Zekiye sonuçtan hiç memnun değil

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi Trafik Sigortası Tekliflerinde Yanıltıcı Fiyatlar!

17 Aralık 2024 00:19

E-devlet platformu üzerinden SBM'den trafik sigortası teklifi alıyorum, tıpkı Türkiye'de yaşayan diğer yurttaşlar gibi. Buraya kadar sıkıntı yok, yaklaşık 20 firma teklif veriyor. Sonrasında uygun teklif veren firmaları aradığımızda, saçma sapan bahanelerle verdikleri teklifleri yalanlıyor ve verdikleri teklifin 5 ila 6 bin üstünde yeni bir teklifle karşımıza çıkıyorlar. Şimdiye kadar kazamız yok, basamak sorunumuz yok. Neden bu kadar yüksek diye sorduğumuzda, trafikte lüks araç çok, ondan yüksek diyorlar. Peki Doğan Şahin grubu bir aracın sigortası 6-8 bin bandında iken, daha modelli, yüksek güvenlik ekipmanlarına sahip, kazaya karışmamış bir aracın trafik sigortası neden daha yüksek? Doğan Şahin grubu veya o sınıf araçlar üst segment araçlara çarpmaz diye bir kanun kuralı mı var da biz mi bilmiyoruz? Daha da önemlisi, SBM üzerinden verdiğiniz teklifi poliçe etmeyecekseniz teklif vermeyin kardeşim, kafanıza silah dayayan yok. SBM'ye gelince, teklif aracılığı yaparken e-devlet üzerinden neden bu tekliflerin poliçe edilip edilmediğini takip etmiyor? Neden vatandaşımızın mağdur edilmesine aracılık edip seyirci kalıyor?

20 Aralık 2024 14:35 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın İlgili, Yaşamış olduğunuz soruna yönelik itirazınızın incelenebilmesi adına talebinizi iletmenizi rica ederiz. Saygılarımızla, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

Zekiye
Zekiye
24 Şubat 2025 10:40

SBM olarak denetim yapmadığınızdan halk zarar görmeye devam ediyor çok merak ediyorum kurumunuz ne işe yarıyor bunca mağdur var sız sessiz kalıyor sunuz

Nizamettin
Nizamettin

Aynı durum bende de var. Fiyatı teklifini alıyoruz ama bu fiyat üzerinden sigorta yaptıramıyoruz. Bu kurum tam olarak ne işe yarıyor? Her şikayet edene iletişim formunu doldur diyorsunuz o zaman nasıl dolduracağımızı da yazın. Tarif edin! Ayrıca iletişim formunu doldurunca ne olacak? Bize verilen tekliften sigorta mı yapacaksınız?

01 Ocak 2025 22:23
Trafik Sigortası Tekliflerinde Yanıltıcı Fiyatlandırma Sorunu
Trafik Sigortası Tekliflerinde Yanıltıcı Fiyatlandırma Sorunu

03 Haziran 2024 21:08
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Sigorta Bilgi Merkezinden Alınan Teklifleri Satmıyorlar