Kripto Yanıltmacası!

Kripto Yanıltmacası!
18 Eylül 2024 10:08

Kendisini uzman yatırım danışmanı olarak tanıtarak benimle iletişime geçen tarık soykan isimli kişi yapay zeka ile kripto al-sat yapacağımıza beni bir şekilde ikna etti. 2600 ve 3000 dolarlık yatırımlar yaptık sonrasında 27963 dolar kazanç elde ettiniz dedi, paramı transfer etmek için Trust wallet uygulaması açtırdı. Sonrası da transfer yapıldı dedi. Ne olduysa ondan sonra oldu. Biri aradı bu işlem için güvenli müşteri kaydı oluşmalı o yüzden 5592 dolar yatırmanız lazım sonra size iade edeceğiz dedi, kredi çektim 5600 dolar yatırdım sonra yine aynı numara aradı tutar tam girilmedi sistem yatırım algıladı bunu da blokeye aldı dedi. Tekrar kredi çektim istediği tutarı yatırdım, bu kez ilk yatırdığım tutar farklı diye sistem 3059 dolar ceza kesmiş onu da kredi kartlarımdan nakit çekerek tamamladım maalesef, sonra sözde transfer yapılacakken yine başka biri aradı hesabınız da çok fazla kazanç gözüküyor yüksek kaldıraç ile kazanç elde etmişsiniz dedi ne olacak dedim 3900 dolar yatırıp kaldıraç eşitleyeceğiz dedi artık öyle bir sarmala çekilmiştim ki sürekli yatırmak zorunda kaldım ve maalesef onu da yatırdım borç bulup. En son 13/09/2024 akşam üstü adının H**C***B*** olduğunu söyleyen global mali müşavirlik diye bir yerden biri mesaj atarak denetimden adınıza transfer geldi pazartesi hesabınıza transfer edeceğim dedi. Ohh dedim kabus bitti. Fakat bu sefer de bu kişi SPK şüpheli işlem olarak saydı transferi blokeledi nasıl yani dedim, sizin için denetim firması ile görüştüm 8600 dolar öderseniz para normal para sayılacak dedi. Yeter artık dedim, ödeyemem yok öyle bir param dedim, bu sefer bir şekilde ailemin annemin, babamın kimlik bilgilerine ulaşmışlar. Bu parayı ödemezsem SPK tarafından 10 katı belki 20 katı ceza yiyeceğimi söylediler. Ben ödeme yapamayacağımı yenileyince bu sefer benim veya ailemden birinin evi arabası varsa satmamı istediler. Ben ilk defa böyle bir şey yaşadım. Ne yapacağımı nereye müracaat edeceğimi bilmiyorum maalesef. Benim, ailemin anne ve babamın kimlik bilgileri çalınmış olup yapılacak her işlem rızam dışıdır.

Yorumlar (5)

Kenan
Kenan

Bu durum nasıl sonuçlandı. Bir gelişme oldu mu? Paranızı alabildiniz mi? Veya hukuki süreç başladı mı, sonucu ne oldu? Benim de başıma geldi. Bilgi verirseniz sevinirim.

Kazım
Kazım

Tamer bey sizin anlattıklarınızın aynısı benim de başıma geldi. Görüşebilir miyiz.

Nilufer

Kusura bakmayın, "Tamer Bey" yazacaktım.

Nilufer

Tamer iyi ki dün gece sizin yazdıklarınızı okumuşum. İyi ki yazmışsınız. Teşekkür ederim. Sayenizde yeni para kaptırmadım. Ama bana o parayı yatırıp blokeyi açtırmazsanız isminiz şüpheli işlem listesine girer. O zaman icra ve hapise kadar her şey olur dedi. Ben parayı istemiyorum artık geçtim ama hapis, icra çok fena tehditler hiç suçum yokken. Sizce bu tehditlerde doğruluk payı var mıdır? Yoksa sadece para yatıralım diye söylenmiş sözler mi?

Tamer
Tamer

Merhabalar Nilüfer hanim. Bende aynı tehditlere maruz kaldım ama baktılar ki artık benden bir şey çıkmayacak aramalar mesajlar kesildi. Ben yasal bir süreç olacağını düşünmüyorum. Size de geçmiş olsun.

Skype Baykar Platformunda Yatırım Oyununa Düştüm

29 Kasım 2024 11:35
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

18 Ocak 2025 15:48
Binance Güvenlik Açıkları Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı