verirlerse geri dönüş yapılmıyormuş, ki maalesef bana hala yapılmadı. Ayrıca itiraz sürecinde iken başka bir Schengen ülkesi vizesine başvuramıyorsunuz diye okudum fakat ben zaten başvurmayacağım için doğruluğunu araştırmadım bu bilginin. Bol şans dilerim.

Öztürk

Banada aynı yanıtı verdiler bende 01.03.2024de itirazım konsolosluğa ulaştı ama dönüş yok konsolosluğun mail adreside yok

Tuğçe

Red olursa zaten dönüş yapılmıyormuş, ama olumlu olursa ne şekilde dönüş yapılır bilmiyorum çünkü VFS aracı kurum değil bu durumda

Didem sonuçtan hiç memnun değil

07 Ağustos 2024 16:19
Zeliha sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Randevu Sistemi Sorunları

25 Ocak 01:22