IDATA-Almanya Vize Sonuçlanmaması- (1.5 Ay Oldu)

12 Ekim 2023 08:51

31 Ağustos tarihinde IDATA-Ankara ofisinden Almanya'ya eşimle birlikte Schengen vizesi başvurusunda bulunduk. 42 gün oldu hala hala vizemiz sonuçlanmadı. Gidiş tarihimiz 20 Kasım olmasına rağmen işimizi sağlama alalım diye randevuyu erken almıştık. Ancak şikayetlerden de gördüğüm kadarıyla kimsenin başvurusu sonuçlanmıyor. Bu nasıl bir mağduriyet yaratmaktır?
Kasım başında Karadağ planımız var ve bu gidişle pasaportlarımız gelmezse o gezimiz de yanacak. Bu kadar süre bekletilmesi hiç normal değil, sürekli vize almış biriyim maksimum 2 haftada sonuçlanırdı. Hiç yoğunluk var falan da demesinler, zaten randevuları azar azar açıyorlar. Konsolosluğa ulaşabilen arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Randevu tarihinde göre mi sıralama yapılıyor yoksa seyahat tarihine göre mi yapılıyor? Bunu bilen varsa bilgi verebilirseniz sevinirim. Bir an önce de herkesin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyorum. Hem maddi hem manevi anlamda zarara uğratılıyoruz!

19 Ekim 2023 14:46

İData Almanya vize sonucunun çıkmaması! Lütfen iData Ankara ofisinden pasaportu gönderilen kişiler yazabilir mi? Hangi tarihlerde randevu almışlardı ve ne zaman taraflarına pasaportları gönderildi? 31 ağustosta eşimle birlikte başvuru yapmıştık. 2 ay olacak artık çıldırmamak elde değil. Herkes mağdur durumda. Hayır İstanbul şubesi işlemleri yürütebilirken Ankara neden yürütemiyor? Ulusal medyada da bizimkiler sadece konuşsun. Avrupa'ya red oranı azmışmış. Adamlar yaptırımın en büyüğünü yapıyor uluslararası mecrada hiçbir devlet büyüğümüz şu yaşanan mağduriyeti dile getiremiyor. Yazıklar olsun. Hangi dönem görülmüş bir vize sürecinin 15 günü aştığı ya? Devletimizin bu yaşanan mağduriyeti görüp, bu süreçlerin hızlandırılmasını talep etmeleri gerekir. Resmen 3. Dünya vatandaşı gibi muamele görüyoruz.

profile profile profile
07 Kasım 2023 09:09

İş günü olarak bugün itibariyle tam 47 gün oldu! Normal süre olarak da 68 gündür hala bir ses yok. Bu pasaportları nasıl bu kadar zapt edebilirler anlayamıyorum. Çıldırmamak cidden elde değil. Türk vatandaşlarının ne kadar maddi ve manevi açıdan mağdur olduğunun hiçbir kimse farkında değil mi? Neden kimse bunu haberlerde dile getiremiyor? İşlerine gelince Avrupa'ya vize kolaylığı sağlıyoruz diye  ortada haber yapıyorlar ama! Şu an vizesi gelenlerin başvuru tarihleri hangi gün acaba bir bilgisi olan varsa yanıtlayabilir mi?

Yorumlar (19)

Elif

Ceren hanım sonuç aldınız mı? Ben de 19 Eylülde Ankara dan başvurdum hala bekliyorum, 3 ay olacak neredeyse bu kadar pasaportu zaptetmeleri gerçekten inanılmaz.

Evet pasaportları dun aldık. 28 kasim basım tarihli 1 yıl multi vermişler

H. İlker

Merhaba Ben de Annemi Almanya'ya davet ettim ve evraklarını 23.08.2023 te Gaziantep iData'ya teslim etti. Bugün tam 66 gün oldu ve sorgulama yaptığımızda haftalardır olduğu gibi ''Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır.'' yazmakta. Schengen vizesinde daha önce hiç bu kadar uzun bekleme süresine şahit olmadım. Ulusal vizeler bile daha kısa sürede sonuçlanır oldu. İnsan ister istemez tedirgin de oluyor. Almanya son zamanlarda vize/ret kriterlerini çok değiştirdi. Ceren Hanım vizeniz ile ilgili bir gelişme var mı?

Ceren

Ne yazık ki dönüş yok hala. Ben de bütün şikayetlerdeki durumları takip etmeye başladım. Su an konsolosluğun hangi tarihleri değerlendirdiğini anlayamıyorum. Muhtemelen yetişmeyecek benim de vizem

Berkay
Berkay

Ceren Hanım, kasım başında başka bir ülkeye seyahatiniz varsa ivedilikle ikinci pasaport almayı düşünmenizi tavsiye ederim. Başvuru tarihinizi göz önüne aldığımızda durumunuz riskli görünüyor şu anki ilerleme hızıyla.

Ceren

Yetişmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum ne yazık ki onun da

Şikayeti Çözüldü

Prime time ve bir üst fiyatlı randevuyu açıyorlar. Ben 28 Ağustos da Prime time aldım yakın zamana olmuyor randevu. 1,5 geçince tedirgin oldum iData'ya kendi sayfasından şikayet yazdım 3 saat sonra SMS geldi pasaport hazır

İstanbul Altunizade den başvurdum

Şikayeti Çözüldü

1Marta kadar multi vize vermişler, hayal kırıklığı benim için, 3. Seyahatim 14 Mart. Vize bitiş 1 Mart oysa uçak biletim adresim hepsini beyan etmiştim yüksek cirolu firma sahibiyim. Fakat son seyahatimi 2018 o yüzden mi bilmiyorum. İtalya'ya da ilk gidişim.

Melike

Anladığım kadarıyla Ankara başvuru tarihine göre ilerliyor çünkü benim seyahat tarihim geçti. Ama benden sonra İstanbul'dan başvuru yapanların seyahat tarihine yetiştirdiler. Ankara'dan başvuranlar daha mağdur durumda

Melike

Ben de 6 yıl önce başvurmuştum yanlış hatırlamıyorsam 3 gün içinde sonuçlanmıştı. Rezervasyon tarihine yetişseydi yeterdi 5 hafta önce başvurmuştum ama şu an maddi olarak da büyük bir zarardayım pek çok kişi gibi

H. İlker

Bugün bir haftanın daha sonuna geldik ve 72 gün oldu hala cevap yok. Sanırım 18 Ağustos başvuru sonrası vizesi sonuçlanan yok. Daha önceki yıllarda 5 kez schengen başvurusu yaptım ve sonuçlanması en uzun 20 gün sürmüştü. Son vizemi 5 yıllık vermişlerdi. 2 yıl önceki ulusal vizemi bile 2 ayda almıştım ama şu an bekleme süreleri çok uzamış.

H. İlker

Merhaba Ben de Annemi Almanya'ya davet ettim ve evraklarını 23.08.2023 te Gaziantep iData'ya teslim etti. Bugün tam 66 gün oldu ve sorgulama yaptığımızda haftalardır olduğu gibi ''Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır.'' yazmakta. Schengen vizesinde daha önce hiç bu kadar uzun bekleme süresine şahit olmadım. Ulusal vizeler bile daha kısa sürede sonuçlanır oldu. İnsan ister istemez tedirgin de oluyor. Almanya son zamanlarda vize/ret kriterlerini çok değiştirdi. Arkadaşlar vizeniz ile ilgili bir gelişme var mı?

Melike

Benim başvuru da 8 eylüldü yaklaşık bir hesap yapıyorum 10 Kasım gibi gözüküyor. Ama 18 ağustosta takılmış kalmış sanırım 🤷🏻‍♀️

Melike

Umut bey sizin vizeden bir haber var mı

Emine
Emine

Beni dün konsolosluk aradı yurda giriş çıkış belgesi istediler müdürüm sonuçlandıracak dedi hemen email olarak yollayında dediler dün öğleden beri bekliyorum hala durum aynı ben ta 9 ağustosta Ankara'dan başvurmuştum

Ceren

Başvuru tarihine göre bile ilerleseler hala ağustos ayını bitirememiş olmaları garip değil mi? Kendi sayfalarında 45 güne kadar uzayabilir dedikleri halde hala insanların bu şekilde mağdur olması çok kötü bir durum.

Rabia
Rabia

Merhabalar bizde bu durumdan endişeliyiz fakat burada birkaç pasaportu gelen arkadaşların yorumlarında denk geldim bir çoğu rezervasyonları geçmesine rağmen vize almışlar bizim de rezervasyon tarihlerimiz geçti henüz bir haber yok bekliyoruz maalesef.

Melike

Kesinlikle Umut bey ben de onu bekliyorum tüm rezervasyonlarım gerçekti birkaç tanesini iptal etmek zorunda kaldım şu an maddi olarak da kayıptayım bir de ret verirlerse pes doğrusu

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi
Vize Sonucu Gecikmesi

Merve
30 Ocak 2025 14:55
Elif sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2024 17:48
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

İData Ve İtalya Konsolosluğundan 56 Gündür Cevap Alınamıyor Mağduruz.

19 Eylül 2024 17:59

iData Kategorileri