Cemil sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Doktor İlgisizliği

18 Ocak 2024 20:11

Uzun bir tedavi sürecim oldu. Bel ve boyun ağrıları çekiyorum. Bu nedenle birkaç kez beyin ve sinir cerrahisi bölümüne başvurdum. Buradaki uzman doktorlar, MR sonucunda fıtıklarım olduğunu ancak ameliyat gerektirecek düzeyde olmadığını belirttiler ve fizik tedavi önerdiler.
Ben de önerileri doğrultusunda fizik tedavi görmeye başladım. Ancak uzun süren tedaviye rağmen ağrılarım azalmadı. Fizik tedavi uzmanım, ağrının kişiden kişiye değişebileceğini ifade ederek beni nöroloji bölümünden randevu almam konusunda yönlendirdi. Bugün de bu sebeple İzmir'de yeni açılan ve görüntüsüyle etkileyici bir yapı olan İzmir Şehir Hastanesi'ne geldim. Hastane şehir dışında ve yeni olduğu için ulaşım açısından zorluklar yaşanıyor, ama şifa bulmak amacıyla bu güçlükleri göze alarak hastaneye ulaştım. Randevum geldiğinde, doktorla yaptığım görüşmeyi aşağıda paylaşıyorum.
Doktor ***********: şikayetiniz nedir?
Ben: hocam, uzun süren fizik tedavi sürecim oldu. Ancak boyun fıtığım nedeniyle inanılmaz bir ağrı hissediyorum.
Doktor********: bunun benimle alakası yok, gidip ameliyat olabilirsiniz.
Ben: hocam, beyin ve sinir cerrahisi bölümüne de gittim, fıtıkların ileri boyutta olmadığını söylediler. Fizik tedavi uzmanım da ağrıyı daha şiddetli hissetme ihtimalimden dolayı beni buraya yönlendirdi. Eczacılara da danıştım, nöroloji doktorlarının yazabileceği ilaçlar olduğunu söylediler.
Doktor *********: benim yazabileceğim bir ilaç yok.

Bu konuşma tam olarak 25 saniye sürdü. Muayene edilmeden, sadece hastayı göndermek ve dinlemeye bile tahammülü olmayan, empati duygusundan yoksun bir doktor tarafından gönderildim. Bu doktorun savunmasının alınmasını talep ediyorum. Devletimiz tarafından büyük bir bütçe ve emekle inşa edilen bir hastanenin, bu kutsal mesleğin gereklerini yerine getirmeksizin, sorumsuzca ve ciddiyetsiz doktorlar tarafından yönetilmesini kabul edemiyorum.

Konuya değer vermeden, çözüm aramadan gönderildim. Bir hasta olarak, şehir hastanesine ulaşımımız zor iken ve bu kadar acı çekerken bir doktorun böyle davranması üzücü. Tartışmayı veya medeniyetsiz davranışları asla istemiyoruz. Şiddeti kınıyoruz, ancak doktoru da bu konuda daha bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bir vatandaş olarak, yaşanan aksaklıklar ve ihmalleri tespit ederek araştırılmasını ve bu konuda bilgi talep ettiğim konunun muhataplarına sorularak incelenmesini talep ediyorum.

Adil
Adil

Merhaba, ağrılarınıza çözüm bulabildiniz mi?

İrfan sonuçtan hiç memnun değil

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil Yatan Hasta Bölümü

19 Mart 2024 02:39