UYAP Açık Artırma Sisteme Hatası

23 Nisan 2023 00:23

UYAP'a satış 210 bin tl verdiğim teklifi sistem sıfır ekleyerek 2 milyon 100 olmuştur. Sistemsel bir hata olduğu açık ve net fakat hiçbir şekilde iptal edilmedi ve mağdur oldum. Şimdi dava açmakla uğraşacağım böyle sistem olamaz iptal düzelme gibi seçenekler yok UYAP portalında.

27 Nisan 2023 17:23

UYAP e satış sisteminde hata var... UYAP yetkililerinin ilgisizliği... Benim gibi bir çok kişi şikayetçi ve gördüğüm kadarıyla UYAP yetkilileri bu konularla ilgilenmiyor hiçbir şikayete henüz bir cevap yazıldığı ben göremedim. Lütfen insanları dinleyin...

27 Nisan 2023 17:02

UYAP açık artırma sistemi tekrar düzenlenmeli. Bakınız bankada işlem yaptınız da dekontta hem rakam ile hem de yazı ile ödenen tutar belirtiliyor. Aynen böyle yapılmalı ve son bir onay hakkı tanınmalı. Sonteklif veren kişiye bir daha sorulmalı şayet kişi herhangi bir nedenden dolayı vazgeçerse 2. En yüksek teklif veren kişi hak sahibi olmalı. Bu kadar kolay aslında...

profile profile profile

Yorumlar (12)

Efe

Murat bey, işi çözebildiniz mi? Sonucu bizimle de paylaşır mısınız? Şu an benim de başımda böyle bit sorun var.

Mouhammad
Mouhammad

E-Satış UYAP sayfası üzerinden bir otomobile online teklif verdim. 12686184645 numaralı ihaleye 382.940 TL yerine yanlışlıkla 382.205.735 TL teklif girdim. Teklifi girerken 735 ekleyiniz diye bir mesaj çıktı. Ben de son rakam olarak 735 yazdım rakamın milyonu bulduğunu fark etmedim ve teklifi onayladım. İcra dairesi ile görüştüğümde bir hafta içinde tüm parayı ödeyip arabayı almazsam peşinatın yanacağı söylendi. Peşinatı alabilmek için ne yapmam gerekiyor? Bana yardım eder misiniz? Para cezası ödenirse. Sorun çözüldü?

Efe

Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Sonuçları bizimle de paylaşabilir misiniz?

Ahmet
Ahmet

Merhaba fesih davası ne aşamada bitti mi bittiyse sonuç nedir bitmediyse ne zaman biter bilgi verir misiniz rica etsem

Murat

Merhaba arkadaşlar yomu mahkemeyi kazanan emsal kararlar varsa paylaşın lütfen

Tolga
Tolga

Yanlış teklif olası bir durum fakat ihaleyi sekteye uğratmak için de kullanmaya müsait olduğunu düşünüyorum. Basit şekilde çözülebilir, kısa bir süre içinde teklifi geri çekme eklenebilir sisteme. Böyle bir durumda da ek süre konulabilir e-ihaleye. Kimse mağdur olmaz.

Murat

Merhaba çözebildinizmi sorunu bende aynı şekilde mağdurum

Ender
Ender

İhale bitiminden itibaren 7 gün içinde ihalenin feshi davası açmalısınız.

Murat bey sorunu çözebildinizmi

Murat

Net bir gelişme yok Murat bey aracın 2. İhalesi yeni bitti artık şimdi bir gelişme bekliyorum. Bana mail adresinizi verirseniz daha ayrıntılı görüşebiliriz

Yusuf
Yusuf

Sistemsel bir hata olduğu açık ve net mi! Nereden bilelim kardeşim, at izi it izine karıştı, şimdi aynı taktiği herkes yapıyor, ihaleyi bozmak ve uzatmak amacıyla herkes astronomik teklifler vermeye ihale sürecini baltalamaya başladı! Sığındıkları bahanede bu! Yanlışlıkla sıfır koydum hakim bey! Yersen! Milletin malını üç kuruşa kapatmak hırsıyla girmeyi biliyorsunuz, herkesin akıllısı sizsiniz ama ne hikmetse iş teklif vermeye gelince bir sıfır fazla yazılıyor öyle mi! Kimse kusura bakmasın herkes hatasının bedelini ödesin! Devlet sizi affederse ben şikayetçi olacağım! Yok öyle bahane, bu kabul edilemez!

Murat

Seni inandırmaya mecbur değilim mahkemede ne olduğu çıkar elbette. Teklif dökümleri illaki teklif verildiği sırada kaydedildi oradan bakılır kalkıp da mahkemede bana aaa sen haklısın al paranı ihaleyi iptal ettim diyecek hali yok orada neyse o... Hem kimse kimsenin parasını zorla almıyor. Burda mağdur kim borcunu ödemeyen mi? Borcunu alamayan mı? Borcunu alamayan insanlar ne yapsın yarın öbür gün senin alacağın olur sen borcunu affedersin bağışlarsın. Bir de şikayetçi olacakmışsın ol kardeşim ama benim dediğim gibi çıkarsa bende senden şikayetçi olayım iftara atmaktan...

UYAP İhale Sistemindeki Hata Mağduriyeti

Muhammet