02169902318 Kime Ait

11 Eylül 2024 17:45

02169902318 numaralı hat, kullanıcı raporlarına ve internetteki şikayet kayıtlarına göre genellikle internet servis sağlayıcısı gibi davranan şüpheli kişi veya kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Arayan kişiler kendilerini Türk Telekom, Superonline veya D-Smart gibi bilinen operatörlerin yetkilisi gibi tanıtarak işlem yapmaya çalışmaktadır.

Arama Nedeni ve Yöntemleri
Bu numara üzerinden yapılan aramalarda en sık karşılaşılan senaryolar şunlardır:
* Taahhüt Süresi Yalanı: "İnternet taahhüdünüz bitti" veya "bitmek üzere, yüksek fiyattan faturalandırılacaksınız" diyerek kullanıcıda panik yaratmak.
* Kampanya ve Onay: "Size özel indirimli paketimiz var" diyerek, aslında farklı bir firmanın aboneliğini onaylatmaya çalışmak veya Digiturk gibi ek hizmetler satmak.
* Modem/Arıza Bahanesi: İnternet hızınızda sorun olduğunu iddia edip, modem değişimi veya teknik destek adı altında ücret talep etmek ya da kredi kartı bilgilerinizi istemek.

Kullanıcı Yorumları ve Risk Durumu
Kullanıcı yorumlarına göre bu numaranın dolandırıcılık şüphesi taşıdığı ve yüksek riskli olduğu belirtilmektedir. Pek çok kişi, kendi operatörlerini aradıklarında taahhütlerinin bitmediğini ve arayan numaranın o kurumla bir ilgisi olmadığını teyit etmiştir.

Ne Yapmalısınız?
* Bilgi Paylaşmayın: T.C. kimlik numarası, kredi kartı bilgisi veya SMS ile gelen onay kodlarını kesinlikle paylaşmayın.
* Onay Vermeyin: Telefonda "Onaylıyorum", "Evet" gibi bağlayıcı ifadeler kullanmaktan kaçının.
* Teyit Edin: Telefonu kapatıp, hizmet aldığınız internet sağlayıcısının resmi müşteri hizmetleri numarasını (örneğin Türk Telekom için 444 1 444) kendiniz tuşlayarak arayın ve taahhüt durumunuzu sorgulayın.
* Engelleyin: Numarayı telefonunuzdan engelleyerek tekrar aranmanın önüne geçebilirsiniz.

Siz de bu numara tarafından arandıysanız, diğer kullanıcıları uyarmak adına deneyimlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Numara hakkında bilgi paylaşmak için ya da .

1 Yorum

Selçuk
Selçuk

Birkaç gündür arıyordu bu sefer açtım internet hattınıza ait bir hata tespit ettik sorunun düzelmesi için lütfen 1 e basın diye operatör konuştu bende engelledim numarayı

02162030593 Kime Ait

31 Aralık 2025 15:35