Türk Dişhekimleri Birliği Diş Çekimi Sonucu Diş Kaybı

10 Eylül 2024 15:35

Merhaba, yaklaşık 1 yıl önce İstanbul/Küçükçekmece Livdent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde gerçekleşen diş çektirme işlemim sırasında dişim kırıldı ve 1 saati aşkın süreyle dişim çekilmeye çalışıldı. Damağım kesildi ve dikiş atıldı, buna rağmen diş köklerim çekilemedi... C***** (soyadını bilemiyorum) Bey tarafından kökleri içinde kalmış şekilde eve gönderildim ve bu şekilde sorun yaşamayacağım ve dişimin bu şekilde kalabileceği konusunda bilgilendirildim. Çektiğim acı ve travma sonucunda o an bu durumu sorgulama ve itiraz etme şansım olmadı. Sonrasında yaşadığım ağrı ve sorgulama sonucunda tekrar ilgili kuruma başvurdum ve yoğun ısrarım sonucunda; dışarıdan gelecek farklı bir doktor tarafından diş köklerimin çekilmesi için randevu aldım. Diş köklerim çekildi fakat yaşamış olduğum travma nedeniyle takriben 1 yıl kadar diğer diş tedavilerimi yaptıramadım. 1 yılın sonunda, farklı bir klinikteki diş tedavim sırasında; yukarıda bahsi geçen dişimin çekilmesi sırasında yanındaki diş kesici bir alet ile kesilmiş ve doğal yapısını kaybetmiş, diş kökünde çürüme meydana gelmiş. Tedavi edilemiyor ve şu an dişimin çekilmesi gerekiyor. İlgili kurum ve diş hekiminden şikayetçiyim. Konuyla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olmanızı rica ederim.

Derya
Derya
10 Eylül 2024 16:03

Merhaba, doktor ismi M*** C*** V***.

Tedavi Yapılmadan Ödenen Ücretin İadesi Yapılmıyor, Mağdur Edildim

30 Ekim 2025 08:47