Barış
03 Eylül 2023 23:09

Cep telefonlarının uygulama mağazalarında ücretsiz olarak indirilebilen "simsimi" isimli sosyal ağ adı altında yayımlanan uygulama, özellikle Youtube.com.com gibi sitelerde çocukların ilgilerini çekebilecek videoların başında ya da ortasında reklam olarak çocuklara gösteriliyor. Teması çocukların ilgisini çekebilecek şekilde tasarlanmış ve indirip içine girdiğinizde genellikle yaş ortalaması en fazla 17. Uygulama sevimli görünen görsellerle dizayn edilmiş haliyle çocuklar ilk etapta nasıl bir şeyin içine girdiklerinin farkında olmuyorlar. Problem şurada başlıyor, çocuklar bir şekilde bu uygulamayı telefona indiriyorlar ilk bakışta tedirgin edici görünmese de içeriği tamamen cinsel içerikli. 10 yaşındaki kız çocuğumun telefonunda bu uygulamayı gördüm, çocuk merak edip indirmiş ancak uygulamayı kullanan diğer tüm erkekler cinsel içerikli yazılar yazmışlar ve çocuğu konuşmaya zorlamışlar. Çocuğum korkarak ve utanarak telefonu elimden alıp uygulamayı sildi. Fakat ben yazışmaları gördüğüm için detaylı okumak istedim tekrar yükledim. Uygulama öyle tasarlanmış ki hiçbir üyelik olmaksızın küçük bir çocuk anonim olarak giriş yapabilir cinsel içerikli konuşmalara hatta tacizlere maruz kalabilir. Kızım uygulamayı anonim bir hesapla kullanmış bu yüzden yazışmalar uygulama silinince silinmiş oldu. Ekran görüntüsü paylaşmak isterdim ancak o tac*z yazışmalarını bir daha geri getiremedim. Youtube.com.com da çocukların izlemesi muhtemel kanallarda gerek tanıtım maksadı ile gerek reklam olarak çocukların aklına sokuluyor. "Sadece çok küçük kızlar yazsın" gibi başlıklar açan sap*klar da uygulamada rahatça yazışmakta. Erkeklerin yaş ortalamasının yüksek olduğu kanaatindeyim çünkü yazılanlar küçük bir çocuğun aklından çıkabilecek tarzda şeyler değil. Kızıma yazılanlar mesajlar sadece bir iki hesaptan yazılmamıştı. Gördüğüm kadarıyla en az 8-10 hesaptan tac*z mesajı almıştı. Çocuğum bir anlık korku ve panikle uygulamayı sildi bende onu korkutmamak için daha fazla üstüne gitmedim. Ancak araştırdığım kadarıyla uygulama çocukları hedef alıyor, tehdit ve cinsel içerik barındırıyor. Uygulamanın devletimizin ilgili kurumları tarafından incelemeye alınıp gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

profile profile profile

Simsimi Uygulamasının Gerçek Yüzü

Dilan
21 Mayıs 2024 07:07
Simsimi Uygulamasının Gerçek Yüzü

Simsimi Çocuklara Uygun Olmayan İçerik Ve Tehdit Mesajlarıyla Karşılaştım

Yiğit
07 Eylül 2025 13:25
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Simsimi Yasaklanmalı Kaldırılmalı Tehlikeli Bir Uygulama

Hüseyin
17 Nisan 2024 09:46
Simsimi Yasaklanmalı Kaldırılmalı Tehlikeli Bir Uygulama
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Simsimi Uygulamasında Çocuk Güvenliği Tehlikede

Fatih