Sahire sonuçtan hiç memnun değil

Yenidoğan Yoğun Bakımında Gereksiz Bekletme

18 Ekim 2024 09:36

1 Nisan tarihinde hastanenizde normal doğum yaptım. Doğumum sorunsuz, çok iyi ilerledi. Doktorumdan çok memnundum. Bebek doğunca 'burnuna su kaçtı' diye Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine aldılar. Doğumu yapan doktor bile şaşırdı almalarına. Zaten bu bilgiyi bize veren ebeydi. Odamıza gelip kimse bizi bilgilendirmedi. Yoğun bakıma bebeğimi görmeye gittiğimde oksijene bağlı olduğunu, serum bağladıklarını söylediler. Bilgi almak için E*** S******'ya gittik. Üç gün kalacağını, burnuna su kaçtığını, akciğer filminin temiz olduğunu söylediler. Bebeğim doğar doğmaz camdan eşim izlemiş, gayet pembe ve sağlıklı duruyormuş. Gereksiz yere aldıkları hissi içimden hiç çıkmadı. Neyse, doktorlara güvenmeyi seçtik. Bu defa 3 gün kalacak çocuğu 5 gün yatırdılar. İlk gün oksijenden dolayı kaldığını söylediler. İkinci gün serumu gidiyor dediler. Son 3 gün hiçbir destek almadan orada boş yere sadece mama yiyerek yattı. İlk günlerden de şüpheliyim ama 5 gün yatmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Bu süreçte üçüncü gün E*** Hanım'dan bilgi almak için gittiğimizde, 'Bana kalsa antibiyotik başlarım da kanları iyi gelmiş' dedi. Eşimle şok olduk. Kanları iyiyse neden antibiyotik tedavisine başlamak için bu denli heveslisiniz? Antibiyotik tedavisine başlansaydı daha uzun yatacaktı. Neden 5 gün yatacak denince, 'Beslenmesini düzenlemek için' dediler. Şaka gibi ama gerçek. Bebeğimin beslenmesi zaten benim. Resmen uzun yatırmak için uğraştılar. Bu süreçte bebeğim mamaya alıştı, üzüntüden sütüm kesildi, aktif emziremediğim için mastit oldum… O beş gün neler yaşadık. E*** Hanım'dan hiç memnun kalmadım. Açıklamaları hiç tatmin edici değildi. Ben boş yere yatırıldığını, gerçekten bir sebebi bile varsa kesinlikle beş günün gereksiz olduğunu biliyorum. Ben de bir hemşireyim, bebeğim gayet iyiydi, bunun en iyi farkındalığı da bendeydi.

19 Ekim 2024 15:41 (Şikayetten 1 gün sonra)

Merhaba, Görüşlerinizi önemsiyor ve sizlerle iletişime geçmek istiyoruz. Aşağıda yer alan kanallardan iletişim bilgilerinizi paylaştığınız takdirde en kısa sürede dönüş sağlıyor olacağız. Sağlıklı günler dileriz.

01 Ekim 2024 16:40

19 Ağustos 2024 14:10
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Medipol Sağlık Grubu Pendik'te Doğum Deneyimi Hayal Kırıklığı!

04 Nisan 2025 23:33
Sinem sonuçtan hiç memnun değil

Medipol Sağlık Grubu Medipol Mega Yenidoğan Yoğun Bakımı Bebeğimi Öldürdü

10 Eylül 2024 17:26