RKS Motor Sıfır Motosikletime Plaka Çıkaramıyorum

17 Temmuz 2023 12:15

1 Mayıs 2023 tahinde Bursa'nın Karacabey ilçesindeki evim AVM den sıfır kilometre bir motosiklet satın aldım. Satıcı, plaka tescil işlemlerini yaptığı noter programı olan artes programında sorun olduğunu söylüyor, Hala aracıma plaka çıkaramadım ve kullanamıyorum. Söyledikleri şu ki, Ticaret Bakanlığının bazı kriterdeki motosikletlerde tescil yapmadığı ve benim aracımın da bu kriterlerde olduğunu söylüyor. Noter ile görüşme sağladığımda durumu doğruluyor. Benim gibi birçok kişinin de mağdur olduğundan bahsettiler. Şimdi sonuç olarak parasını ödeyip aldığım motoru kullanamıyorum. Madem böyle bir sorun vardı bu motoru bana niye sattınız? Şimdi de muhatap ve çözüm bulamıyorum. Söylenenlere göre sorun ticaret bakanlığında. Program çalışmıyorsa ilgili evraklarla notere başvurup manuel olarak plaka çıkarıyor olabilmeliyiz. 2.5 aydır bekliyorum ve daha ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Lütfen bir çözüm üretmenizi rica ederim.

Gökhan
Gökhan

Merhabalar Ahmet bey probleminiz çözüldü mü acaba. Benim de benzer sorunum var. Bekliyorum halen.

Ahmet
Ahmet

Maalesef bekliyoruz. Geçen hafta görüştüm. ÖTV lerini ödedik sisteme düşmesini bekliyoruz, önümüzdeki hafta hallolur dediler bu hafta için ama olmadı.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2023 13:20

10 Şubat 2025 12:40
Nedim sonuçtan hiç memnun değil

20 Temmuz 2023 09:08