İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Yetersiz Muayene Ve İlgisiz Doktor

27 Aralık 2024 11:36

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde Ortopedi bölümünden randevu alıp Dr. ** **** ****’a muayene oldum. Muayene oldum demek ne kadar doğru bilmiyorum. Kendisi bana dokunmadı bile.

2 sene önce dizlerimde menisküs yırtık başlangıcı teşhisi aldığımı belirtip son 2 aydır da sağ dizimde hareket kısıtlılığı, şişlik ve ağrı olduğunu, bu durumun artık günlük işlerime ve antrenman yapmama engel olduğunu belirtmeme rağmen sadece “röntgen” isteyip “bir şey yok” diyerek gönderildim.

Aynı şekilde sol ayak bileğimde kocaman bir şişlik varken ve günlerdir üzerine basamıyorken ve topallayarak yürüyorken ayak bileğim için de röntgen isteyip sonrasında bir şey yok dedi. Bağ doku zedelenmeleri, menisküs yırtıkları bunların hepsi MR’da görünen şeyler değil midir? Bunu ben bile biliyorken ve yürüyemeyecek haldeyken doktorun bir şey yok diyerek beni göndermesi ne kadar doğrudur?

1 haftadır evde buz uygulaması ve krem tedavisi uyguladığım halde geçiremediğim bu durum için doktora gelerek hata mı etmiş oluyorum? Bana teşhis koymak için doktor yardım etmeyecek de kim yardım edecek bu durumda? Bir doktorun sadece röntgene bakıp “kemiklerde ameliyatlık bir durum yok, benim alanım değil, bir şey yok sizde gibi” cümleler kurup “kimin alanı nereye gideyim o zaman? ” dediğimde de “bilmiyorum” cevabını vermesi yapıcı ve çözüm odaklı bir doktor olmadığının göstergesidir.

Bu doktoru bu hastaneye değil hiçbir hastaneye yakıştıramadım. İşimden zar zor izin alıp geldiğim hastanedeki bu muameleyi asla kabul etmiyorum. Umarım bu doktor yüzünden insanlar -özellikle yaşlılar- daha fazla mağdur olmaz!

15 Temmuz 2024 00:47

02 Mayıs 2025 18:32