Cem sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Polonya Öğrenci Vizesi Reddi 8. Madde

08 Eylül 2023 00:37

Aylar süren hazırlanmanın ardından oldukça Zorlu akademik sınavlara tabi tutulup Polonya'nın en prestijli üniversitesinde ücretsiz olarak yüksek lisans yapmaya hak kazandım ve kayıt işlemlerimi tamamlayıp okulun resmen bir öğrencisi oldum. Bunun yanı sıra okulun yurdunda da kendime yer ayırttım. Vize evrakları arasında okulun rektörü tarafından bizzat imzalanmış bir kabul kağıdı olmasına rağmen "Öngörülen seyahat şartları ve amacı kanıtlanmamıştır." denilerek 8. Maddeden ret aldım.
Bu da bana VFS'deki arkadaşların belgelerimizi konsolosluğa gönderirken bazılarını es geçebileceği ihtimalini düşündürüyor açıkçası. Sonuçta yaptıkları işlemi takip etmenin veya denetlemenin bir yolu yok. Konsolosluğa neyin gidip neyin gitmediğini öğrenebilmemiz için herhangi bir yol da yok. Tamamen elimiz kolumuz bağlı başka insanların işlerini düzgün yapmalarını umarak bütün emeğimizi ve umutlarımızı ellerine teslim ediyoruz. Umarım yanılıyorumdur ve şüphelerimde haksızımdır ama aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef.

Her neyse, okuluma ulaşıp öğrencileri olduğumu belgeleyen ekstra ve daha detaylı belgeler istedim, yeni bir ton belge ve oldukça açıklayıcı bir dilekçeyle beraber itiraz başvurumu yaptım.

Merak ettiğim konu aynı maddeden ret alan başka arkadaşlar var mı? Bu maddeden ret almanın çok nadir bir şey olduğunu fark ettim ve tecrübelerinden yararlanabileceğim kimseyi bulamadım henüz.

11 Eylül 2023 14:59 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yorumlar (11)

Dax
Dax

Merhaba Kızım içinde aynı durum söz konusu itirazınız nasıl sonuçlandı cevap verebilirseniz sevinirim

Yigit

Cem bey ben de okul için başvurdum lakin 10. Maddeden yedim ve itiraz açtım öğrenci olmayacağımı düşünüyorlarmış yani şüphe ediyorlar bunun için kendimi ifade eden ekstra belgelerde sundum sizler nasıl bir yol izlediniz eğer bana söyleyebilir misiniz? Instagramınız varsa bırakabilir misiniz?

Yigit

Maalesef olumsuzdu seçtiğiniz okula özen gösterin okuldan dolayı ret yiyormuşuz ucuz ve kalitesiz özel üniversiteler olmasın devlet biraz fiyatı yüksek meblağda sıralaması iyi okul seçerseniz belgeleriniz eksiksiz olduğu takdirde gidersiniz ben bu durumda ötürü ielts hazırlanıyorum direkt bölümümün iyi okuluna başvuracağım.

Buse
Buse

İtirazınız nasıl sonuçladı bilgi verir misiniz

Ayberk
Ayberk

Dostum sana detaylı olarak soru sormak için ulaşabileceğim bir mail veya sosyal medya hesabın var mı

Nurdan
Nurdan

Merhaba Cem, İtirazın kaç günde sonuçlandı acaba?

2 veya 3 gün

Berk
Berk

Size nasıl ulaşabilirim

Özgür

1ozgur. A1 instam ulaşabilirseniz eğer soracaklarım olacak size yardımcı olabilirseniz sevinirim

Özgür

Hocam sizinle aynı süreci bende yaşıyorum ancak ben 10. Maddeden red yedim. Bir arkadaşımla aynı okula aynı gerekli evrakları sunarak başvurduk, o onay aldı ve ben red aldım. İstenilen evraklar tam anlamıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. Rektörden okul davetim olmasına rağmen inisiyatif kullanarak red verdiklerini düşünüyorum. İtiraz süreci ise en az bu durum kadar problemli çünkü vfsden randevu alamadığımız için euro bazında randevu komisyoncuları araya giriyor. Çok alakasız problemler ve alakasız sonuçlar silsilesi yaşatıyorlar. Umarım emeklerimizin karşılığını alabiliriz.

Cem

Merhaba. İtiraz sonucu vizemi aldım şu an Polonya'dayım. Yeniden değerlendirme randevusu bulmak aslında hiç zor değil. Ertesi güne bile bulabilirsiniz VFS üzerinden

Alp sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Vize Reddi - Seyahat Sigortası

19 Temmuz 2023 22:20