KYK Burs Başvurum Görünmüyor

01 Kasım 2023 14:08

Yüksek lisans öğrencisiyim. KYK burs başvurusunda bulundum. Başvuru esnasında e devlette sistemsel yoğunluk sebebiyle birçok defa hata aldım, sonunda başvurumu oluşturabildim. Sonra ise kontrol ettiğimde başvurumun sistemde görünmediğini fark ettim. İletişime geçip durumu ilettim. Başvuru numarasını kaydetmediyseniz yardımcı olamıyoruz, başvuru süreci de sona erdiği için yeni bir başvuru alamayız denildi. Zaten süreci e devletten kontrol edeceğimiz için bizlere böyle bir uyarı yapılmıyor ki. Başvuru numarasını sistemsel hata olmasına karşın not alın denilse not alırdım. Süreç e devletten ilerleyecek diye böyle bir ihtiyaç duymadım. Benim gibi sistemsel hat olup başvuru yapamayan her öğrenci bu süreçte mağdur oluyor. Ve bunun için hiçbir çözüm önerilmiyor. Sadece diğer yıl yeniden yaparsınız deniliyor. Benim bir yıllık kaybım olacak. Bu neden göz ardı ediliyor. E devlet üzerinden aldığınız başvuruları ve bunun gibi oluşabilecek durumlara yönelik bir süreç üretmek yerine bizleri mağdur ediyorsunuz. Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Durumum çok açık ortada. Başvurusu yaptım. Ama sizin başvuru sisteminizden kaynaklı bir sorun var ve başvurum alınmamış sanki hiç başvurmamışım gibi görünüyor. Lütfen bu mağduriyetimin giderilmesi için burs başvurumu bir şekilde alın.

Onur
Onur
04 Aralık 2023 00:22

Yaşadığım sorunla ilgili kuruma ilettiğim dilekçelere "belirtilen tarihlerde başvuru yapamadıysanız kurumun yapacağı bir şey bulunmamaktadır" yanıtı alıyorum. Halbuki ben zaten bir başvuru yapmışım ve bu başvuru neden görünmedi. Sitemde bir açık mı söz konusu bu anlamda incelensin ve benim burs alabilmem adına gerekenler yapılsın istiyorum. Başvuru tarihlerini tabiri uygunsa dört gözle bekledik. Benim gibi bir çok kişi bu şekilde mağduriyet yaşamakta. Ayrıca başvuru numarası kayıt edin şeklinde bir ibare de bulunmamaktaydı süreçte. Başvuru durumumuzu e devlet üzerinden takip edeceğimiz bilgisi vardı. Böyle bir hatalı süreçle karşılaşacağımı bilseydim zaten 'başvuru numarası'nı not ederdim.

24 Ekim 2023 22:22

31 Ekim 2023 11:24

29 Aralık 2023 00:29
KYK Müşteri Temsilcileri Farklı Bilgiler Veriyor.

08 Aralık 2023 20:00

06 Aralık 2023 17:26