Rota Eğitim Kurumları Yeni Rota Eğitim Mesafeli Sözleşme Ve İptal Problemi

29 Temmuz 2024 14:17

Rota eğitim kurumlarından akupunktur kursu için bilgi almak amaçlı internetten başvuru yaptım. Eğitim danışmanı arayıp bilgi verdi. İlk 24 saat cayma süreci olduğunu söylemediler. Ben biraz düşünmek ve eşimle konuşmak istediğimi söylediğimde ikna etmeye çalışarak telefon üzerinden uygulama indirip sözleşme imzalattılar. Ancak sözleşme öncesinde kurs ile ilgili bilgileri mesafeli sözleşmeler yönetmeliğine uygun biçimde yazılı olarak bildirmemişlerdir. Sonrasında ailevi bir problemden dolayı kursa katılamayacak oldum. İptal için eğitim danışmanına yazdım. Arayıp iptal edemeyeceklerini cayma süresinin 24 saat olduğunu söylediler. Mesafeli satışlar yönetmeliğine göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren mesafeli sözleşmelerde cayma süresi 14 gündür. Ve 24 saat bilgisi bana o görüşmede verilmedi. Bunu söylediğimde "sorsaydınız söylerdik sordunuz mu ki" denildi. "Zaten eğitiminiz 2 yıl açık sonra devam edin" denildi. Ben de sözleşmedeki "Aşağıda belirtilen sebeplerden bir veya birkaçının
oluşması halinde kurumdan ayrılanların, ayrılış tarihinden sonraki aylara, günlere ve
saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.
 d) Kurumların öğretime başlamasından önceki bir tarihte veya öğretim süresi altı
aydan fazla olan kurumlarda öğretime başlanmasından bir ay sonra öğrenci ve
kursiyerin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılması ve ayrılmak için müracaat etmesi, " maddesini söyleyerek iptalini istedim. Eğitimin resmi olarak 3 ay olduğunu söylediler. Ancak bu bana mesafeli sözleşmeler yönetmeliğine uygun olarak yazılı bir şekilde ödeme yapılmadan önce beyan edilmemişti. Aynı zamanda sözleşmede de eğitim süresinin 3 ay olduğu yazmamaktaydı. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Başka insanların da aynı sıkıntıları yaşamaması için şikayet vara yazmak istedim. Boşuna paranızı harcamayın.

Müslüme
Müslüme

Merhaba ben para ödeme kısmında kaldım. T. C. Göndermediğim için karttan çekemediler. Ama beni tehdit ediyor. Hakem Heyeti'ne sonuç ne zaman belli olur acaba. Bir de siz parayı odemismiydiniz

Tülay sonuçtan hiç memnun değil

Rota Eğitimde Yetersiz Eğitim Ve Sözleşme İptal Sorunu

03 Temmuz 2025 22:29