Yasir sonuçtan hiç memnun değil

Yanıltıcı Abonelik Ve İptal Sorunu

19 Ekim 2024 19:58

Arkadaşımla üniversiteden çıkıp yurda giderken iki kişi durdurdu. Digital Lesson GNE Akademi hakkında bilgi verdi. Prim kazanmaları için formu doldurduk, 14 gün içerisinde arayıp iptal edebilirsiniz dediler. Aradığımda asla kimseye ulaşamadım. 16. gün tekrar aradım, kadın resmen benimle tehditvari konuştu. Biraz araştırma yaptım, insanları iptal oldu diye yanıltıp iptal işlemi yapmıyorlarmış. 12.000 TL ödemek zorundasınız diyor, ben ne satın aldığımı asla bilmiyorum. İnternette aratıyorum, hiçbir şey çıkmıyor. Kadına, bizi kaydedenler arayıp iptal edebilirsiniz dediler diyorum, kadın bana 'Onlar uçup gitti, kanıtlayabilir misiniz?' diyor. Aradığımızda açmadıysak belgeyi bize yollayıp iptal edebilirsiniz diyor, bana böyle bir bilgi verilmedi diyorum, kaba bir üslupla konuşup üstüme geliyor. Dalga geçer gibi 'Caymak istiyorsanız 11.000 TL'ye indiririz, öyle cayarsanız' diyor, 'Yoksa evinize haciz gelecek, icralık olacaksınız' diyor. Notere gittim ama 14 gün geçtiği için bir işlem yapmadı. 14 gün içinde telefonlara cevap vermeyip bilerek 14 günü geçirmeye çalışıyorlar. Çok kişi böyle mağdur, lütfen mağdur olanlar bunlara kanıp para vermeyin, haklarınızı hukuki yönden arayın. Pazartesi Tüketici Hakları'na gideceğim, aynı durumda olanlar süreci nasıl atlattığınızı yazar mısınız?

Yorumlar (37)

Cemre
Cemre

Acaba ne yaptınız çok merak ediyorum çözdünüz mü bu durumu aynı şeyi yaşıyoruz bilgi verirseniz çok sevinirim

Sinem

Bizde Tüketici Hakem Heyeti'ne gittik 14 günlük süre içinde onları da aradık iptal etmek istediğimize dair 1 Aralık'ta benim ödemem vardı ama ne aradılar ne bir şey bilmiyorum yine de bizde tüketici hakem heyetinden gelecek olan sonucu bekliyoruz

Yasir

Hiçbir şey olmadı ne dava açtılar ne de bir daha aradılar

Çözebildin mi acaba durumu

Hayır çözemedim siz?

Merhaba Tüketici Hakları'na gittiniz mi sonuç ne oldu ne yaptınız

Metin

Cayma sürenizde olan hakkınızı kullanmadınız ise geçmiş olsun çünkü her yere başvurdum THH, hukuki birimler (savcıyla bile görüştüm) Çözümü ödemek her türlü

Murat

Sizde sanırım aynı sorunu yaşıyorsunuz çözüm bulabildiniz mi

Nisanur

Merhaba bende cayma postası gönderdim ama sözleşmeyi göndermedim bir avukat akrabama sorduğumda caydığına dair posta gönder demişti bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum şu an 14 gün geçti korkmaya başladım

Metin

Cayma sürenizde olan cayma hakkınızı kullanmadınız ise geçmiş olsun aynısı benimde başıma geldi icraya düşmemek ve ekstra masraf açmamak için mecburen ödüyorum

Sümeyye
Sümeyye

Ne oldu gelişme var mı

Zeynep

Bir sonuç alabildin mi ödeme yaptın mı ya da

Nisanur

Sonuç ne oldu icra falan geldi mi

Yasir

Hayır hala arıyorlar ikna etmeye çalışıyorlar ödemem için ben de ısrarla ödemeyeceğimi söylüyorum ne yaparlarsa yapsınlar ödemeyeceğim

Siz de mi karşılaştınız

Alihan

Arkadaşlar ben dün üniversiteden yurda geçerken aynı şeyi yaşadım ve imzaladım üyeliği de bugün başlattım bu olaylara varmadan kurtulmam mümkün mü

Alihan

Yasir bey bana cayma belgesi vermediler normal sözleşme yi mi göndereceğim

Tamamdır çok teşekkür ederim

Yasir

Hemen numarayı ara iptal etmek istediğini söyle PTT'den adreslerine sana verdikleri sözleşmeyi postala

Kerem

THH'ye başvurun ben bu şekilde kurtuldum benim elimde sözleşmemin kopyasıda olmadığı için internet üzerinden başvurdum bütün durumu anlattım 3 buçuk ay sonra sonuç olumlu geldi ve sözleşmeyi iptal edip bana gönderdiler bu süreçte birkaç kez arayıp ödeme yapmamı söylediler yoksa icraya vereceğiz dediler bende THH kararını beklediğimi isterseniz icraya verebilirsiniz dedim ama icraya vermediler

Halledebildiniz mi?

Büşra
Büşra

Merhaba igden yazdım da bana yardım ederseniz çok sevinirim lütfen.

Kerem

Soyturkerem hesabıma yazarsanız size başvuru belgemi atabilirim

Buse
Buse

THH'ye nasıl şikayet yazdınız ne yazmamız gerekiyor çoğu kişiye oradan red gelmiş

Nesil
Nesil

İyi günler Sizinle iletişime geçebileceğim bir hesap veya telefon numarası verebilir misiniz? Aynı durumu bende yaşıyorum.

Kerem

HES ben internet üzerinden başvurdum her THH'ye gidip başvuramıyorsun ikametgahın neredeyse oraya bağlı THH'ye başvurman gerekiyor

Kerem

Murat başka bir şey yapmadım sadece THH'ye başvurdum

Kerem

Gizem ben 14 gün geçtikten sonra yaptım işlemleri THH'ye başvurun bütün süreci olduğu gibi anlatın

Murat

Kerem başka bir şey yaptın mı yoksa sadece THH'ye başvurunca iş çözüldü mü

Gizem

14 gün içinde mi işlem yaptınız 14 günü geçtiyse nasıl kurtuldunuz avukata gidebilecek durumum yok yardımcı olabilir misiniz acaba

Kerem

Hayır ben karşı tarafa belge yollamadım zaten onlar 2 ay sonra beni aradıklarında haberim oldu

Peki siz belgeyi 14 gün dolmadan karşı tarafa iletmiş miydiniz

Fatma

Bizde aynı şeyleri yaşadık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurduk. Korkutmaya çalışıyorlar, ben kendim icraya vermelerini hiçbir şekilde ödeme yapmayacağımızı söyledim. Bekliyoruz icraya verebilirler gerçekten. Önemli olan icraya 7 gün içinde itiraz etmekte. Sonrasında karşı tarafın icra dava açması lazım genelde açmıyorlarmış.

Halledebildiniz mi?

Zeynep

Bir sonuç aldınız mı aynı şey başıma geldi ve ödemem gerektiğini söyleyip duruyorlar

Fatma

Henüz bir gelişme yok. İcra başlatmalarını bekliyoruz. Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurmuştuk savunması geldi diye görünüyor ancak karar henüz verilmemiş

Nisanur

Merhaba sonuç ne oldu acaba

İptal Edilmeyen Sözleşme Ve İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar

06 Kasım 2024 00:48