Paket Taxi Haksız Kazanç Elde Ediyor Kuryeden

10 Ocak 2024 22:44

Çalıştığımız yerde, siparişler uzak mesafeye gönderilmekte, mesafelerin çok uzun olmasına rağmen Bölge sorumlusu ve Depo şefi ; depoya niye hemen gelmiyorsun? Bu kadar sürede atamadın mı bu siparişleri, ben senin 2 saatini sildiririm şimdi gibi manipülasyon cümleler kuruyor. Ben sürekli yapılan bu para cezası tehdidi ve iş manipülasyonuna dayanamadım. Depo Şefi bana Bölge sorumlusu ile konuş dedi. Bölge sorumlusu İ** bey, bana 15 gün ihbar süren var, 15 günü doldurmadan çıkarsan 10.000 TL para cezası keserim dedi. Bende İ** beye, ben sigortalı eleman değilim Esnaf kurye modelinde Sigortalı eleman hakları ve sorumlulukları yoktur. İş ön görüşmesinde bahsetmediğiniz şeyleri tehdit olarak söyleyip benden para kesiyorsunuz. Hakkıma giriliyor bir yüzden sözleşmeyi fesih ediyorum ihbar sürem yok dedim. İ** bey, konuşma boyunca aynı tehditlerine devam etti. 25 ine kadar bekle 25 inde çık dedi. Yapılan para tehdidi yüzünden tamam dedim. 23.12.2025 Tarihinde Depo Şefi Resulün yapmış olduğu her şeye para cezası tehdidine dayanamadım artık, Bölge sorumlusu İ** Bey i aradım, yeter artık ben kullandığım ekipmanları iade etmeye geliyorum dedim. Gidip Ürünleri bıraktım. İş feshi yazımı yazdım. Aralık ayı hak ediş Faturam’da 10.000 TL İdari ceza parası olarak ihbar süresini doldurmadı diye para kestiler. Paket Taxi sözleşmelerinde Al-üst işçiliği, işçi-işveren gibi bağlantıların olmadığını beyan edip sözleşme dışında alt-üst VR işçi- işveren bağlantı kurmuştur. Sözleşmede fesih etmek için 2 ay önceden fesih yazısı yazılması aksi takdirde bayi bedeli (465TL) 6 katı ceza diyor. Benim Aralık ayı kazanç param 20.761 TL dir. Paket taxi hakkı olmadan benden ihbar süresi dolmadan çıktım diyerek göstererek 10.000TL para kesmiştir. Bana 20.761 TL den kestikleri haricinde yatıracağı para 2.403 TL'ye düşmüştür.

paket-taxi-haksiz-kazanc-elde-ediyor-kuryeden-1.pdf
08 Şubat 2024 11:39 (Şikayetten 28 gün sonra)

Can
Can

Aynen öyle esnaf kurye modülü ile giriyoruz kendi elemanları gibi kafalarına göre vardiya yazmalar yok depoya geleceksin yok savunma yazacaksın demeler çalışılacak bir şirket değil bırakın bir an önce

Şükrü
Şükrü

Knkm vallah çok kötü yere düşmüşün arkadaşımda pişir'e girmişti aralıkta 1 2 hafta çalışıp çıktı Beşiktaş bölgesiydi uzak bölgeler geliyordu oda aynı sebepten 15 bekleyip çıktı Migros yemek en iyisi o konuda karışanın edenin yok kafa rahat şanssızlık olmuş seninkide geçmiş olsun

Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Paket Taxi Kurye Hizmeti Pişmanlığım

02 Ekim 2023 19:12
Ferdi sonuçtan hiç memnun değil

02 Ağustos 2023 11:36
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Paket Taxi Esnaf Kurye Modelindeki Haksız Kesintiler Ve İdari Baskı

16 Aralık 2024 16:00