Elif sonuçtan hiç memnun değil

İdata İtalya Schengen Başvurumuz Sonuçlanmadı

18 Eylül 2024 17:48

İdata üzerinden İtalya'ya yaptığım Schengen başvurum üzerinden 30 takvim günü geçmesine rağmen sonuçlanmadı. Seyahat tarihim cuma günü, bugün rezervasyonlarım iptal oldu. 16 Ağustos'da İdata üzerinden başvurumuzu eksiksiz belge ile tamamladık. Hala konsoloslukta işlemde görünüyor, tarafımıza herhangi eksik bir belge dönüşü yapılmadı. Bu koşulda 15 takvimi günü içinde sonucumuzu almamız gerekiyordu, eksik belge durumunda ise 30 takvim günü. Şu an 30 takvim günü geçmesine rağmen hala sonuçlanmadı. Daha önce Schengen vizelerimiz olmasına rağmen ve seyahat kurallarına uygun hareket etmemize rağmen mağduriyet yaşıyoruz. Aylarca randevu almak için uğraştık, tüm belgeleri eksiksiz zamanında teslim ettik. Bu şekilde insanlara mağduriyet yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

19 Eylül 2024 14:01

Az önce yani seyahatimden bir gün önce pasaportumu aldım. Sabah iData'daki yazı *işlem sürecindedir* şeklinde güncellendi, idatayı aradım. İşlem tamamlanmış bugün ya da yarın gelebileceğini hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Allah'tan öğlen geldi.

Yorumlar (7)

Fatih
Fatih
Şikayeti Çözüldü

Elif hanım merhabalar, DHA önce bir yorumda otel ve uçak biletim iptal oldu son güne kaldığı için demiştiniz, size vize verilerken iptal olan belgelerinizden ötürü sorun yaşadınız mı acaba? Ne kadarlık vize vermişler benimde 3. Kez Schengen alıyorum ama otelleri bu hafta sonu iptal etmem gerekiyor sanırım çünkü seyahatime çok az zaman kaldı pasaporttan haber yok. İptal etsem sistemden iptal etmiş zaten oteli uçağı vize reddedelim mi derler yoksa seyahate az kalmış olduğunu anlarlar mı? Yorumunuz var mıdır?

Elif

Merhabalar, Benim rezervasyonlarımın son ödeme tarihi 2 gün önceydi, son güne kadar vizem gelmediği için gelmeme durumu ihtimali ile iptal etmiştim. Sonraki gün ise vizem geldi. Yani rezervasyonlarımı iptal ettikten bir gün sonra geldi, çok kısa bir süre olduğu için onu kontrol etmemiş olabilirler belki. Ek olarak 2 gün önce yani iptal ettiğim gün online bir siteden İtalya Türkiye konsolosluğuna faks çektim ve orada da rezervasyonlarımın süresinin dolduğunu ama uçak biletlerimi almış olduğumu ve vizemin gelmesini talep ettiğimi açıkladım. Dikkate alındığını sanmıyorum ama paylaşmak istedim. Bunlara ek olarak sizin durumunuzda süre daha uzun anladığım kadarıyla, rezervasyon kontrolü yaparlar mı tam emin değilim. Sadece Yunanistan'ın yaptığını çok kez duydum, İtalya için hiç duymadım. Umarım bir şekilde vize alırsınız

Tuba

Merhaba Elif Hanım, buradaki şikayetlerden takip ettiğim kadarıyla iki gün kala sonuçlanıyor. Acaba sizin başvurunuzda da bir gelişme var mıdır?

Tuba

Çok sevindim iyi tatiller diliyorum 🌸

Elif

Son gün, az önce aldım pasaportumu

Özüm
Özüm

Nereden başvurmuştunuz acaba elif hanım, ben 5 Temmuz Adana'dan seyahatim 4 Ekim ama dönüş yok.

İstanbul Altunizade'den başvurdum

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
İData İtalya Schengen Vizesi