Halime sonuçtan hiç memnun değil

İdata Almanya Vize Sonuçlanmaması

16 Ağustos 2024 11:38

24 Temmuz'da İzmir İdata'dan danışman aracılığı ile eşim, bebeğim ve ben davetiye ile birlikte vize başvurusu yaptık. Ailemizi ziyaret amaçlı. 2 ile 3 hafta arası sonuçlanır dediler fakat hala bir sonuç yok. Sonuçlanan insanlarda genelde red alıyor. İnsanlar mağdur ediliyor. Sonuçta para kolay kazanılmıyor herkese red verilip gönderilmesi çok saçma. Bu konuda bizim randevu tarihimize yakın olanlar vizesi gelen vs varsa yorum bırakabilirse çok sevinirim.

28 Ağustos 2024 11:56

Arkadaşlar bizim vizemiz bugün geldi 3 aylık tek girişli vize vermişler.

Yorumlar (64)

Gizem

Telegram'da gruplar var orada 1 Ağustos başvurusuna mesaj gelmiş kargoda diye bileti 20 sinde neye göre bakılıyor ben artık anlamadım var mı haber alan

Dilek
Dilek

Merhaba grup isimleri nedir acaba shengenle ilgili olanların ben bulamadım çünkü takip etmek istiyorum eylülde ziyaret için başvuru yaptık Ankara'dan yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim

Bizim 3 ay multi çıktı gecen gün teslim aldık ilk başvuru kendimiz hazırladık

Gizem

Bilet satın alma etkiler dediler bizde kendimiz yaptık her şeyi inş çıkar hayırlısı Türkçe kabul etmediler biz teslim ederken İngilizce aldılar

Gizem

Bize de mesaj geldi yolda ama siz tek mi başvuru yaptınız davetiye var mı? Biletleri satın almış mıydınız niyet mektubu İngilizce verdiniz mi

İnci
İnci

Ben de 24 temmuzda İzmir'den başvurdum hala bekliyorum umarım en geç cumaya gelir uçak biletim pazar gününe

Ali

Çok zor ihtimal şimdiden bence çare düşün çok yavaş ilerliyor benim uçak ve otel yandı 22 Temmuz da başvurmuştum hala bir sonuç yok en geç cuma gününe kadar ümit ediyorum.

Burcin
Burcin

Merhaba, Çekya Cumhuriyeti için Turistik başvuru yaptım VFS Global üzerinden. Çok iyi bir şirkette uzun yıllar çalışan bir insanım ve şirketten niyet mektubundan şirket direktörlerine kadar yazılı belge hazırlamama rağmen, tüm belgeler eksiksiz olmasına rağmen red yedim. Sebibide 10. Ve 13. Maddeler gereği turistik gitme niyetime inanmamalarıymış.

Ali

Ne yaptıkları belli değil bu aralar herkesten red duyuyorum. Genel bir problem var sanırım.

Ali

Pazartesi günleri de pasaportlar gelmiyormuş. Hafta içi her sabah geliyormuş. Cuma günü ise öğleden sonra da geliyormuş. Acaba 18temmuz başvurularından cuma günü alan oldu mu. Eğer çevresinde böyle biri varsa en azından gün olarak sürecide hesaplayabiliriz. Bizim daha önceki başvurularımız hep 2 hafta da sonuçlandı ama şu an çok çok yavaş ilerliyor sanırım.

Ali

İzmir'de oturuyoruz biz muhtemelen yarın resim tatil olduğu için öğleden sonra da bir grup pasaport iData'ya gelmiş mesaj ücreti ödemedik bu sefer zaten sürekli sistemden baktığımız için fakat mail olarak da geldi. Geldiği zaman Aynı gün kargoya verilir ertesi gün sanırım elinizde olur.

Gizem

İzmir'de mi oturuyorsunuz mesaj geliyor değil mi ya da mail biz aydından geldik acaba aynı gün kargoya mı verilir bekletirler mi kargoyla teslim alanlar da yazabilir mi

Ali

Merhaba 22 Temmuzda başvuruda bulunduğumuz vizemiz geldi. Eşim ve benim zaten geçen 2024 nisanda 1 yıllık vizemiz vardı. Bu oğlumun başvurusu idi ona da bizim vize bitiş tarihimiz olan 12 Nisana kadar vize vermişler. Umarım herkesin uzun vadeli ve kısa zamanda sonuçlanır.

Halime

Büyük bir hata yapmış muhtemelen danışmanımız bizde Yunan adalarına gideriz diye düşünmüştük hazır vize varken ama yapacak bir şey yok hayır eşimin 3. Başvurusu biri Frankfurt biri Düsseldorf benim 2. Oldu ilki Düsseldorf tu şimdiki Frankfurt yapılabilecek bir şey yok artık onay aldığımıza şükür diyoruz gezip dolaşıp işlerimizi halledip geri döneceğiz oda eşimin işi nedeniyle maksimum 3 hafta olur sonra bir daha bir yere gidemeyeceğiz vizemizin uzun olmasının pek de bir esprisi yok 1 ayda alsak işimizi görürmüş

Gizem

Teşekkürler Ali bey halime hanım sizin ilk başvuru mu

Ali

Almanya aslında tek girişli hiç vermiyor bildiğim kadarıyla burada aracı firmanın büyük bir hatası var çünkü İzmir'de yaşayan biri olarak multi olursa Almanya seyahatinizden sonra Yunan adaları'nı gezebilirsiniz hafta sonu bir çok faydası var ucuz biletler var tekrar giriş çıkış yapabilirsiniz ucuz biletlerle multi'nin faydası çok büyük bence

Ali

Merhaba multi ve tek girişli şu şekilde oluyor: Tek giriş olunca sadece bir kere nereden Schengen vizesi aldıysanız o ülkeye gidebiliyorsunuz tekrar ülkeden dışarı çıktığınız zaman bir daha giriş yapamıyorsunuz. Fakat şöyle bir durum var Almanya'ya gittiğiniz zaman tek girişli dahi olsa vizeniz bütün Avrupa ülkelerine Schengen bölgesindeki gezebiliyorsunuz çünkü oralarda sınır kapısı yok Türkiye'de nasıl İstanbul'a veya Ankara'ya gidiyorsanız o şekildeki pasaport kontrolünden geçmeden seyahatinizi yapabiliyorsunuz. Multi olursa ilk önce hangi ülkeden aldıysanız vizeyi oraya giriş yapabiliyorsunuz ne kadar verdilerse gün sayısı olarak istediğiniz kadar giriş çıkış yapılabiliyorsunuz aradaki fark bu şekilde.

Gizem

Merhaba biz iData da doldurttuk, ne işaretlendi bilgimiz yok davetiye ile gideceğiz gitmişken başka yerlere geçiş yapmayı turistik düşünüyoruz tek giriş olunca tek bölgeye mi gidiliyor

Halime

3 buçuk ay 90 gün kalmalı vermişler ama tek girişli. Muhtemelen bizim danışmanımız bir hata yaptı multi işaretlemedi çünkü evrakları biz doldurmamıştık. Almanya deyince sadece Frankfurt a gideceğiz diye düşündü sanırım. Neyse buna da şükür.

Ali

Hayırlısı olsun pek dikkat etmiyorlar sanırım ne kadar vermişler peki

Halime

Ali bey bizim vizemiz bugün geldi çok şükür darısı sizin başınıza inşallah 🙏🏼 demek ki sıraya pek bakmıyorlar

Halime

Hayırlısı diyelim Ali bey bizimkide böylelikle haftaya kalmış oldu haftaya cuma ancak sonuçlanır böyle giderse. İnşallah beklememizin mükâfatını alırız.

Ali

Maalesef bugünde haber çıkmadı sanırım yarın çıkar. Artık bir anlamıda kalmadı gerçi

Halime

Ali bey vizeniz den henüz haber yok mu?

Gizem

Teşekkürler haftada sadece iki güne bakıyorlarsa ki son iki haftadır gidişat bunu gösteriyor, eylülün ikinci haftası ancak gelir

Ali

Bugün gelir diye umuyorduk ama maalesef gelmedi ve bütün planlarımız iptal oldu. 1 aydan fazla neyin kararını veriyorlar anlamış değilim.

Gizem

Duyanlar, alanlar buraya yazarsa hangi tarihte şu an konsolosluk tahmin edebiliriz.

Halime

Ali bey sizden bugün için bir haber yok değil mi?

Ozn

Merhaba herkese çok teşekkür ederim evet bizim ilk başvurumuz ve davetiyemiz vardı bu arada ismim sezin Ozan eşim oluyor eşimin orada akrabaları var onlardan davetiye aldık 2 tane çocuğumuz var onlara annem bakacak en büyük etkenimiz geri döneceğimize dair çocukları burada bıraksınlar bizde yani daha doğrusu ajansa şirketindeki aracımız öyle demişti bu arada pagos ajanta firması ile çalıştık Haluk bey ilgilendi bizimle aslında benim hiç umudum yoktu ama bugün öğleden sonra Haluk bey beni aradı baştan onaylanmadı dedi sonra da WhatsApp'a neden onaylanmadığına dair atıyorum dedi Bir bak dedi sonra bir baktım vizelerimizi onaylanmıştı vizelerimizi atmıştı bize sağ olsun 3 aylık 90 günlük yani vize verilmişti ilk başvurumuz herkes emek veriyor maddi olarak bir para döküyor umarım herkesin emeğinin karşılığını görür herkes için hayırlı olsun ben çok istiyordum çok sevindim açıkçası umarım sizlerin de vizesi en kısa sürede onaylanır ve cevabı gelir

Gizem

31 Temmuz evrak verildi şimdi daha çok var 14 eylüle denir, burda ki yorumlara göre bir ay geriden geliyordu ama bu hafta ki aksaklıktan eylüle yetişmez diye düşünüyorum

Gizem

Hayırlı olsun hepimize umut oldu bu bende biletleri iptal etmeyi ertelemeyi planlıyordum eylül 14 biletimiz sizin davetiyle mi ilk başvurunuz sizin kendi yazınıza birkaç detay sordum danışmak için cevap verirseniz sevinirim

Halime

Hayırlı olsun ozan bey çok sevindim gerçekten. Ali bey şimdi sıra sizde Allah'ın izniyle darısı bize.

Çok sevindim hayırlısı olsun

Ozn

Merhaba bizim vizemiz onaylandı 3 aylık vize verildi bize eşimle bana darısı sizlerin başına inşallah bugün öğleden sonra arjantte şirketinden aradılar dizimizin onaylandığını söylediler

Ozn

Maalesef henüz bir gelişme yok bugün artık idatayı aradım onlarla sordum sadece 9.00'da 12 arasında mı vize geliyor diye hayır dediler öyle bir şey yok dediler gün içerisinde de gelebilir dediler bana yani gün içinde de gelebiliyormuş bize ama şu ana kadar henüz bir haber yok maalesef zaten çok da umudum kalmadı artık bu kadar bekletip red verirler diyorum

Ali

Ozan bey var mı bir gelişme

Ozn

İllaki sonuçlanan vardır bence belki bize sıra gelmedi daha 19 Temmuz da başvuru yapan bir çok kişi var cumaya kadar gelir diyorum artık

Halime

Bugünde 19 Temmuz sonuçlanmadı. Bizimki cuma günü gelir bekliyorduk haftaya cumaya gelirse şükür edeceğiz gerçekten yıpratıcı bir süreç.

Ozn

Tamam teşekkür ederim zaten mail aracı kişiye gelecek o bize haber verecek

Ali

Günaydın ozan bey daha önce bana gelen mesajlar saat 9 a kadar ama belli de olmaz

Ozn

Ali bey günaydın bize cevap gelmedi daha 12 ye kadar vaktimiz var mı yoksa 9 da sisteme bütün vize sonuçları giriş oluyor mu

Ozn

İnşallah olumlu gelir bende bekliyorum bizim de İlk başvurumuz ve bizden istenilen tüm evrakları eksiksiz tamamladık inşallah yarın hayırlı haber gelir

Ali

Ozan bey yarın sizden iyi haberler bekliyoruz artık sizin yarın çıkarsa benimde cuma gününe kadar çıkar sanırım. Umarım en az 3 ay gelir. Geçen sene ilk başvurumda eşim ben ve oğluma üç ay verdiler daha sonra eşim ve ben başvurduk sadece bir yıllık verdiler şimdi tatile çıkacağız oğlanın vizesini bekliyoruz☺️☺️

Galiba benim de umudum kalmıyor 10 kişiden 9 red geliyor

Halime

Bende danışmanımız ile görüştüm çok yavaş hareket ediyorlar dedi. Şu an 19 temmuzların sonuçlandığını söyledi. Red oranlarınında arttığını belirtti. Yine haber alırsam bilgilendirme yaparım

Ozn

Tekrardan merhaba acente şirketindeki aracıyla görüştüm şu an maalesef ki bugün de haber yokmuş bana öyle söyledi muhtemelen konsolosluğun içindeki çalışanların çoğu tatile ayrıldı dedi o yüzden ağustos ayı çok ağır işliyor süreç çok yavaş işliyor dedi

Ozn

Merhaba maalesef hala haber Yok şimdi acente şirketinde bizimle ilgilenen kişiye mesaj attım vallahi bizde sıkıldık 22 iş günü oldu

Ali

Yanılmıyorsam giriş tarihiniz geçse bile vize basımından sonraki güne veriliyor giriş tarihi. Umarım ozan beyin bugün gelmiştir. Çünkü sabahtan sisteme yükleniyor.

Halime

Ozan beyin maili gelirse bugün bizimkinin de artık bu hafta geleceğine inancımız artacak. Ozan bey sizden haber bekliyoruz

Ali

Arkadaşlar var mı bir gelişme hiç sonuç alan insanı tatilden soğuttular

Ozn

İnşallah bende yarın gelir artık diyorum ama yine de belli olmaz tâbi umarım olumlu gelir inşallah bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Ali

Bu kadar zaman gelmeyince iyice araştırdım. Bugün sonuçlanan pasaportlar yarın sabah geliyor iData'ya sabah 9:00 doğru sisteme giriş yapılıyor. Cuma günü sabah ise perşembe günü sonuçlananlar geliyor. Öğleden sonra da gün içinde sonuçlananlar geliyor. Sanırım yarın sabah 18 ve 19 Temmuz başvuranların sonuçları gelebilir. Bizimkisi sadece tahmin tabii ki de.

Ozn

Konsolosluk da pazartesi cuma ya kadar diyor özellikle bugün konsolosluğun sayfasından baktım gerçi bugün de geçti ama 21 iş günü oldu

Halime

Evet ben sanırım sizin yorumunuzu okumuştum pazartesi pasaportlar teslim edilmiyormuş diye. Sizde pasaportunuz gelince yazarsanız çok sevinirim. Tarih hesaplamak en azından içimizi rahatlatıyor sıra bize geliyor diye. Bizim sizden sonra açıklanacak nasip kısmetse.

Ali

Ben 22 temmuzda başvurdum oğlum için eşim ve benim 1 yıllık Almanya vizesi var. Daha önce de 3 ay almıştım oğluma. Bavullar kapıda bekliyoruz. 10 Ağustos ta uçakla gidecektik her şey iptal oldu bu hafta cumaya kadar da çıkmaz ise tüm planlar iptal oldu. Zaten paradan geçtik artık iznimizi erteleyemiyoruz.

Sara
Sara

Merhaba, vizeniz sonuçlandı mı acaba

Halime

Çok haklısınız biz kurban bayramı için plan yapmıştık randevu sorunu vize sorunu derken bu zamana kaldı hala beklemedeyiz.

Abdurrahman
Abdurrahman

Ben 11 Haziran'da başvurdum Gaziantep den ziyaret için hala pasaport gelmedi sorabileceğimiz bir yerde yok anlam veremiyorum artık

Halime

İzmir Ankara İstanbul dışı yerlere +2 iş günü daha eklenmesini söylüyorlar. Biz İzmir'de olduğumuz halde 16 17 Temmuz başvuruları bu cuma ancak açıklandı. Sizinkide muhtemelen maksimum 2 haftaya gelir. Artık geç olsunda olumlu bir sonuç gelsin diye bakıyoruz biz ailecek. Çünkü zaman konusunda sıkıntımız yok fakat tüm planı yaptık yaz tatili sırf Almanya'da tatil yapacağımız için yapmadık eğer ki gidemezsek büyük hayal kırıklığı olacak. Sizden de haber gelirse bu hafta yazabilirseniz çok sevinirim🙏🏼

Ozn

Ben ve eşiminde İlk başvurusu bende pazartesi ya da salı günü bekliyorum inşallah olumlu bir sonuç gelir

Halime

Sizin sonucunuz dediğim gibi pazartesi gelmese bile çünkü yanlış okumadıysam konsolosluktan pazartesi pasaportlar gelmiyormuş en geç çarşamba mail gelmiş olur sizinkisi gelirse bizimki 2 gün içinde muhtemel gelir. İnşallah olumlu ve hızlı bir yanıt alıp önümüzdeki haftayı güzel kapatırız.🙏🏼

Ozn

19 Temmuz da eşim ve ben vize başvurusu yaptık hâlâ sonucumuz gelmedi maalesef sanırım geçen hafta 16 ve 17 Temmuz başvuru sonuçları geldi

Halime

Geldiği zaman buraya yazabilirseniz çok sevinirim. Bende beklemedeyim her gün en az 10 kere girip yorum arıyorum.

Halime

O kadar yavaş hareket ediyorlar ki seyahat tarihleri zaten geçiyor bir de bilet vs istiyorlar zaten onlarda yanıyor bu süre zarfında bir de gidip döneceğinize inanmadık diye red gönderiyorlar tüm ettiğin masraf çöp. Cidden umudum yok ama en azından pasaportlarımıza kavuşsaydık sanırım pazartesi günleri pasaport teslimi yapılmıyormuş sizinkisi Salı veya çarşamba gelmiş olur.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
21 Takipçi