Paribu Güvenlik Zafiyeti Ve Mağduriyetim

16 Ocak 2024 16:03

Dün akşam Paribu tarafından arandım (en azından ben öyle sandım). 'Size nasıl inanacağım?' dediğimde aranan numaranın kontrol edilmesini söylediler. Numara doğruydu. Hesabımdan başka bir numara ile çekim yapılma girişimi olduğu belirtilerek, güvenlik aşamalarını geçmem gerektiği, tüm koinleri bozup başka bir cüzdan adresine göndermem ve şifremi değiştirmem istendi. Şimdi sormak istediğim şunlar:
1- Evet, hata yaptım ama numara doğruydu ve işlem yapılırken karşı taraf tamamen benim sayfamı görüyor ve hangi koinlere sahip olduğumu biliyordu. Hatta bozduğum sıradaki koinlerin isimlerini tek tek saydılar. Telefonumun markası nasıl biliniyor ve ekranıma nasıl ulaşılabiliyor? 0 850 303 60 00 numarasına ulaşılamıyor. Bu kadar güvenlik zafiyeti nasıl yaşanabiliyor? Paribu üzerinden mail adresime şifreler gönderiliyor. Bu durumlar nasıl mümkün olabiliyor? Bir dönüş yapılırsa, en azından merakımı gidermiş olurum. Zaten kaybettiğim para geri dönmez ama yine de yaşanan bu zafiyetin nedenlerini öğrenmek istiyorum.

17 Ocak 2024 08:57 (Şikayetten 16 saat sonra)
17 Ocak 2024 10:32

Böyle bir cevap alacağımı biliyordum zaten hiç şaşırmadım. Birincisi ben yanlış bir ekrana girmedim onlar beni buldu. Yazmış olduğunuz metin basma kalıp olup önceden hazırlanmış ve her mağdur vatandaşa otomatik gönderdiğiniz bir cevaptır. İyi niyetli iseniz güvenlik ayarlarınızı artırınız. Öncelikle şikayet metnimde bakarsanız kendimi zaten aptallıkla ve salaklıkla suçlamaktayım. Benim demek istediğim adamların beni oltalaması değil. Tüm ekranımı aynen görerek beni yönlendirmesidir. Ben kimseye ne şifre ne de başka bir şey vermedim. Onların yönlendirmesiyle kendim Paribu'ya girdim ve işlem yaptım. Ama onlar aynen ekranımı görerek beni sürekli yönlendirdi. Kabul edinki çok manidardır. Keşke işlem yapılırken telefon açıp işlemi yapan siz misiniz diye sorsanız. Ya da işlem tamamlandıktan sonra parayı bloke edip telefonla teyit alıp öyle blokeyi çözseniz.

Paribu Hesabımda Güvenlik Açığı Nedeniyle Tüm Bakiyem Aktarıldı

Tolga
16 Haziran 2025 22:45
paribu-hesabimda-guvenlik-acigi-nedeniyle-tum-bakiyem-aktarildi-1.jpg
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Paribu Güvenlik Açığı Nedeniyle Büyük Maddi Kayıp Yaşadım

Kadir
20 Haziran 2025 22:52

Bilge
26 Aralık 2024 21:18
Paribu'da Çekim Sorunu Ve Destek Ekibi Çıkmazı

Paribu Hesabımda Şüpheli İşlemler ve Mağduriyet!

Cemalettin
11 Mart 2025 09:31
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Paribu Güvenlik Zaafiyeti Ve Mağduriyetim

Sinan