Vize Başvuru Sürecindeki Uzun Bekleyiş Ve Belirsizlik

12 Kasım 2024 22:056.755

İdata'ya 25.03.2024'te IDTHXBQE0C3 numarasıyla ulusal vize başvurusunda bulundum ve o zamandan beri umutla ve sabırla beklemekteyim.
Bu süreç boyunca 78834 no ile 16.08.2024'te ve 93770 no ile de 05.11.2024'te şikayet kayıtları oluşturdum, ancak standart otomatik yanıtlar dışında tatmin edici bir cevap alamadım. Bekleme, elbette ki vize yükünün bir parçasıdır, ancak geçen bu uzun süreç boyunca yarattığı duygusal ve maddi yükü ifade etmek kolay değil.
Her gün bu durumun çözüleceğine dair küçük bir umutla beklemeye devam ediyorum.
Almanya'nın disiplinli ve adil bir ülke olarak bilinmesinden, bu sistemin hızlandırılabileceğine ve bizim gibi bireysel başvuru sahibinin yaşadığı sıkıntıların en aza indirilebileceğine inancım tamdır.
Lütfen bu konuda bireysel başvuru sahiplerine daha fazla yardımcı olunmasını rica ederim.

Yorumlar(12)

23 Ocak 2025 03:24

Merhabalar, hala bir şey atılmadı. Ben biraz araştırdım. Bekleme süresi yaklaşık 11.5-12 ay arasında (İstanbul k.). Ben 15 Nisan başvurdum hala var. Sizin randevunuz atıldı mı?

15 Kasım 2024 11:55

Vizeniz iş arama vizesi mi yoksa başka bir vize türü mü? Hemen hemen aynı dönemde başvuruda bulunmuşuz. İstanbul'dan başvuruda bulundum. Ne yapıyorlar bilmiyorum, muhtemelen randevu başvurularını filtreliyorlar diye düşündüm. Telegram'da kontrol ettim, her gün insanların deneyimlerini paylaştığı bir grup var. Sizinle de paylaşabilirim. Grupta yazdığı gibi, iş arayanlara bu mesajı göndermişler ve biri Au-pair için de demiş. Aile birleşimi değil, Ausbildung değil.

14 Kasım 2024 21:19

Merhaba ne gibi bir form doldurmanı istediler ve hangi konsolosluğa ait

14 Kasım 2024 20:43

27 Kasım'dan önce bu formu onlara göndermem gerektiğini söylediler

14 Kasım 2024 20:42

Merhaba, hangi vize türüne başvurdunuz? 16.04.24'te iş arama başvurusunda bulundum. Henüz bir tarih almadım. Bugün ıdata bana bir e-posta gönderdi ve hala randevuyla ilgileniyorsam bir form doldurmam gerektiğini söylüyor. Bugün benzer bir şey yaşadınız mı?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

İData iData Vize Randevu Belirsizliği Seyahat Planlarımı Engelliyor!

7 Mayıs 2025 11:478.722

22 Ekim 2024 tarihinde Almanya turist vizesi başvurusu için iData sistemi üzerinden kayıt oluşturdum. Ancak uzun bir sür...

1 Destek27 Yorum

Vize Başvurusunda Belirsizlik Ve İletişim Eksikliği

18 Kasım 2024 14:1612.043

3 Temmuz 2024 tarihinde İdata üzerinden Almanya için vize başvurusu yaptım. Evrak teslim tarihim 30 Kasım 2024 olarak be...

4 Yorum

Vize Başvurumuz 5 Aydır Sonuçlanmadı, Hiçbir Geri Bildirim Alamıyoruz

27 Nisan 2025 21:4511.950

Merhaba, 20.01.2025 tarihinde Almanya'ya yapacağım aile ziyareti vizesi başvurusu için 17.12.2024 tarihinde iData şubesi...

3 Destek8 Yorum

Öne ÇıkanKonular