Murat sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global İsviçre Vize Randevusu İçin Yanlışlıkla İsveç Vize Randevusu Alındı Ve Ücret İadesi Reddedildi

26 Ekim 2023 11:33

25.10.2023 tarihinde (dün) işlerimin yoğunluğundan ötürü bir arkadaşıma benim adıma İsviçre Vize başvurusunda bulunmasını rica ettim ve gerekli bilgileri kendisine verdim. Arkadaşım İsviçre yerine yanlışlıkla İsveç Vize başvuru merkezinden (internet üzerinden=https://visa.vfsglobal.com/tur/tr/swe) vize randevusu oluşturup vize randevu başvuru ücreti olan 926,00-tl işlem ücretini kredi kartımdan ödemesini yapmıştır. Daha sonra kontrol ettiğimde (aynı gün içinde) yanlışlığın farkına vardım ve online olarak randevuyu talep etmek istedim fakat internet üzerinden randevu iptalini yapamadım. Sistem izin vermediği için. Sonrasında çağrı merkezini arayarak (212 37358 03) (saat 16:25'te) yaşadığım olumsuz durumu anlattım. Çağrı merkezi görevlisi iptal işlemlerinin çağrı merkezi aracılığı ile yapılamadığını, i********@vfshelpline.com mail adresinden durumu açıklayıcı bir elektronik posta oluşturmam gerektiğini söyledi ve uygun görülürse para iadesinin yapılabileceğini tarafıma belirtti. Akabinde elektronik posta yolu ile durumu açıklar bir posta oluşturup gönderdim. Bugün (26.10.2022) saat 09:22'de aldığım cevap mailinde "Randevu oluşturulmuştur.
Fakat şirketimizin geri ödeme politikası gereği mücbir sebepler (Covid, ölüm, hastalık vb.) dışında ücret iadesi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verilerek para iadesi talebim reddedilmiştir.
Yapılan bir yanlışlıktan ötürü aynı gün içinde ücret iadesi yapılmamasının adil olmadığını düşünüyorum. Randevu aldığım gün öncesi ve sonrasında da randevu boşlukları olduğu için herhangi bir hak kaybına sebep olmadığım aşikar. Tarafıma verilmeyen ve verilmeyecek bir hizmetten ötürü ücret alınmasını kabul etmiyorum ve kredi kartımdan yaptığım ödemenin aynı kredi kartına iadesini talep ediyorum. İsviçre'ye yapacağım seyahatime ilişkin uçak biletim ve VFS Global şirketinden aldığım İsveç Vize Randevusuna ilişkin ödemeyi gösterir. Dokümanlar ektedir.

30 Ekim 2023 17:07 (Şikayetten 4 gün sonra)
Murat
31 Ekim 2023 12:16

Merhabalar, geri dönüşünüz için öncelikle teşekkür ederim. Yaşadığım olumsuz durumu özetleyen elektronik posta an itibarı ile gönderilmiştir. Gerekli dokümanlar da postaya iliştirilmiştir. En yakın zamanda yaşadığım olumsuz durumun giderilmesini umut ediyor ve iyi çalışmalar diliyorum.

Murat
31 Ekim 2023 20:18

Mücbir sebepler dışında para iadesi yapamayacaklarına dair bir cevap yazarak vermedikleri hizmet için almış oldukları paranın iadesini reddettiler. Haksız kazanç sağlamanın kurumsal kimliğe yakışmadığını belirterek hizmet ve müşteri memnuniyetiniz hakkında yorumları halkımızın takdirine bırakıyorum.

Abdullah

2 haftadır her gün, bazen saatlerce denememe rağmen Malta vize randevusu alamıyorum. Her türlü hata geldi. Mail adresimi kabul etmiyor, zorunlu alanlar dolu olduğu halde uyarı veriyor. OTP yollamıyor. Her şey tamamlansa bile sistemde hata var tekrar deneyiniz diye siteden atıyor. VPN açık ya da kapalı denemek de bir işe yaramıyor. Bu işkencenin bir son bulup sorunun çözülmesini talep ediyorum.

Ali

Murat aynı durumu ben de yaşıyorum. Gitmediğim ve bir hafta öncesinden iptal ettiğim randevunun ücretini neden alamıyorum anlayamadım. Ortada alınmış bir hizmet yok. Hakem Heyeti vs. İle bir sonuç alabilir miyiz?

Vize Randevusu İptalinde İade Sorunu

16 Mart 13:02

23 Ekim 2023 17:28
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2023 12:35