Dila sonuçtan çok memnun

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Arşiv Araştırması Çok Uzun Sürüyor

25 Ağustos 2023 14:40
Dila'nın Teşekkür Mesajı
“İlginiz için teşekkür ederim araştırma değerlendirme sürecine geçti İnşallah tez zamanda sonuçlanır”

Geçen sene vatandaşlığa başvuru yapmıştım. Kaç aydır arşiv araştırması sürüyor. Pasaportumun süresi bitmek üzere ancak 75 günlük oturma izni alabildim. Memlekete gidip pasaportumu yaptırma gibi bir durumum olmadığı için konsolosluğa teslim etmek zorunda kaldım. Onlar da üç aydan fazla sürer diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

02 Eylül 2023 13:04

Yorumlar (16)

Ruveyda
Ruveyda

Ben de aynı şekilde vatandaşlık başvurusu yaptım ailem Hakkı kazandı fakat ben 18 yaş üstü olduğum için kendim başvurdum ve bekleyeli tam 2 yıl oldu şu an 21 yaşındayım. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Shaıdullah

Merhaba Dila hanım, başvurunuz karar makamına gönderildikten sonra ne kadar sürede sonuç çıktı?

Rojan
Rojan

Merhaba sorunuza yanıt alabildiniz mi acaba? Ben de aynı durumdayım

Başvurunuz sonuçlandı mı?

Şahmar

Merhaba sızın vatandaşlığınız onaylandı mı?

Evet onaylandı

Şahmar

Merhaba sizde kaç ay surdu arşiv araştırması? Bende 9 aydır aynı durumda?

Şirin

Üç aydır aynı yerde sizinki onaylandı mı acaba

Şahmar

Dila hanım sızın eve de yakın zamanda polis geldi mi tatbikat için kontrole? Bize polis geldi dedi kı -2-3 - ay içinde nüfusa gıdınız dedi mesaj gelecek sizde nece oldu bu işlem? Detaylı yazsanız? Olur mu? Ya da bir mail adresiniz var mı?

İki buçuk ay sürdü toplam 13 ayda vatandaşlık aldım

Merhabalar Dila Hanım bizde geçen sene eşim için başvurduk vatandaşlığa. Yaklaşık 2 aydır dosyamız Ankara'da ve arşiv araştırması için ilgili kurumlara gönderilmiştir diyor. Sizin bu ilgili kurumlardan ortalama ne kadar sürede araştırma ve değerlendirmeye geçtiniz. Lütfen bizi de bilgilendirebilir misiniz kıymetli bilgi ve tecrübeniz ile 🙏🏻

Çok teşekkür ederim Dila Hanım değerli yorumunuz için. İnşallah fazla bir şey kalmadı o zaman. Sizinde bir an önce onaylanır inşallah. Hayırlı huzurlu Akşamlar 🙏🏻

Dila

İki buçuk ay sürdü biraz bekleyin İnşallah sizde de ilerleme olur

Beyza
Beyza

Merhabalar durumunuzun ilerleme kaydetmesine sevindim. Bu sorunu çözebilmek için Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün hangi birimiyle, kiminle iletişime geçtiniz acaba?

3 ay oldu Dila hanim bugün buradan şikayet belirtim

Dila

Sağolasınız gerçekten kimin ilgilendiğini bilmiyorum yazdıktan birkaç gün sonra ilerleme oldu

09 Temmuz 2023 23:51

16 Ekim 2023 17:25