Lavinialuxe Ürün Çin'den Gönderiliyor

13 Ağustos 2024 23:54

Ürünü Türk bir firmadan ve Türkiye'den ısmarladığımı ve beğenmediğim takdirde iade edebileceğimi düşünerek ısmarladım, öyle olmadığını anlayabileceğim hiçbir şeyle karşılaşmadım. Ürünün teslim edilmesinin gecikmesi üzerine kargo bilgilerinden Çin'den kargolandığını fark ettim. Siparişi vereli iki hafta oldu ve ürün henüz elime ulaşmadı ve tabii ki memnun olmadığımda iade etmek neredeyse imkansız. Aynı durumu yurt dışında da yaşamıştım ve gelen ürünlerin fotoğraftakilerle uzaktan yakından alakası yoktu. Anlaşılan bu tarz bazı firmalar hiç çaktırmadan, o ülkedeymiş gibi satış ve reklam sayfaları oluşturmuşlar, iade etmenin neredeyse imkansız olduğunu biliyorlar ve yaptıkları tam bir yanıltma. Umuyorum bu da diğer siparişler gibi bir hayal kırıklığı olmaz, böyle bir durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

profile profile profile
14 Ağustos 2024 10:25 (Şikayetten 10 saat sonra)
30 Ekim 2024 14:34

Sizden aldığım ürünler yaklaşık 3 hafta sonra elime ulaştı, Türkiye'de deponuz var ise neden oradan yollamıyorsunuz? Mutlaka ben bir şeyleri gözden kaçırdım ama belli ki siz sıradan bir müşterinin çok kolay gözden kaçıracağı şekilde düzenlemeyi de çok iyi beceriyorsunuz. Yazıştığım kişinin ismi Y*** E***, gizli saklı yapmıyorsanız neden yazışmaları bir Türk ismiyle yapıyorsunuz? Ve en önemlisi gönderdiğiniz ürünlerden biri arızalı çıktı, şarj oluyor ve şarjı hemen bitiyor. Bunu yazıştığım email adresine bildirdim, cevap vermeye bile gerek görmediniz. Ama ondan önce orada da neden Çin'den olduğunu yazmıyorsunuz dediğimde aynen şimdi buradan yaptığınız gibi uzun uzun, oldukça saldırgan ve itham edici cevap verilmişti. Çin'de bir firmayla iadenin ne kadar kolay olabileceğini her kullanıcı kestiriyordur. Ayrıca ürünlerinizin kalitesi çok kötü ve asla o talep ettiğinizin karşılığı değil. Benim bu konularda daha dikkatli olmam için bana iyi bir tecrübe oldu.

30 Ekim 2024 14:45
30 Ekim 2024 14:58

Harikasınız gerçekten, sizden ürün mü aldık, bir bela mı? Tehditlerinize ne desem? Burada bu polemiği sizinle devam ettirmeyeceğim ve hem kalitesi yetersiz hem de bozuk ürününüzü iade etme girişimini başlatacağım. Verdiğiniz tepkiye göre burada yorumlarımı gözden geçiririm. Sizin gibi bir satıcıyla tanışmak da ilginç oldu. Bizim de işletmelerimiz var, biz de zaman zaman şikayetler alıyoruz, bazan haklı, bazan haksız şikayetler ama hiç birine bu şekilde tehditlerle cevap vermeyi aklınızdan geçirmedik. Bizim kültürümüzde müşteri haklıdır ve sorunlara bu mantıkla yaklaşırız. Madem bu ülkede satış yapıyorsunuz, bunu da anlamaya çalışın. Buradan verdiğiniz cevapların hızına da hayran oldum. Umuyorum aynı hızı iade talebimde de gösterirsiniz :)

30 Ekim 2024 15:02
30 Ekim 2024 15:14

Çok komiksiniz gerçekten, halinize gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Ben yine de size bir şans vererek iade talebimi başlatmıştım ve şimdi buradan kabul edilmeyeceğini öğrenmek de enteresan oldu ce her durumda siz hep haklısınız, ne akıl almaz bir yaklaşım. Firmanızla ilgili yorumları da sizden sipariş vermeden önce buradan okuyacak tüketiciye bırakıyorum, umuyorum okurlar ve benim yanlışımı tekrar etmezler. Ben de size iyi günler diliyorum. Umuyorum yaklaşımınızı gözden geçirecek sağduyuya sahipsinizdir.

30 Ekim 2024 17:00

Emin olabilirsiniz buradan okuyan müşterilerimizin bizimle ilgili bir sorun olmadığını anlayabileceklerini. Normal ilerleyen bir süreciniz olmadı sizin hiçbir firmaya da çalışan arkadaşlarımıza da bize yaklaştığınız şekilde yaklaşmaya hakkınız yoktur. Keyifli günler dileriz

Yorumlar (10)

Nagehan
Nagehan

Bende ürün alacaktım bir girip bakayım dedim yorumlara iyi ki girmişim böyle bir firmadan asla alışveriş yapmam ilk yorumdan sonra hanım efendinin maili olduğunu söylüyorsunuz bu platformda mahalle ağızı ile bu konuyu uzatacağınıza keşke hanımefendiye özelden ulaşarak tatlılıkla bu işi çözseydiniz ki o size yine açık kapı bırakmış burada sizin davranışlarınıza göre bir değişiklik yapacağım yazmış çok çirkin çok saygısızca bir tutum asla alışveriş yapmam sizden

Ceren
Ceren

Instagram'da reklamını gördüm, araştırayım dedim, iyi ki bakmışım, Allah size peygamber sabrı vermiş Elif Hanım. Ne saçma bir müşteri şikayet yöntemi politikasıdır bu, mahalle ağzıyla saldırmışlar resmen. Geçmiş olsun size, umarım Tüketici Hakem Heyeti vs uğraşıp iadenizi yapabilmişsinizdir.

Elif

Hayır, iade edemedim maalesef, sayfada bir telefon var, WhatsApp yazışmasına açık. Oradan yazıştım, şikayet varda firma hakkında yaptığım yorumlar yüzünden benim iademin gerçekleşmeyeceğini yazdılar :) ). Aldığım ürünlerin hiç birini kullanamıyorum, benim için çöpe giden bir para ve iyi bir ders oldu. Böyle reklamları ürünü almadan önce şikayet sitelerinden araştırıyorum artık ve bir çok firmanın bu şekilde şikayetler aldığını fark ediyorum ve bunların çoğunluğu da muhtemelen Çin kökenli. Bu yöntemlerini sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerde de uyguluyorlar, harika fotoğraflar, harika ürünler, gerçekte gelen ürünün alakası yok. Dijital reklamcılık uzmanı bir arkadaşım bu sitelerin nasıl çalıştığını anlattı bana, tüketici olarak daha dikkatli olmayı öğrenmemiz gerekiyor, benim çıkardığım sonuç bu.

Likya
Likya

Ben kesinlikle satıcının tavırlarını destekleyen insanların marka içinden birileri olduğunu düşünüyorum. Bir tek bu cevaba değil verdiğiniz tüm cevaplara baktım bir tek burda değil aynı şekilde sosyal medyada da yazdığınız cevapları inceledim öncelikle kesinlikle profesyonel birini ise almanız gerekiyor ürünlerinizi bilmiyorum kalitesi hakkında yorum yapamam ama kesinlikle üslup çok yanlış. Anladığım kadarıyla da videoları birilerine para karşılığı çektiriyorsunuz insanların umutlarıyla oynamayın. Eğlenceli satislar.

Esra
Esra

Instagram'da görüp firmayı araştırmaya karar verdim ve bu tartışmaya denk geldim. Bence satıcı iyi bile sabretmiş bu saygısızlığa. Müşterisiniz diye millet sizin etrafınızda köpek olmayacak. Alışmışsınız parasını verip efendilik taslamaya. O kadar sinirlendim ki şu tutuma, sırf bunu yazabilmek için hesap oluşturdum. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapacağım.

Çiğdem

Bende alacaktım ama bu yazışmalardan sonra almama kararı aldım

Çiğdem

Firmadan ürün almayı düşünüyordum fakat yorumları okuduktan sonra ürün almama kararı aldım ürünün arkasında durmak yerine müşterimize saygısızlık yapıyorsunuz.

Dominika
Dominika

Markanın verdiği cevaba bak kurumsallıktan uzak mahalle teyzeleri gibi elleri belinde minvalinde. Ürün alacaktım vazgeçtim

Helin
Helin

Bende sipariş verdim siparişlerim geldi ürünlerde hiçbir sorun yaşamadım hala kullanıyorum ve memnunum benimle ilgilenenler de sürekli takip etti sürecimi şaşırdım bu şekilde olmasına hala da takip ettiğim ve alışveriş yaptığım bir sayfa

Elif

Firmanın ürün kalitesi de çok yetersiz, aldığı ücretin hiç karşılığı değil, böyle şikayet etmek hiç tarzım değil, bunu ilk defa yapıyorum ama benim düştüğüm hataya başkalarının da düşmesini istemedim.

Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Muhammed
19 Şubat 2024 12:45
Mondy Shop Alan Ama Vermeyen Bir E-ticaret Sitesi
Seçil sonuçtan hiç memnun değil

09 Şubat 2024 17:22
Mondy Shop Teslimat Ve İade Sorunu