Ela sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya'da Eğitimi Devam Eden Öğrenci Vizesine Red Veriyor

26 Eylül 2024 15:06

Oğlum Polonya'da geçen sene hazırlık okudu. Yaz döneminde Türkiye'ye döndü. Lisans eğitimi için yine Polonya'da üniversiteden kabul aldı. Okul ücreti ödendi, yurt rezervasyonu yapıldı. Bir mahalle bakkalı kaldı evrak almadığımız. Tonlarca evrak hazırladık. Vize başvurusunda okuldan ve yurttan destekleyici yazılar alındı. Okulumuz konsolosluğa yazılar yazıyor; bu kişi bizim öğrencimiz diyor, vize onayında yardımcı olun diyor. Dersler başlayacak, okula yetişemiyor. 8 ve 10. maddeden red aldı. "İkna olmadık" diyorlar. Daha nasıl ikna edeceğiz? Acaba evraklara hiç bakmadan mı red veriliyor? 2. red... Yani karar aynen geçerli diyorlar. Nasıl bir yol izleyeceğiz? Acil, oğlum ve onun gibi mağdur olanlara bir formül bulunmalı. Diplomatik krizleri gençlerin geleceğini etkilemeden çözmeli. Madem ikna olunmadı, öğrenci hakkında destekleyici kefiller, referanslar alınabilir. Direk ilticacı gözü ile bakılmamalı. Oğlum eğitim alamayacak, mağdur olduk. 1 yılı kayıp olacak. Ocakta askerlik tecili bitiyor. Polonya'da konsolosluktan uzatması gerekiyormuş. Ne olacak şimdi? Her yönden mağdur olduk... Lütfen, lütfen acil çözüm... Ne yapmamız gerek, bari onu söyleyin.

26 Eylül 2024 16:24 (Şikayetten 1 saat sonra)

Arda
Arda

Merhaba ben 1. Sınıf öğrencisiyim Polonya öğrenci vizemden aynı maddelerden red yedim herhangi bir çözüm bulabildiniz mi?

06 Eylül 2024 20:15
VFS Global Yolsuzluk, Yapıyor Randevu Vermiyor
Burçin sonuçtan hiç memnun değil

Burçin
22 Eylül 2024 01:24