Anne - Bebek - Sağlık12 Şubat 2024 14:42

En İyi Göğüs Pompası Tavsiye Ve Satın Alma Rehberi 2024

En İyi Göğüs Pompası Tavsiye Ve Satın Alma Rehberi 2024

Bebek sahibi olan annelerin bebeklerini emzirdiği anda gerçekten bir anne gibi hissettiklerini söylemesi, emzirme ve anne sütünün bebek için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi.

Göğüs pompaları, sütü gelmeyen anneler için veya bebeğine her an ulaşamayan çalışan yeni anneler için hayat kurtaran bir ürün. Süt pompaları ile bebeğinize sütünüzü sağarak içmesini sağlayabilir ve belirli aralıklarla süte ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu sebeple göğüs pompası seçimi büyük bir önem taşıyor. Haliyle de süt pompası seçerken anneler çok dikkatli davranmak zorunda. Çünkü iyi bir göğüs pompası en verimli şekilde sütünüzü sağmaya ve bebeğinize ulaştırmaya yaradığı gibi anne sağlığı açısından da çok önemli bir durum.

manuel göğüs pompası

Kısa süreli kullanmak isteyen anneler için uygun bir seçenek olan manuel süt pompaları, daha küçük ve hafif olmaları nedeniyle bir yerden bir yere taşıması da kolaydır. Elektrikli olan modellere göre daha sessiz olmasının yanında daha uygun fiyatlı olmaları da ürünün artısı sayılabilir. Sürekli süt sağıp depolamak isteyen anneler için uygun bir ürün olmadığını söyleyelim.

Manuel göğüs pompaları da kendi içinde birkaç tipte bulunuyor. Tabanca kabzası, şırınga ve bisiklet kornası modelleri gibi. Bütün bu tiplerde önemli olan el kuvveti oluyor. Ne kadar kuvvet uygularsanız o kadar süt sağabiliyorsunuz. E doğal olarak biraz yorucu olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Elektrikli Göğüs Pompaları

elektrikli göğüs pompası

Elektrikli göğüs pompaları, sürekli süt sağmak zorunda kalan anneler için idealdir. Daha güçlü ve etkili modeller olarak karşımıza çıkan elektrikli süt sağma makineleri manuel olanlara göre daha pratik ve sürekli sağım yapmak zorunda olan annelerin tercih etmesi gereken model.

Bunun yanında hem elektrikle hem de pille çalışan modeller bulunuyor. Pille çalışan modellerde de manuel pompalar gibi pratik ve hafif olanları da mevcut. Pilli modellerin pilleri 1 ila 4 saat arasında kullanım sunuyor ancak bir yere gitti iseniz eğer elektrik bağlantısı yoksa yanınıza yedek pil almanız gerekebilir.

Tekli sağım yapabilen göğüs pompası

Tek seferde tek göğse takabileceğiniz bir modeldir. Aceleniz yok ise tercih edebilirsiniz.

İkili sağım yapabilen göğüs pompası

ikili süt sağım makinesi

Bir kerede iki göğsü aynı anda sağabilen bu model oldukça verimlidir. Size çok fazla zaman kazandırmasının yanında çok çabuk sürede süte ulaşmanızı sağlar.

Süt sağma makinesini tekli mi çiftli mi seçmeliyim?

İkili süt sağım makinelerinin annelere çok büyük bir zaman kazandırdığını söylemiştik. Bu vakti bebeğinize ayırabilirsiniz. Bunun yanında her iki göğsün aynı anda sağılması prolaktin salınımını ve süt üretimini tekli pompalara göre daha fazla arttırdığı için hem daha verimli hem de kısa sürede daha fazla süt sağmış olursunuz.

Bir de bunlar dışında hastane tipi göğüs pompaları bulunuyor. Bu modellerin emiş gücü çok fazladır. Hastanede prematüre olarak doğan bebeklere süt vermek amacı ile kullanılan bu modelin fiyatı biraz fazla ancak çok ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız kiralama yöntemi ile bu durumu çözebilirsiniz.

Göğüs Pompası satın alırken nelere dikkat edilir?

Öncelikle göğüs pompası alırken bebeğinizin ve annenin durumunu düşünmek gerekiyor. Eğer zaten sık sık emziriyor ve nadir olarak süt sağmaya ihtiyaç duyuyorsanız manuel bir pompa ile bu işi ucuza çözebilirsiniz. Ancak prematüre doğmuş, meme emerken zorlanan bir bebeğiniz var ise ya da çalışan bir anne iseniz bunun yanında annenin göğsü ile ilgili bir problem yaşıyorsanız elektrikli bir makine almanızda yarar var.

Pompa Kenarlıkları

göğüs pompası kenarlık

Göğüs pompalarında en çok dikkat edilmesi gereken özelliğinden birisi tam oturan bir kenarlığa sahip olmalarıdır. Anne memesine temas eden bölüm olan kenarlıkların memeyi tahriş etmeden sütü sağabilmesi için tam oturması gerekiyor. Bu hem verimli bir süt sağma hem de memenin ucuna sürtmesinden kaynaklanan tahriş, enfeksiyon kapma hatta oluşabilecek kanamaların önüne geçer. Birçok marka farklı boyutlarda aparatlarla geliyor. Kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Aşamalı (Kademeli) Sağım Özelliği

Birçok markada bulunan bu özellik ilk aşamada sık sık ve kısa kısa yapılan uyarıların sonrasında yavaş ve yoğun vakumlama yaparak sütü sağmayı kolaylaştırıyor. Minimum iki aşamalı süt sağım makinesi tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Çalışma Sesi

Manuel pompalar zaten oldukça sessizler ancak elektrikli göğüs pompaları bir miktar ses çıkarabilir. Bebeğinizle aynı odada veya dışarıda süt sağmak zorunda kaldığınızda daha az gürültü yapan bir model tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Gösterge

Elektrikli süt sağma makinelerinin bazılarında LCD veya LED panel üzerinde, hangi modda ve çekim gücünde sağım yaptığını gösteren bilgiler bulunur. Bu bilgileri görmek hangi durumda daha verimli sağım yaptığını ve hangi modun size uygun olduğunu bulup bunu kaydedebilirsiniz. Bu özellikte oldukça işinizi hızlandırıp kolaylaştıracaktır.

Malzeme Kalitesi

Göğüs pompaları size özel ve hassas ürünlerdir. Anneye temas eden ve sütün depolandığı kısımların özellikle kaliteli bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat edin. Bu hem anne hem bebek sağılığı açısından önemli. Anneye temas eden kısımda BPA ve BPS içermeyen ürünleri tercih etmeye özen gösterin.

Kullanıcı yorum ve Deneyimlerini okuyun

Birçok anne bebeği için alacağı ürünlerde çok ciddi araştırma içine giriyor ve yaşadıkları deneyimleri web ortamında paylaşıyorlar. Siz de göğüs pompası kullanıcı yorumlarını okuyarak satın almayı planladığınız ürünün artılarını ve eksilerini öğrenerek daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir; Göğüs pompası kullanıcı şikayetleri

Şikayetvar sitemizde ayrıca; Mamajoo göğüs pompası, Lansinoh göğüs pompası, Wee Baby göğüs pompası, Mochi göğüs pompası, Philips göğüs pompası, Baby plus göğüs pompası, Bebedor göğüs pompası,

Göğüs pompası temizliğini nasıl yapmalıyım?

Süt pompasının bebekle pek bir teması olmamasına rağmen annenin ve sütün steril bir ortamda muhafaza edilmesi ve saklanması açısından temizlik çok önemli bir konu. Pompanın ağız kısmı göğüs ile temasında temiz tutulmalıdır. Pompayı kullanmadan önce ellerinizi iyice temizlemelisiniz. Manuel pompa kolunu ve diğer aksesuarları deterjan ile yıkayabilir ya da bulaşık makinesinde yıkanabilir modellerini tercih edebilirsiniz ancak diğer kısımları kaynar su ile steril etmenizde fayda var.

Süt depolama hazneleri pratik biçimde steril edilen modelleri tercih edin. Bunun yanında mikrodalgaya konulabilen modelleri tercih etmeniz hem dondurduğunuz sütü hemen ısıtabilirsiniz hem de mikrodalga fırını steril etme amacı ile kullanabilirsiniz.

Bebek ürünleri ile ilgili hassas ısıtma sağlayan mikrodalga fırınları için; en iyi mikro dalga fırın satın alma rehberine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Anne sütünü nasıl saklamalıyım?

anne sütü nasıl saklanır, anne sütü saklama şekilleri

Sağma işleminin ardından sütü buzdolabı veya derin dondurucu gibi yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Bazı süt pompalarının içinden sütü muhafaza etmek için küçük derin dondurucu poşetleri çıkmaktadır. Bu poşetlere sütleri koyarak üzerini tarihine göre etiketleyerek 24 saatten fazla muhafaza edebilirsiniz.

Süt sağma makinesi için hangi aksesuarları tercih etmeliyim?

Göğüs pompası satın alırken yanında verilen aparatların neler olduğuna bakın. Süt pompası markalarının bu konuda çok fazla seçeneği bulunuyor. Bu aksesuarların hangilerinin işinize yarayabileceğini düşünüp karar verebilirsiniz.

Taşıma Çantası

göğüs pompası ve anne sütü taşıma çantası

Hem cihazı hem de elde ettiğiniz sütü içine koyabileceğiniz bir taşıma çantasının zaman içinde ne kadar işinize yarayacağını tahmin bile edemezsiniz.

Boyun askısı

Her ne kadar uzmanlar sessiz sakin bir ortamda annelerin süt sağmasını öneriyor olsalar da bazı durumlarda bir şeyle meşgul olurken de süt sağmak durumunda kalabilirsiniz. İşte tam bu durumda boyun askısı çok işinize yarayabilir.

Göğüs Kalkanı Kapağı

Göğüs pompası temizliği ve hijyeni açısından çok önemli bir parça olan bu kapakla süt pompanızı istediğiniz yere temiz bir şekilde götürebilirsiniz.

Süt depolama aksesuarları

Sütün sağılmasından sonraki en önemli adım sütün saklanması. Bazı markaların sağım yapılan kapları direkt olarak biberona dönüşebiliyor. Bu oldukça pratik bir çözüm ancak sağılan sütün bekletilmesi gereken durumlarda bu kabın buzluğa koyulabiliyor olmasını tercih edebilirsiniz.

Soğutucu Çanta

Bebeğinden ayrı kaldığınız durumlarda sütü belli bir sıcaklıkta tutan bir çantaya ihtiyacınız olabilir. Bebeğinizin bir günlük ihtiyacı kadar sütü muhafaza edebileceğiniz bir soğutuculu çanta oldukça işinize yarayabilir

Bazı aksesuarlar süt pompası setine dahil olabiliyor ancak dahil olmadığı durumlarda ekstra para vermeniz gerekebilir. Bu sebeple satın alacağınız ürüne hangi aksesuarların dahil olduğunu almadan önce mutlaka öğrenin.

En iyi Göğüs Pompası Tavsiye Listesi 2024

En iyi Manuel Göğüs Pompaları;

Mochi Göğüs Pompası

mochi göğüs pompası

En iyi süt sağma makinesi tavsiye listemizde birinci sırada Mochi Göğüs pompası bulunuyor. Basit ve sade ancak işlevsel bir süt pompası istiyorsanız tam size göre bir ürün. En büyük artısı bir kere sıkıp göğsünüze taktıktan sonra bir daha bir şey yapmanıza gerek kalmaması. Naturel vakumu ile sizi büyük bir zahmetten kurtarıyor. En çok tercih edilen manuel süt pompalarından biri olması bunu doğruluyor. Mochi göğüs pompasını isterseniz bebeğinizi emzirirken, iste de diğer zamanlarda kullanma imkanı veriyor.

Lansinoh Silikon Göğüs Pompası

Lansinoh

En iyi süt pompası tavsiye listemizde ikinci sırada Lansinoh göğüs pompası yer alıyor. Ekstra bir güç sarfetmeden süt sağabileceğiniz bu model de anneler tarafından çokça tercih edilen bir model. Emzirme esnasında veya bireysel olarak kullanabileceğiniz süt pompasının askısı vasıtası ile zahmetsizce kullanabilirsiniz.

Wee Baby Pratik Manuel Göğüs Pompası

wee baby pratik manuel göğüs pompası

En iyi süt pompası listemizde üçüncü sırasında ise Wee Baby göğüs pompası bulunuyor. BPA içermeyen malzemeye sahip manuel pompa tek elle kullanılabilir ve beraberinde uyumlu kenarlıkları bulunuyor. Göğüs yastığı masaj yaparak süt akışını kolayalaştırır. Anneler tarafından oldukça güzel ve olumlu yorumlar alan bu ürün de tavsiye listemize giriyor.

Bebedor Yeni Biberonlu Göğüs Pompası Seti

Bebedor yeni biberonlu göğüs pompası

En iyi süt pompası tavsiye listemizde sırada Bebedor manuel göğüs pompası bulunuyor. Vakumlu model olarak karşımıza çıkan bu modelde Biberon, göğüs aparatı ve emzik kaynatılabilir. Diğer parçalar sıcak sabunlu su ile yıkanabilir.BPA,PVC, ve fitalat yoktur. 2000 yılında, gaz sancılarını doğal olarak azaltan, en iyi medikal tasarım ödülü ve birçok uluslararası ödüle sahip bu model de anneler tarafından çokça tercih edilmektedir.

En İyi Elektrikli Süt Sağma Makineleri;

Lansinoh Kompakt Tekli Elektrikli Göğüs Pompası

Lansinoh kompakt tekli elektrikli göğüs pompası

En iyi elektrikli süt sağma makinelerinde birinci sırada oldukça kompakt olan bu Lansinoh tekli süt sağım makinesi bulunuyor. Ayarlanabilir vakum gücü ve led göstergesi ile vakum gücünü görebilirsiniz. Oldukça az parçası ile temizlenmesi çok kolaydır. Taşınabilir şarj üniteleri ile birlikte seyahata çok uygundur. Lansinoh süt saklama aksesuarları ile uyumludur. Biberon ve süt saklama poşetlerine direkt sağarak saklama yapabilirisiniz.

Philips Avent Tekli Elektrikli Göğüs Pompası SCF395/11

Philips avent tekli göğüs pompası

En iyi elektrikli göğüs pompası listemizde ikinci sırada Phlips avent süt sağma makinesi bulunuyor. Daha hızlı süt akışı için doğal hareket teknolojisi. Duruşunuzu düzeltmeniz veya ara vermeniz gerekiyorsa başlat/duraklat düğmesi her zaman elinizin altında. İnce tasarımlı sessiz motorumuz sayesinde dilediğiniz yerde ve dilediğiniz zaman sütünüzü sağın.Kapalı süt sağma sistemimiz tüp kullanmayı gerektirmez ve böylece temizlenecek daha az parça olur. Çeşitli stimülasyon ve sağma ayarları sayesinde her kullanımı ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın. Göğüs pompası son ayarlarınızı otomatik olarak hatırlar. hassas bir biçimde esneyerek göğüs ucunuza uyum sağlar. Sütü aynı bir bebek gibi çekmesi için göğsü stimüle eden başlık ile daha kısa sürede daha fazla süt sağın.

Diamond Mama Elmas Anne XN-D212 Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli

Diamond Mama Elmas Anne XN-D212 Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli

En iyi elektrikli göğüs pompası listemizde sırada şarj edilebilir özelliği ile Diamond Mama Elmas Anne XN-D212 bulunuyor. Mikro bilgisayar özelliği ile vakum gücünü ayaralayabileceğiniz seviyeli masaj kontrol özelliği ve 15 seviye emme kontrol özelliği bulunuyor. Led dijital monitörü ile bütün kontrolleri takip edebilirsiniz.

Paylaş

İlginizi çekebilecek diğer rehberler