Yeni Skoda Kodiaq Üretim Hatası

Yeni Skoda Kodiaq Üretim Hatası
Yiğit
10 Eylül 2024 23:48

23 Ağustos 2024 tarihinde belirttiğim bayiden 0 km Skoda Kodiaq Prestige araç aldım.
Aracımın ikinci günden sonra yol bilgisayarının sol tarafında turuncu üçgen içinde ünlem işareti gösterdi, ardından araç asistanlarım sürekli kendi kendine devre dışı kalıp aktif hale geçti ve bu en az 10 gündür ara ara bu şekilde devam etti.
Servisi arayıp şikayetimi dile getirdim fakat serviste görüştüğüm kişi bunun çok önemli bir sorun olmayarak bakıma geldiğimde kontrol edilebileceğini söyledi.
Ancak aracım son 4-5 gündür yolda ilerlerken araç D konumunda iken kendi kendine birden vitesi park konumuna alıp el frenini çekip yolun ortasında durmaya başladı. Ardından bunu düzeltmek için arabayı stop edip tekrar çalıştırarak D konumuna alıp yoluma devam etmem şeklinde olaylar gelişti.
Aracı aldığım yere Doğuş Oto Maslak götürdüm, can güvenliğimin olmadığını, bu arabanın sorunlu olduğunu, yeni bir araç olduğu için hatalı üretim olabileceğini belirttim. Aracın değişikliğini talep ettim, arabayı elimden aldılar, bana ikame araç verdiler. Bu sorunu çözüp tekrar dönüş yapacaklarını belirttiler ama ben bu olayı herhangi bir ana yolda yaşadığımda büyük can kayıpları ile sonuçlanabileceğini belirttim. Bundan dolayı onarım olsa bile arabayla herhangi bir ana yola çıkarken tereddüt içinde kalacağımı, arabayı değiştirirlerse daha güvenli ve daha kafam rahat bir şekilde yoluma çıkabileceğimi söyledim. Bunun için siz değerli Skoda yöneticilerinden yardım talep ediyorum ve ekstra küçük bir not bırakıyorum: Bu anlattığım aracın kendini yolun ortasında durup park konumuna almasından dolayı ufak da bir kaza geçirdim. Arabayı çalıştırdığımda vitesi R'ye aldım, geri gelip yoluma devam etmek istediğimde R'ye aldığım gibi araba kendini geri silkeledi ve demire çarptı. Sol arka stop ve tamponda hasar oluştu. Bu pek mühim değil ama belirttiğim gibi bu iş daha büyük bir kazayla sonuçlanabilir ve benim ve etrafımdaki insanların canına mâl olabilirdi. Yardımlarınızı bekliyorum.

profile profile profile

Yorumlar (23)

Necati

Aracınız 1.5 hibrit mi, benzinli mi?

Ali
Ali

Benim araçta yeni Kodiaq 1.5 mhev, burada bahsedilen şikayetler benim araçta da başladı, aracım 3790km de, bugün tablet ekran açılmadı, alttaki diğer kumanda ayarları da değişmiyor.

Hüseyin

Son durum nedir acaba bilgi verecek kimse var mı. Güncelleme yaptırıp sorunu çözülen...

Emiroğlu

Aracı bugün servise teslim ettik inceleyeceklermiş 😊 oyalanıyoruz işte

Hüseyin

Sorum çözüldü mü güncelleme gelmiş galiba bilginiz var mı

Gökhan

Merhaba benim aracımda da benzer sorunlar var mesela sürekli akü zayıf uyarısı veriyor geçen gün de airbag arıza ışığı yaktı kapılar bazen açılmıyor servis ile görüştüm yeni yazılımın geldiğini söylediler perşembe günü götüreceğim yazılım yükletip de sorunların giderildiğine dair bir bilgi alan var mı

Çözüm bulabildini mi

Hüseyin

Yaşanan bu sorunlar ile ilgili son durum nedir acaba. Öğrendiğim kadarı ile yeni bir güncelleme gelmiş. Onu uyguluyormuş servis.

Emiroğlu

Bir ay kadar önce güncelleme yapıldı yaklaşık 15 gün sorun yaşamadım fakat şu an 10 tane kadar hata alıyorum yarın servis randevum var bakalım ne diyecekler aracı değiştirmelerini talep edeceğim

Erdem

İyi günler Yiğit bey Bende de aynı araç var airbag hata uyarısı verdi. Bugün servise bıraktık. Sizin sorununuz çözüldü mü. Araç değişimi yapıldı mı acaba?

Erdem

Gökhan bey merhaba 2 haftadır serviste ön yolcu emniyet kemeri kaynaklı olduğunu tespit ettiler. Emniyet kemeri siparişi verildi. Servisin kendi aracının kemeriyle değiştirince uyarı gitmiş. Bu hafta yapılmasını umuyorum.

Gökhan

Merhaba erdem bey aynı sorun bende de var perşembe gününe servise randevu aldım sizin sorun çözüldü mü?

Yılmaz
Yılmaz

Yeni kasa pişmanlıktır.

Necati

Yeni kasa dediğiniz hibrit olan mı, benzinli mi?

Murat
Murat

Aynı araç bende de var. Aynı problemlere ek olarak aracın aküsü boşaldı ve yol yardım gelerek aracı calistirdik. Bayide 4 gün bekleyerek garantiden akü değişimi yapıldı. Servisten çıkan araç tekrar hatalar vermeye devam ediyor. Aracın yazılımında büyük bir sıkıntı var. Umuyorum güncelleme ile düzelir. Ben aracı satıp değiştirme kararı aldım. Bundan önceki aracımda Skoda idi. Asla bu tip sıkıntı ve problemler yaşamamıştık. Yeni kasa hayal kırıklığı oldu.

Emiroğlu

Yaşadığını problemi bire bir bende yaşıyorum arabayı genelde eşim kullanıyor defalarca yolda kaldı asistan arızalarını veriyor ve araç çalışmıyor aracı kilitleyip yarım saat bekledikten sonra çalışmaya başlıyor geri manevralarda etrafında cisim olmadığı halde ani frenleme yapıyor uzun far asistanı kendi kendine devreye giriyor yüce otodan bir tanıdığa ulaştık bir bir buçuk aya kadar güncelleme geleceğini söylediler bekliyoruz

Hüseyin

Emir bey son durum nedir acaba bilgi verebilir misiniz

Hüseyin

Sorun çözüldü mü. Yeni güncelleme gelmiş galiba. Siz de durum nedir?

Erdem

İyi günler Sorun düzeldi mi güncelleme yapılınca? Benzer sorunlar benim aracımda da var.

Yazılım hatasıymış

Engin
Engin

Sorun neymiş

Beytullah
Beytullah

Bende de aynı problem mevcut hatta daha fazla uyarı veriyor 14 tane hata uyarısı var. Resmen düz bir araç oldu. Çözüm bulabildiniz mi

Erdal
Erdal

Merhaba Aracın sorunu çözüldü mü?

Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Kodiaq 2024: Güvenlik Sistemleri Ve Müşteri Hizmetleri Sorunları

Serkan
19 Ocak 2025 22:47

Skoda Servise Sağlam Teslim Edilen Aracın Arızalı Şekilde Teslim Edilmesi

Uğur
05 Ağustos 2024 13:42
Skoda Servise Sağlam Teslim Edilen Aracın Arızalı Şekilde Teslim Edilmesi
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Servisinde Tamir Edilemeyen Araç Ve Sürekli Mağduriyet

Gülşah