Qj Motor Srk 550 RS

Qj Motor Srk 550 RS
Savaş
20 Temmuz 2024 02:00

11.06.2024 tarihinde Pendik Piranlar yetkili RKS bayisinden QJ SRK 550 RS marka motoru sıfır olarak teslim aldım. Motorum 150 km civarında iken aniden gaz kesip arıza ışığı yakmaya başladı. Hemen Tuzla'da bulunan bana en yakın yetkili servise motorumu götürdüm. Motoruma bakamayacaklarını söylediler. Garanti kapsamında, daha 1 aylık ve 150 km'de bir motor olmasına rağmen, motorumun yetkili servis tarafından kabul edilmemesi üzerine servisten motorumu kabul etmediklerine dair resmi bir evrak vermelerini talep ettiysem de talebim karşılık bulmadı ve istediğim yere şikayette bulunabileceğim tarafıma söylendi. Bu sebeple mecburen motorumu Gebze Piranlar yetkili servisine dikkatli bir şekilde götürmek zorunda kaldım. Ustalarımız motoru test ettiklerinde ve benim arıza ile ilgili beyanımı dinlediklerinde, motorda gerçekten bir tekleme ve gaz kesme problemi olduğunu doğruladılar. Fakat motorun beynine bağlandıklarında herhangi bir arıza kodunun kaydedilmediğini ve arızayı bu şekilde bulmalarının çok zor olacağını, ayrıca motorda arızaya sebebiyet vermesi muhtemel parçaların ellerinde olmadığını, fabrika ile yaşadıkları sıkıntıdan dolayı parçaların ne zaman geleceğinin belli olmadığını, önce ne zaman geleceği belli olmayan parçaların gelmesi gerektiği, sonra arızanın tespiti, sonra da arızanın giderilme aşaması derken motorumun haftalarca hatta aylarca kullanım dışı kalabileceğini söyleyip motoru bu şartlarda serviste bekletemeyeceklerini de söyleyip herhangi bir onarım gerçekleştirmeden motorumu bana arızası devam eder halde teslim ettiler. Bunun üzerine RKS fabrikayı arayıp müşteri hizmetleriyle görüşme sağladığımda parça sevkiyatlarında sıkıntı olduğunu müşteri temsilcisinden teyit ettim. Bahsi geçen motorumun arızasının yetkili servis tarafından tespit edilememesi, dolayısı ile arızasının giderilememesi, yedek parçalarının servislerin elinde bulunmaması ve fabrikanın parça tedariği yapamaması yüzünden motorumu alma ve kullanma amacıma göre kullanamadığımdan, bu sürecin beni maddi ve manevi olarak çok fazla yıpratacağından ve sıfır olarak aldığım motorumun deneme yanılma yöntemi ile tamir edilmeye çalışılmasını istemediğimden motorumun yasal hakkım olan Tüketicinin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi gereğince muadil aynı renk ve özelliklerde ayıpsız misliyle değişiminin yapılmasını müteselsilen sorumlu olan tüm taraflardan talep ediyorum.

profile profile profile

Bora
Bora

Motosikletinizin tps sensörü arızalı Benelli trk502x, c tnt250 ile aynı parça değişimi yapın arızayı. Çözeceksiniz büyük ihtimalle

Veli
Veli

Nokta atışı

Kağan
Kağan

Hocam merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Gelişmeleri de yazabilirsen marka ile ilgili fikrimiz olur.

Berat sonuçtan hiç memnun değil

RKS SRK 125 R İle Sürekli Arıza Ve İletişim Sorunları

23 Ekim 2024 23:30
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Qj Motor İlk Günden Beri Sıkıntılı

Hüseyin