Fadime sonuçtan hiç memnun değil

Nora İnsan Kaynakları Sertifika Satmak İçin Yanıltıcı Düzenek Kurmuş

25 Haziran 2024 14:37

Nora insan kaynakları sertifika satmak için yanıltıcı bir düzenek kurmuş. Mayıs ayında indeed üzerinden nora insan kaynakları firmasının Home office iş ilanına başvurdum. Firma yetkilileri o*** bey, tüketici elektroniğinde sektör lideri olan firmaya şikayet yönetimi müşteri temsilcisi aradıklarını söyledi.

Bu pozisyon için sesli hizmet sertifikası gerektiğini belirtti. Bu sertifika olmazsa mülakata girmeye hakkınız olmaz dedi. Ben de sesli hizmet sertifikam olmadığını ama alabileceğimi söyledim. Bana iki firmanın bu sertifikayı verdiğini ve benden haber beklediklerini söyledi. Daha sonrasında e** u***** akademi'den bu eğitimi bulup ödemeyi yaptım ve üç gün içinde sertifikayı WhatsApp üzerinden PDF olarak attılar.

Mülakatta da videolarla hiç alakası olmayan sorular sorulmuş. Sonrasında iş görüşmemi yaptım, mülakat gayet güzel geçti. Üstelik bahsettikleri alanda zaten uzun bir süre çalışma deneyimim var. Ne çalışacağım firma ile ilgili bilgi verebildiler ne maaş ne çalışma şartları değerlendirildi. En uygun firmanın şartlarına ve sizin de şartlarınıza göre dönüş yapılır dediler ama şartların ne olduğunu bile zaten konuşmadık.

Daha sonra +90 545 ***88 80 bu numaradan nora insan kaynakları'na yazdım. Geri dönmedilerse olumsuz olacağını belirtti, yani bu iş için sertifikanın gerekli olduğunu söyledi. Sonrasında boşuna 2800 TL ödedim ve işe giremedim. Söylediğimde ise işin garanti olmadığını, e-devlet'te sertifikanın göründüğünü söyledi.

Bu da Home office iş yanıltmacasının yeni kılıfı. Sertifika eğitim firmalarıyla anlaşma yapıp, onlara iş görüşmesi için şart diyerek insanlara yanıltıcı sertifikaları yüksek ücretle satıyorlar.

Özlem sonuçtan hiç memnun değil

Nora İnsan Kaynakları Home Office Plaza Yanıltıcıları

08 Haziran 2024 18:06
Merve sonuçtan hiç memnun değil

24 Haziran 2024 13:49