05598008000 Kime Ait

03 Mart 2024 11:45

0559 800 80 00 numaralı hat, teknik olarak Türk Telekom altyapısını kullanan bir mobil hattır. Ancak bu numara, Türk Telekom'un veya herhangi bir resmi kurumun (banka, kargo, devlet dairesi) resmi iletişim numarası değildir.

Arama Nedeni ve Risk Durumu

Kullanıcı yorumlarına göre bu numaranın dolandırıcılık şüphesi taşıdığı ve yüksek riskli olduğu belirtilmektedir. Bu ve benzeri numaralar genellikle şu yöntemlerle arama yapmaktadır:

* Taahhüt Yenileme Yalanı: Kendilerini internet servis sağlayıcınız veya operatörünüz gibi tanıtarak "Taahhüdünüz bitti, yüksek faturadan kaçınmak için hemen yenileyelim" diyebilirler.
* Sahte Kampanyalar: "DigiTürk ve internet paketi bir arada" gibi gerçek dışı kampanyalar sunarak kredi kartı bilgilerinizi veya onayınızı almaya çalışabilirler.
* Kişisel Veri Toplama: Amaçları bazen sadece "evet" onayı almak veya kimlik bilgilerinizi doğrulatmak olabilir.

Ne Yapmalısınız?

* Bilgi Paylaşmayın: Arayan kişi size adınızla hitap etse bile, kimlik numaranızı, kart şifrenizi veya SMS ile gelen onay kodlarını asla paylaşmayın.
* Resmi Kurumu Arayın: Eğer internet taahhüdünüz veya bankacılık işlemlerinizle ilgili bir şüpheniz varsa, görüşmeyi sonlandırıp ilgili kurumun kendi müşteri hizmetlerini (örneğin 444'lü veya 0850'li resmi hattını) arayarak teyit alın.
* Numarayı Engelleyin: Telefonunuzun engelleme özelliğini kullanarak bu numaradan tekrar arama gelmesini önleyebilirsiniz.

Sizi de bu numara aradıysa, arayan kişinin ne söylediğini ve yaşadığınız deneyimi yorumlar kısmında paylaşarak diğer kullanıcıları uyarabilirsiniz.

Numara hakkında bilgi paylaşmak için ya da .

1 Yorum

Nilgün
Nilgün

Annemin telefonuna sürekli mesaj atıyor kendisine ait olmayan 166**02 TCKN adına 90554*6*2*3* numaralı hat devretme işlemi 13.02.2023 tarihinde yapılmıştır. Rızanız/bilginiz dışında ise lütfen TT Mobil ile iletişime geçiniz. T. C. No başlangıcı bize ait olmadığından dikkate almadık başta yanlışlıkladır dedik. Fakat aylardır devam ediyor. Devrolan numaralar farklı sadece. Ayda 5,6 mesaj geliyor. Yeter artık.

05530919788 Kime Ait

22 Nisan 2025 04:45