Muhittin sonuçtan çok memnun

TOKİ Evlerimizi Teslim Etmiyor

Muhittin
08 Haziran 2024 10:41

15 Haziran 2024 11:11

Erzincan Cumhuriyet Mahallesi rezerv yapı alanı 2002 ada 1 parselde kentsel dönüşüm projesi için 2022 yılında 36 ay içinde evlerimiz teslim edilecek diye sözleşme imzaladık. İki yıl geçti, hiçbir çalışma yok. 3000 TL kira yardımı yapılıyor, kiralar çok yüksek, bu yardım yetmiyor. Çok zor durumdayız. Evlerimiz ne zaman teslim edilecek? Bizler, devletimizin kurumu olan TOKİ'ye güvenerek evlerimizi teslim ettik. Eskiden kira vermeden oturuyorduk. Duyduğumuza göre ihalesi bile yapılmamış, inşaatın başlaması için hiçbir bilgilendirme yapılmıyor. Bizler kiraya çıkarken ev sahipleri ile TOKİ iki yıla evimizi teslim edecek diye anlaştık. Şimdi ev sahibi 'çıkın ya da kirayı iki kat artırın' diyor. Çok zor durumdayız. Kentsel dönüşüm için müteahhitlere güvenmediğimiz için vermedik. TOKİ devletimizin kurumu, yanlış yapmaz, sağlamdır diye güvenerek eski evlerimizi teslim ettik, şimdi ortada kaldık. Lütfen bir an önce evlerimizin yapımına başlayın ve kira yardımını artırın, çok mağdur durumdayız. TOKİ birçok yerde dubleks villalar yapıyor, satıyor. Alanlar da 2-3 tane evi olan zenginler. Bizim gibi dar gelirli ailelerin 75 metrekare evlerini yıkıp yenisini yapacağım diyor ama yapmıyor. Bu mu sosyal devlet kurumu? TOKİ yetkililerine sesleniyorum, lütfen eskiden de olsa kimseye minnet etmeden oturduğumuz evlerimizi neden yıktınız ve bizi mağdur ettiniz? TOKİ yetkilileri lütfen cevap verin evlerimiz yapılacakmı yapilmayacakmi ona göre bizlerde başımızın çaresine bakalım

11 Haziran 2024 13:01

Şikayetim sizinle alakalı. T** hakkında şikayette bulundum. T***'den bir cevap gelmeden mesaj atıyorsunuz, şikayetimin sonucundan memnun musunuz diye. Yarım saattir uygulamanızda t***'den cevap geldi de ben mi göremiyorum diye arıyorum. Şikayetimiz konusunda olumlu veya olumsuz cevap geldikten sonra memnun musunuz diye sorsanız daha güzel olur.

Muhittin
12 Haziran 2024 12:59

Teşekkür etmiyorum çünkü dönüş olmadı çözüm yok

Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Sincan Saraycık TOKİ 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım Bitmeyen İnşaat

Bilal
31 Mayıs 2024 22:43

TOKİ Yeşilbayır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sorunu.

Muhammet
30 Temmuz 2023 21:14