İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci Kaydında Yaşanan Hata Ve Mağduriyet Hakkı

25 Eylül 2024 16:28

Kızımın üniversitenize kaydını yaptırırken, tüm işlemleri eksiksiz tamamladığımı düşünerek, muhasebeye ödeme yaptıktan sonra öğrenci işlerine gitmemize gerek olup olmadığını özellikle sormuştum. Yetkili memur, öğrenci numaramızı alarak ayrılabileceğimizi belirtti ve başka bir işlem yapmamıza gerek olmadığını ifade etti. Bunun üzerine kızımın kaydının tamamlandığını düşünerek ayrıldık.

Ancak, sisteminize giriş yapmaya çalıştığımızda, kızımın kaydının yapılmadığını ve OBİS’e erişim sağlayamadığını öğrendik. Durumu üniversitenizle görüştüğümde, öğrenci işlerine gidilmediği için kaydın tamamlanmadığı söylendi. Oysaki yetkili kişiye özellikle sormama rağmen böyle bir bilgilendirme yapılmamış, kızımın kaydının eksiksiz olduğunu düşündüğümüz için süreci tamamladığımızı sanmıştık.

Yaşanan bu mağduriyetten dolayı ciddi bir rahatsızlık duymaktayım. Sürekli olarak sisteminizdeki eksikliklerden kaynaklanan hatalar nedeniyle biz velilerin ve öğrencilerin uğraşması, her defasında bu hataları düzeltmek için zaman kaybetmemiz kabul edilemez bir durumdur. Kızımın kaydının en kısa sürede düzeltilmesini talep ediyor ve bu konuda gereken tüm yasal haklarımı saklı tutarak, gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ediyorum.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Kayıt Silme Gecikmesi Ve Ücret İadesinde Mağduriyet

14 Ekim 2025 00:57
kayit-silme-gecikmesi-ve-ucret-iadesinde-magduriyet-2.jpg
kayit-silme-gecikmesi-ve-ucret-iadesinde-magduriyet-1.jpg

03 Ekim 2024 15:36
Uzun Bekleme Süreleri ve İletişim Sorunları
Halis sonuçtan hiç memnun değil

Üniversitenin Kayıt Ve İade Sürecindeki İletişim Sorunları Mağduriyet Yarattı

23 Eylül 2025 10:47
universitenin-kayit-ve-iade-surecindeki-iletisim-sorunlari-magduriyet-yaratti-2.jpg