İData Sonuçlanmayan Vize Başvuru Süreci

İData Sonuçlanmayan Vize Başvuru Süreci
10 Eylül 2024 09:55

08.08.2024 tarihinde iData Trabzon ofisinden eşimle birlikte turistik Almanya Schengen vize başvurusunda bulunmuştuk. Seyahat tarihimiz: 23/09/2024. Planladığımız tarih yaklaşmış olmasına rağmen yaptığımız sorgulamada; başvuru dosyasının ilgili elçilik/konsolosluğa iletildiği, işlem sürecinin başladığı yazmaktadır. Eşimle ben kamu personeliyiz. Daha öncesinde firmaya konu ile ilgili mail atmamıza rağmen dönüş sağlanmadı. Telefon ile iletişime geçtiğimizde de herhangi bir bilgi sahibi olamıyorsunuz. Bütün planlarımız, otel rezervasyonlarımız, uçak biletlerimiz hepsi şu an risk altında. Vize için yapmış olduğumuz masrafları söylemiyorum bile. 20/09/2024 tarihine kadar pasaport ulaşmadığı takdirde bütün planlarımız altüst olacak. Firma ile görüştüğümüzde kargolama sürecinin de 6 iş gününü bulabileceği söyleniyor. Konsolosluğa ulaşmanın kolayı yok zaten. Firma elbette ki vizenin sonucunu bilemez ancak aracılık hizmetleri olarak da almış oldukları bin küsur liralık ücretin de hiçbir etkisini hissedemiyoruz. Pasaportumuzun elçilikte olması ve vizesiz yurt dışı ülkelerine gitme şansımızın yanması da cabası. Son derece yıpratıcı bir süreç oldu açıkçası. Söz konusu seyahat tarihimiz eşimle 1. Evlilik yıl dönümümüzdü. Haftaya cumaya kadar vaktimiz kaldı. Derin sessizlik devam ediyor. İData'nın kendi sitesinde 15 gün olarak belirlenen sonuçlanma süresi yoğunluk sebebiyle uzayabiliyor deniyor. Bunu da anlamış değilim açıkçası. Zaten insanlar aylar öncesinde bekleme listesine kayıt oluyor randevu alabilmek için. Gördüğüm kadarıyla herkes bizimle aynı kaderi paylaşıyor. Pasaportuna kavuşabilen de tek tük şans eseri. İyi de böyle olacaksa neden insanları aylarca bekleme listesine alıyorsunuz? Amaç zaten yoğunluğu azaltmak değil mi? Velhasıl nereden baksanız elinizde kalan bir süreç. Birkaç günlük basit bir tatil için çektiklerimize bakın. İData firmasından başvuru sonucumuzu ve pasaportumuzu seyahat tarihimizden önce tarafımıza göndermesini önemle rica ediyoruz.

Başvuru Takip No: S3537664 ve S3537665

profile profile profile

Yorumlar (8)

Can
Can

Merhaba, vizeniz'e olumlu yanıt alabildiniz mi?

Recep
Recep

Schengen vizesi için başvuru yaptık. 15 gün içinde tamamlanacağı bilgisi iData İnternet sayfasında var. Ama 20 gün geçti hâlâ bir tık yok.

Ayhan

Var mı gelişme mustafa bey

Ezgi
Ezgi

Ben de 03.09.2024 de Trabzon'dan başvurdum, 25 inde uçuşum var hala gelmedi. 2 gün kaldı uçuşa otelleri iptal ettik mecbur. Bilimsel kongre için gidecektik

Veysi

Merhaba maaş bordrosu yeterli ekstradan Euro hesabı olursa artı olur eşimin sadece maaş bordrosu vardı o yetti

Berfin
Berfin

Mustafa Bey dönüş oldu mu pasaportlarınız ulaştı mı vizeniz çıktı mı acaba

Veysi

Ben 11.06. Tarihinde Gaziantep idatadan 1 haftalık schengen başvurusu yaptım hala sonuçlanmadı...

Ayhan

Yeterli olur ama ne kadar çok evrak o kadar çok şans

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
20 Takipçi

Tolgahan sonuçtan hiç memnun değil

Tolgahan
14 Aralık 2023 21:07
Elvan sonuçtan hiç memnun değil

Pasaport Belirsizliği: Hayallerimiz Suya Düştü

Elvan
19 Aralık 2024 15:50
Bilgesu sonuçtan hiç memnun değil

Bilgesu
18 Ekim 2023 12:18