Emin sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2024 13:59

Daha henüz alalı 2 ay olmayan sym jet X 125 motorumun rodajı dolmadan kontakla alakalı bir sorun oluştu. Servise götürdüğümde içinde plastik aksamında kırık olduğu yenisinin 11.000 TL olduğunu bu parçayı yapıştırarak halledeceğini söyledi. Bende işlem yaptırmadan motoru aldım 2 aylık motorun sorunlu parçasının değiştirilmesi yerine yapıştırma yoluna gidilmesi normal gelmediği için. Mail yoluyla sym ye başvuruda bulundum oradan da servisle görüşüp geri dönüş yapılacağı söylendi fakat bir hafta geçmesine rağmen sorunumla alakalı geri dönüş sağlanmadı. Buradan paylaşmanın sebebi ne kadar ilgi ve alakanın olduğu hakkında bir fikir oluşsun mümkünse geri dönüş sağlanması içindir.
Tüketici Hakem Heyeti ve diğer yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum

profile profile
30 Temmuz 2024 20:04

Şikayetimin yayınlanmasıyla birlikte sym tarafından arandım ve söz konusu parçanın yurt dışından tedarik edilip servise gönderiminin sağlanacağı ve sorunun giderileceği tarafıma söylendi. Şimdilik bekliyorum ve gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim. Şahsi olarak sorunlar karşısında muhatap bulmakta büyük problem yaşayan tüketicinin işini bu denli kolaylaştıran "şikayet var" ekibine sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız...

11 Ağustos 2024 09:07

7 Ağustos itibariyle sorunlu parça servis tarafından söküldü sanırım sym merkeze gönderildi. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim...

22 Ağustos 2024 17:16

Sym den iletişime geçildi motoru servise götürdüm. Kontak sökülerek sym ye gönderildi. Bir hafta kadar önce servis kontağın geldiğini söyledi. Motoru götürdüm kontak yerine monte edildi fakat görevini yapmıyor yani anahtarsız kilitleme yapmıyor servis bile kilitlemeyi denemedi çünkü yine aynı durum oluşacak ve tekrardan kırılacak Motoru o şekilde aldım ve anahtarla kilitleyerek kullanmaya devam ediyorum. 6 Haziran da aldığım motora binmek gelmiyor içimden daha 1000 km bile yapmadım. Teşekkürler sym👏😏😏

Yorumlar (7)

Bülent
Bülent

Merhabalar, bende bir Jet X kullanıcısıyım. 2 yıldır motorumla ilgili bir sorun yaşamadım. Kontak anahtarını fazla zorladıysanız sorun oluşabilir. Mutlaka önce üzerine bastırıp kilidin açıldığını belli eden tık sesini duymak önemli, bu sesi duyduktan sonra kontak anahtarı çevrilmelidir. Uzaktan kumandanın pili zayıfladıysa kontak açılmayabilir, kumanda pilini kontrol edebilirsiniz.

Sinan
Sinan

Hocam selamın aleyküm kontağınızı değiştiğinizde diğer kontağı aldınız mı jet X o kontağın kapağına ihtiyacım var. Bana cevap verebilir misiniz

Yunus
Yunus

2023 model 4500 km de olan jet X kontak kilitlendi çalışmıyor servis parça talep etti bakalım firma kaç gün de gönderim yapacak

Ulaş
Ulaş

Aynı sorunu bende yaşadım 27 temmuzda. 18 gün geçmiş artık dayanamadım garantiyi aradım. Bugün parçayı gönderiyorlarmış.

Emin

Parça değişti ama dediğim gibi stabil çalışmıyor kilitleme esnasında çok sert takılıyor servis bile kontağı çevirip kilitlemeyi göze alamadı. Ve bende anahtarla kullanıyorum. Sıradan Çin motorları görüyorum etrafımda sorunsuz kullananları gördükçe misliyle ödediğim ücrete yanıyorum

Furkan
Furkan

Aynı sorunu yaşıyorum herhangi bir gelişme var mı?

Emin

Kontak değişti ama sorun çözülmedi maalesef anahtarla kullanıyorum

Sym Motor Sorunuma Muhatap Bulamıyorum

Muhammed
07 Ağustos 2024 18:50
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Sym Jet X 125: Fabrika Hatası Ve Garanti Sorunu

07 Ocak 2025 18:24
Hakan sonuçtan memnun

Sym Jet X 125 CC İle Yaşadığım Sorunlar

20 Eylül 2024 00:16
"Arkadaşlar, motorumu bugün teslim aldım. Yoğun ve uzun bir maraton oldu. Sym Türkiye den F*** I*** beye dostane yaklaşımı ve çözüm sürecindeki bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca Trabzon Araslar Ticarette görevli M*** bey ve E*** beye de teşekkürlerimi iletmek isterim."