Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Vize Sürecinde Yaşanan Gecikme Ve İletişim Sorunları

Vize Sürecinde Yaşanan Gecikme Ve İletişim Sorunları
Pınar
04 Aralık 2024 11:39

27 Eylül 2024'te eşim ile birlikte İzmir'de randevu bulamadığımız için Bodrum iData ofisi ile vize evraklarımızı teslim ederek 22 Aralık seyahatimiz için tam 2 ay öncesinde süreci başlattık.

Vize süreciyle alakalı olarak iData ile defalarca iletişime geçmemize rağmen tarafıma herhangi bir bilgi verilmemektedir. Sistemde “Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır” ifadesinden başka bir gelişme kaydedilmemektedir.

Konuyla ilgili hafta içi 11:00-12:00'de yanıt verdiği söylenen konsolosluğu da arasak durum yine aynı, yanıt yok!

Bilindiği üzere evraklar eksiksiz teslim edildiği takdirde 15 takvim günü içerisinde, münferit durumlarda, özellikle başvurunun daha fazla incelenmesinin gerekli olduğu durumlarda en fazla 30 takvim günü, istisnai olarak, belirli durumlarda ek belgelere ihtiyaç duyulduğunda, süre en fazla 60 takvim gününe kadar uzatılabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, Schengen vizesi başvurusu için pasaportumu ilettiğim iData ve kendilerinin bu durumdan sorumlu tuttuğu ilgili İtalya Konsolosluğu bu regülasyonu çiğneyerek pasaportumu alıkoymakta, görevini yerine getirmemekte ve seyahat özgürlüğümü kısıtlamaktadır. Schengen vize başvurusu çerçevesinde teslim edilmiş bir pasaport gerekçesiz ve süre belirtilmeksizin alıkonulamaz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

Emine
Emine

Biz de 30 Eylül de İzmir de randevu bulamadığımız için iData Bodrum ofisten başvuru yaptık ve halen haber yok. Aynı tarihler de iData Bursa ofisten başvuru yapan arkadaşlarımıza dönüş halen olmadı hepimiz beklemekteyiz. Bizim de seyahat tarihimiz 28 Aralık :( Konsolosluğu kaç kez aradım saymadım telefon sürekli meşgul ve açılsa da otomatik cevaptan sonra beklemede kapanıyor. Bu kadar belirsizlik ve bir ülkeye tatil için bile girişin bu kadar zor şartlar da olması! Türkiye ye elini kolunu sallayan herkesin giriş yapıyor olması insanın canını daha çok yakıyor.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
İData İtalya Schengen Vizesi
1 Takipçi

Schengen Vizesi Başvurumda Gecikme Ve Bilgilendirme Eksikliği

Azra
19 Kasım 2024 18:04
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

Eyüp
18 Kasım 2024 14:16
Buğra sonuçtan hiç memnun değil

İdata 60 Gündür Vize Başvurumu Sonuçlandırmıyor

Buğra