VFS Global Konsolosluğun Tatil Olduğu Güne Randevu Verildi

15 Ocak 2024 12:21

VFS Global Beyoğlu'nda 29 Aralık tarihinde vize başvurumuz vardı. Randevumuza vardığımızda kapıdaki güvenlik, konsolosluğun tatil olduğunu ve çalışmadığını, dolayısıyla başvurumuzu alamayacaklarını söyledi. Öncesinde ne telefonla arandık ne de tarafımıza randevu iptaliyle ilgili bir mail atıldı. Daha doğrusu randevumuz iptal edilmemiş, hâlâ aktif gözüken bir randevu kağıdımızla randevumuzu gerçekleştiremedik. Kapıda aynı durumda olan birçok kişi vardı ve hiçbiri aranmamış ya da mail alınmamıştı. Eşim randevu için şehir dışından gelmişti. Güvenlik, VFS Global'e tekrar en yakın randevunun verilmesi ile ilgili mail atmamız gerektiğini söyledi. Yine biz uğraşıyoruz, yine onlar arayıp yeni randevu vermek zahmetine girmiyorlar. 3 Ocak'ta tekrar randevu verildi ve biz tekrar gittik. Başvurumuz alınırken, konsolosluğa randevumuzun aslında 29 Aralık'ta olduğunu ve o tarihe göre işleme alınması gerektiğiyle ilgili bir not iletmelerini istedik. Ancak vize dosyasını inceleyen memur bunu yapamayacağını, müşteri hizmetleriyle görüşmemiz gerektiğini söyledi. Bir hafta geçti ve bugün müşteri hizmetlerini aradım. Onlar da konuyla ilgili hiçbir şey yapamayacaklarını, işlemin hâlâ sürdüğünü söylediler. 21 Ocak'ta uçuşumuz var ve vizemiz yetişmeyebilir. Bu yaşadığımız ve hatamız olmayan mağduriyetle ilgili hiçbir şey yapılmadı. Herkes sorumluluğu başkasına atıyor ve kimse bir şey yapmıyor. Kaybettiğimiz üç gün yüzünden vizeyi kaçırabiliriz ve bu kimsenin umurunda değil. Kendi yarattıkları mağduriyetten dolayı biz uğraşmaya devam ediyoruz ve sonuçta vizemiz yetişmeyebilir. Eğer VFS Global müşterilerine hiçbir konuda destek olmayacaksa, biz bu ücreti onlara neden ödüyoruz, sorabilir miyim?

23 Ocak 2024 13:45 (Şikayetten 8 gün sonra)

Damlanur

Vizeniz çıktı mı acaba?

Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürkan
06 Ekim 2023 14:33
Ecenur sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Randevu İptali Sistemde Görünüyor. Yeni Randevu Alamıyorum

22 Kasım 2023 15:14