Ceren sonuçtan hiç memnun değil

05 Kasım 2024 12:51

Medical Park Adana'da Yenidoğan'dan ve Kızılay kanından kanun dışı ücret talep edilerek haksız kazanç elde ediliyor. 20.08.2024'te bu hastanede doğum yaptım. 3 gün içinde hastaneye çağırdıklarında bebek kontrolüne ve kendi muayeneme gittim. Yenidoğanın 28 gün ücretsiz olduğunu, daha önce farklı bir arkadaşımda bu şekilde yaptığını, SSK'nın karşıladığını ve yönetmelikte de yazdığını söylememe rağmen, 'o 2 ay önce kalktı, değişti' dediler. O anki durumumla üzerinde durmadım. Yaklaşık bir hafta sonra kan takviyesi yapılması için kadın doğum yatışımı verdi. Ancak yatış birimi benden ünite başı ve yatak masrafı istedi. Yatışım, yanlış çıkan sonuç yönünden bekletilerek uzatıldı. Bir laboratuvarın alenen ispatlı şekilde yanlış sonuç ulaştırmış olmasına rağmen bir şey yapılmadı. Ayrıca Kızılay'ın kan satan özel hastaneleri İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet edin demesine rağmen bizden para kesiliyor denildi. Eşim ya da yakınım kan versin Kızılay’a karşılığında dediğimde, 'bizde geçerli olmuyor' denildi. Hatta Başkent Hastanesi de kandan para almıyor dedim, kabul etmediler ve iki aşamalı olarak 6000 TL'ye yakın para alındı. Detaylı faturasında kan için para alındığı gösterilmemiş ancak bizzat ünite başı para talep edildi. Daha yaşadığım bir sürü olumsuzluklar yanında haksız alınan ücretler karşılığında da bir şey yapılmadı. Çok mağdur edildim. O zamanki ruh ve beden sağlığım toparlanmadığı için bu durum ile ilgilenemedim. Durumu tüm detayları ile hasta haklarına detaylıca ilettim. Dahası var ancak yazmayacağım. Benden sonra doğum yapanlardan ve Yenidoğan'dan ücret alınmadığını, alınanın ise iade edildiğini de biliyorum. Kızılay kan satışı yapmadığını, SGK ile bağlantısı bulunan hiçbir hastanede hiçbir hastadan kan kullanımına karşı ücret alınamayacağı Kızılay'ın sitesinde mevcuttur. Çözülmeyen sorunlar yumağı. Başka yerlerdeki Medical Parkları deneyimlemiştim ancak Adana Hastanesi hüsran oldu.

Ceren
05 Kasım 2024 14:37

Kan dan para alınamaz

13 Kasım 2024 15:39 (Şikayetten 8 gün sonra)

Oğulcan sonuçtan çok memnun

Oğulcan
18 Eylül 2024 19:46
"Hasta haklarından gizem hanıma teşekkürler"
Süleyman sonuçtan çok memnun

Süleyman
20 Ekim 2024 23:43
"Hasta hakları Gizem hanım iade edileceği bilgisini verdi ilgisi için teşekkürler"

Medical Park Hastanesi Antalya Bebek Yoğun Bakım Fiyaskosu

Aydin