Can sonuçtan hiç memnun değil

Turyap Büyükçekmece Şubesi'nde Yaşanan Mağduriyet Ve Tehdit

Turyap Büyükçekmece Şubesi'nde Yaşanan Mağduriyet Ve Tehdit
19 Ekim 2024 22:08

Turyap & Büyükçekmece
16. Ekim'de, Turyap Büyükçekmece şubesi, D**** Hanım bir daire gösterdi. 3. kat ve çok dik bir merdiveni olduğu için tereddüt ettim. D**** Hanım, başka bir müşterinin daireyi tutacağını, kaçırmamam gerektiğini söyleyerek benim aceleyle düşünmeden kontrat yapmamı sağladı. Şube müdürü U*** Bey, ev sahibinin hafta sonları İstanbul'a geldiğini, 15.000 TL kira ve 30.000 TL depoziti IBAN'a hemen göndermemi istedi. Mobil bankacılık kullanmadığımı, yanımda 500 dolar olduğunu söyledim. Ev sahibi kontrat imzalasın, kalan ödemeyi yaparım dedim, U*** Bey'e 500 dolar verdim.
Ancak tedavi olduğum diz ağrısı nedeniyle gece hiç uyuyamadım. 24 saat geçmeden D**** Hanım'ı arayarak, dizimin rahatsızlığı nedeniyle bu daireyi tutmamın yanlış olduğunu söyledim. U*** Bey'e, kontratı iptal edip, 500 doları alayım, birinci kat daire bakalım dediğimde, bunun kararını H***** Bey verecek dedi. Ben birinci kat veya asansörlü dairelere bakayım dedim. Önce bu işi halledelim, sonra dedi.
Bunun üzerine H***** Bey'i aradım, cevap vermedi. Mesajla bugün 3'te Turyap'ta randevu verdi. Ofiste tüm çalışanlar toz oldu. U*** Bey, H***** Bey, ben kaldık. Sağlık durumumu anlattım, bu nedenle kontratı iptal edelim dedim. Ancak U*** Bey, ''Kontratı iptal etmek istiyorsan, ekteki kira kontratı iptali için karşı tarafların mağduriyet yaşadığına karşılık alınan '500 dolar' iade edilmemiştir. Taraflar karşılıklı mutabakata varmıştır'' yazarak, imzalamamı istedi. Kontratı iptal etmek istiyorsan, bunu imzala, imzalamazsan ben şimdi H***** Bey'e kontratı imzalatırım, bir yıllık kirayı ödersin diyerek tehdit ettiği için, imzalamak zorunda kaldım.
Şu an elimde tehditle imzalatılan, 500 dolarımın verilmediğini açıkça yazan imzalı evrak, ev sahibinin imzalamadığı tamamlanmamış kontrat bulunuyor. Kontratı ev sahibi tarafından imzalanmamış, anahtarı teslim edilmemiş, 24 saat olmadan iptal edilmek istenen bir kontratı iptal etmek için, tehditle 500 doların geri verilmemesi kabul edilemez. Turyap bu mağduriyeti gidermediği, bu yanlış davranışı çözümlemediği takdirde, tüm yasal haklarımı kullanacağımı, savcılığa suç duyurunda bulunacağımı bilmenizi isterim. Turyap'tan sadece 2 kiralık daireye bakmanın bedeli 500 dolar olmamalı. Turyap Büyükçekmece şubesi ekibi, büyük hayal kırıklığı ve pişmanlıktır. Ve ne yazık ki, şube müdürü U*** Bey güvenilmeyecek, para emanet edilmeyecek bir insandır.

Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan

19 Mart 2025 01:42

Turyap İdeal Tepe Şubesi Haksız İşlem

Gonca
14 Ağustos 2024 17:56
Özge sonuçtan hiç memnun değil

Remax Emlak Danışmanının Yetersiz Bilgilendirmesi Mağduriyet Yarattı

Özge